Heh, pechAle dokładnie taka sama sytuacja jest na Jerozolimskich przed dw. Zachodnim, taka ładna i równa droga-nie czuć prędkości).
Minus jest taki, że coraz częściej stoją w takich miejscach, gdzie ich wcześniej nie widziałem (np. w stronę Pruszkowa, kolo tej hurtowni śrub, na polnej drodze - przedwczoraj stali Bellą zaczajeni, ale chyba zmarzli, bo siedzieli sobie i słuchali Bose)
Miał ktoś może do czynienia z fotoradarami za granicą? Parę dni temu walnęło mi po oczach czerwonym flashem gdzieś w okolicach Monachium. Miałem ze 120 na 80. I tak się zastanawiam czy dostanę jakąś ładną fotkę...
Jak na pewno 120 @ 80 to na 99,9% procent niestety dostanieszJa miałem ~115@100 i sprawę dogłębnie zbadałem (nawet gdzieś o tym pisałem) - tj. w Motorze był artykuł ;P Że do 20 kmh ponad limit nie wysyłają (mandat chyba do 50 EURasów) i to by się potwierdzało, bo mi nie przyszło, ale masz 3-miesięcznego bana na jazdę po Reichu (mi już minął) - jak Cię złapią to od razu płacisz, albo nigdzie nie jedziesz
Ale jak jeździsz często, to jest szansa, że Cię złapią, zanim Ci wyślą i będą mieli mniej kosztówOgólnie to jak dostaniesz fotkę, to póki co taki mandat jest w Polsce nieściągalny, ale w Reichu jesteś "notowany" znacznie dłużej niż 3 miesiące i każdy (teoretycznie) radiowóz powinien Cię zatrzymać. Jak byś płącił przelewem, to polecam zapytać w Banku o przelew SEPA - zapłacisz max ok. 5 zł
![]()

Ja bym się na razie mandatami z UE nie przejmował na waszym miejscu.![]()
Ostatnio edytowane przez rafter ; 03-12-2011 o 21:57
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
tyle to wiem dbh , myślałem ,że kolega r78 coś nowego i ciekawego doradzi skoro pisze żeby sie nie przejmować mandatami z UE .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Jak im zapłacisz to nie ma problemu. W Polsce mandat jest nieściągalny na razie.
Co do Niemiec to jeśli jest powyżej ich limitu jakiegoś to właśnie jest zakaz prowadzenia pojazdów od 1 miesiąca w górę oraz mandat, ale również tylko do ściągnięcia na terenie Niemiec.

a tak sobie teraz przypomnialem czy nie bylo ostatnio jakiegos projektu w sprawie mandatow w UE i prosze
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Mand...u-2387156.html
http://www.auto-news.pl/gorace_temat...lsce_1673.html
i jeszcze dodam jedna rzecz o ktorej jest wspomniane w 1 z art. zdarza się iż mandat z zagranicy trafia do firmy windykacyjnej i ta firma juz normlanie sciaga kase z "przestepcy". mialem kilka takich sytuacji z mandatami z Anglii za parkowanie lub wjazd do LEZ w Londynie. dziala to na takije zasadzie ze np taki operator parkingu zarejestrowal wykroczenie, przekazuje sprawe do firmy windykacyjnej i ta firma juz sobie sama sciga delikwenta i wezwanie do zaplaty przysylaja juz w PLN![]()
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Tak, ale takich rzeczy nie robi policja. Nie znam takiego przypadku z Austrii/Niemiec.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki