Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 120
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Kosiar
    Gość

Domyślnie

śmieszy mnie tytuł "...pędził 140" tyle to się jeździ normalnie na ekspresówkach czasem w polotach do 160

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V jest GC8
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 d 13 h 44 m

Domyślnie

po 1: aby wlepić mandat z fotoradaru musi być widoczna twarz kierowcy - ma to się zmienić, ale póki co, korzystajmy...

po 2: urządzenie musi mieć homologację, aby robić pomiar z danego położenia geograficznego - tutaj bym sie upierał co do konfiguracji urządzenia, bo skoro jak BYK jest o tej godzinie Vmax 50km/h - to coś jest nie tak i budzi wątpliwości. A twój świadek zezna że nie przekroczyliście 60km/h. Więc pokaż palec na ten mandat i niech nie straszą 30 dniami aresztu, bo i tak nie ma miejsc

po 3: jeśli był błysk, napisz zażalenie w związku ze spowodowaniem zagrożenia życia i zdrowia w związku z oślepieniem. W niekórych krajach UE już zrobili z tym porządek.
    Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
    http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy
    po 1: aby wlepić mandat z fotoradaru musi być widoczna twarz kierowcy - ma to się zmienić, ale póki co, korzystajmy...
    Nie masz racji. Wlasciciel pojazdu ma obowiazek wskazac kierowce. Jesli nie wskaze, karany jest wlasnie wlasciciel. I zanim cokolwiek odpiszesz - idz na komende, sprawdz.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V jest GC8
    Czas spędzony na forum
    15 d 13 h 44 m

Domyślnie

"Na komendę" - nie dzięki... Odgrzebałem źródło i faktycznie zapłacić trzeba, ale w pewnych przypadkach można się wywinąć od punktów. Link: http://moto.onet.pl/1521825,2217,artykul.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Siafal89
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    99' 156 2.0TS
    Czas spędzony na forum
    2 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Cytat Napisał twardy
    Nie masz racji. Wlasciciel pojazdu ma obowiazek wskazac kierowce. Jesli nie wskaze, karany jest wlasnie wlasciciel. I zanim cokolwiek odpiszesz - idz na komende, sprawdz.
    Racja. Na moim przykładzie powiem. Nie było wcale widać twarzy kierowcy. Mandat przyszedł na moją mamę. Jako pasażer jechał ze mną mój tata, w tym miejscu gdzie była jego twarz było zasłonięte białym kwadratem.

Użytkownik Ogier Avatar krolik_AR156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156SW 1.8TS
    Czas spędzony na forum
    11 h 43 m

Domyślnie

A ja mam do was pytanie koledzy ;] Z jakiej odległości robi zdjęcie fotoradar przenośny (ten co straż miejska wystawia sobie na maskę)? Popylam sobie w nocy warszawaską "autostradą" (czyt. 3 pasmówką) ok 140km/h (dozwolone 60km/h). Gdy tylko zauważyłem białe berlingo dałem po heblach ;] Odległość ok. 100 może 150m. Teraz nie wiem czy iść do WORDu żeby mi punktów trochę zbili czy nie, ponieważ nie mam pojęcia czy mnie dorwali ;]

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 9 m

Domyślnie

ja jeszcze z radarem i straza miejska nie mialam do czynienia...he...no ale zawsze jak radar wystawiaja to dostaje od szwagra smsa: jedz wolniej bo stoimy z radarem :twisted:
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Czas spędzony na forum
    11 h 2 m

Domyślnie

Cytat Napisał krolik_AR156
    A ja mam do was pytanie koledzy ;] Z jakiej odległości robi zdjęcie fotoradar przenośny (ten co straż miejska wystawia sobie na maskę)? Popylam sobie w nocy warszawaską "autostradą" (czyt. 3 pasmówką) ok 140km/h (dozwolone 60km/h). Gdy tylko zauważyłem białe berlingo dałem po heblach ;] Odległość ok. 100 może 150m. Teraz nie wiem czy iść do WORDu żeby mi punktów trochę zbili czy nie, ponieważ nie mam pojęcia czy mnie dorwali ;]
    Nie wiem czy o to chodzi, ale suszarka ma zasieg za duzy!!!
    Zanim zauwazylem w oddali niebieski radiowoz (stal przy wjezdzie na posesje sasiadow!!! ) juz gosc przechodzil na druga strone ulicy i machal lizakiem. Bylo jeszcze ok. 250-300 m. Nie ma szans zeby wczesniej zauwazyc.
    AR 145 JTD Edizione Sportiva

Użytkownik Ogier Avatar krolik_AR156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156SW 1.8TS
    Czas spędzony na forum
    11 h 43 m

Domyślnie

Chodziło mi o fotoradar przenośny, nie suszarkę. Jest to urządzenie tego typu co na masztach na stałe zakotwiczone do gruntu z tym ,że ten konkretnie był przenośny. Strażnicy miejscy postawili go na masce samochodu i siedzieli w cieplutkim samochodzie

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał krolik_AR156
    Chodziło mi o fotoradar przenośny, nie suszarkę. Jest to urządzenie tego typu co na masztach na stałe zakotwiczone do gruntu z tym ,że ten konkretnie był przenośny. Strażnicy miejscy postawili go na masce samochodu i siedzieli w cieplutkim samochodzie
    Nic nie rob, poki nie dostaniesz wezwania.

a pasazera zaslaniaja w ramach ochrony dobr i takich tam.... wyobraz sobie jechac z kochanka autem zarejestrowanym na zone

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

FOTORADAR

z jakiej odległości łapie fotoradar

z jakiej odległości fotoradar robi zdjęcie

alfa 156 scudetto forum

z ilu metrów łapie fotoradar przenośny

z jakiej odleglosci lapie radar

manowo radar

zdjęcie z fotoradaru w kobylnicy

z jakiej odległości fotoradar stacjonarny robi zdjęciewołata mandatu z fotoradaru bez druczkubiały bór fotoradar 40 km żeromskiegoz jakiej odległości robi zdjęcie fotoradarZ jakiej odległości łapie fotoradar stacjonarnyradar kochanowskiegostraż gminna zdjęcia z radarufotoradar przenośny robi zdjęciebiały bór ul żeromskiego 17 biały bór radar na 40 km żeromskiego 17

Zakładki

Uprawnienia