Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hamulce i zawieszenie - Tuning układu hamulcowego oraz zawieszenia
Użytkownik Maniak resoraków
jakie tarcze
Ja złożyłem Mikody nawiercane i nacinane oraz klocki Ferodo Premium i jestem bardzo zadowolony z ich działania.
Użytkownik Embrion

Chciałbym wymienić tarcze na Mikody. Rocznik mojej Alfy 156 to 2000 wiec mam niewentylowane tarcze. Zastanawialem sie czy zdolam wcisnac wentylowane w zaciski, ktore oryginalnie obslugiwaly niewentylowane tarcze. Roznica w grubosci to prawie 5 mm ( 15.2 vs 22.0 ). Czy musiałbym wymieniać zaciski przy takim zabiegu?

nie słyszałem żeby komuś się to udało i tak robił
ja tam machnąłem na pełne nacin. nawiec. mikody i hula
-
Użytkownik Romeo

Koledzy może mi ktoś powiedzieć jakie tarcze idą do mojego auta? czy wentylowane czy nie wentylowane?

AR 156 2.0 TS ECU M1.5.5 '99r
[Nie ma ludzi którzy nie rozumieją, są tylko ludzie którzy źle tłumaczą.]
Użytkownik Rowerzysta

Napisał
motofan 
Koledzy może mi ktoś powiedzieć jakie tarcze idą do mojego auta? czy wentylowane czy nie wentylowane?
zajrzyj sobie i bedziesz wiedział , zajmie ci to 5 sek, nie sadze zeby 2 L miało nie wen
Użytkownik Romeo

Napisał
emiloss19 
zajrzyj sobie i bedziesz wiedział , zajmie ci to 5 sek, nie sadze zeby 2 L miało nie wen
wentylowane

AR 156 2.0 TS ECU M1.5.5 '99r
[Nie ma ludzi którzy nie rozumieją, są tylko ludzie którzy źle tłumaczą.]
Użytkownik Dwusuwowiec

Przeczytałem wiele postow na tremat tarcz i klocków i opinie sa rozne. Moje pytanie Takie: Jakiej firmy tarcze i klocki kupic do przodu do mojej alfy? Cena w sumie bez znaczenia. Wazne zeby zywontosc byla duza i hamulec ostry. Pozdrawiam wszystkich
Użytkownik Dwusuwowiec

Z mojej strony mogę polecić zestaw pełne Brembo na przód i tył,a do tego klocki w zależności od potrzeb i kosztów, ja mam Ferodo Premier, ale ze względu na oszczędność(nagromadziło się dużo wydatków), jak będę wymieniał to dam Ferodo DS Performance. Ogólnie zestaw Brembo plus Ferodo sprawuje się bardzo dobrze, może nie wygląda tak efektownie jak Mikody w podobnej cenie, ale gwarantuje dużo wyższą jakość i wytrzymałość. Ewentualnie jak ktoś chce trochę wyglądu to mogę polecić na przód tarcze nawiercane Zimmerman, miałem takie wcześniej razem z klockami EBC green stuff i hamowało to dobrze
Ale obecnie klocki Ferodo są lepszym wyborem.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
tarcze hamulcowe alfa romeo 156
, alfa wymiana tarcz
, jakie tarcze hamulcowe na przod alfa romeo 156, tarcze alfa 156 niewentylowane, alfa romeo 156 tarcze hamulcowe, alfa 156 jakie tarcze niewentylowane, wymiana tarcz, rozmiar tarcz hamulcowych alfa 156, wymaina tarczy hamulcowej majesty, tarcze do alfy speedmax, alfa romeo 156 1.9 jtd 2004 wymiar tarcz hamulcowych , 156 2.0 tarcze hamulcowe, jakie tarcze hamulcowe alfa romeo 156Tagi dla tego tematu
Uprawnienia