Jeszcze pare latek a gwarantuję, że znudzi Ci się ta redukcja i zamarzysz o automacie![]()
nie ma pięciolitrowych diesli w CLS , to oczywiście benzyna
sprawdzałem z ciekawości CLS 320 CDi - nie dla mnie , sorry :/
spalanie - nie mam stacji benzynowej ...tyle że dzięki skrzyni 7G to auto pali może litr a może dwa więcej niż GT z 2,5 raza mniejszym silnikiem... zresztą nie jest to aż tak bardzo istotne - takie silniki kupuje się dla przyjemności a nie po to aby się zastanawiać ile palą
skrzynia - mam opcje ręcznej zmiany ...tylko po co ?? 6 sekund do setki w automacie nie daje frajdy z jazdy ?? zabawnechyba nie wiesz co robi wciśnięcie guziczka odpowiadającego za tryb sport
co mnie skłoniło do przesiadki - brak w ofercie AR sensownego auta (czekam z niecierpliwością i obawami przy okazji na premiere 169 - jesli nie spieprzą go tak jak 159/Brera/Spider to kto wie... tak na marginesie potestowałem Brerę 2.4 po chipie na 230KM i sorry ale więcej frajdy z jazdy dawało 165cio konne benzynowe GT...)
dlaczego CLS - kwestia potrzeb i upodobań , jedni lubią - inni nie muszą
williamdrake - hahaha , jak zapewne się domyślasz na lambodoorsy mnie nie stać![]()
"chyba" wiem co robi ... bo mam okazję testować najnowsze gadżety motoryzacji , ale tak jak pisałeś kwestia upodobań , mnie nie bawi nawet to 6 sec kiedy słyszę jak mułowato automat zmienia biegi , masz ręczny tryb ? fajnie tylko to zapewne łopatkia nie wybór biegu w trybie manualnym
no to super , ja też mam okazję jeździć wszystkim co porusza się po drogach i wybieram to co mi odpowiada i tyle
łopatek nie mam , zmiana lewarkiem...
tuti - bez obaw , komunikacja miejska mnie nie czeka do kwietnia
ktoś pytał o nowego właściciela - nie wiem czy się ujawni na tym forum i nic mi do tego
---------- Post dodany o godzinie 14:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:43 ----------
btw , skoro kosiar tyle testujesz to powinieneś wiedzieć że CLS500 to nie diesel...
co do mułowatości automatów - nie wiem czy zauważyłeś ale mamy już XXI wiek...
nie wiem jakie gadżety testujesz i mało mnie to interesuje , polecam za to sprawdzić sobie co potrafi np CL65AMG i przy jakiej skrzyni ma 4,4 do setki (przy masie ponad 2600kg...)
Widzę obserwator 737 że mamy podobne gusta ,też brałem pod uwagę CLS-a przy przesiadce z mojej 159,zwłaszcza że miałem na oku czarnego Brabusa , jednak poszedłem w kierunku real coupe i czekam na A5.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
oj mamy mamy... u mnie wchodziło w grę A5 lub CLS![]()
zazdrość, zazdrość i jeszcze z 5 razy zazdrość![]()
mesio 1 klasa GT była i jest piękna nowa właścicielka będzie na pewno zadowolona
a czy GT była 100 razy lepsza? Kwestia gustu jak bym miał do wyboru te dwa samochody wziąłbym mesia![]()
Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
Tako rzecze mrutyna.
Fotografia Ślubna

na pewno jest to śliczne auto, jedno a lepszych mercedesa? sam nie wiem
na pewno za wybor motoru pelen szacun
nie do końca czuje wybór między A5 a CLS'em ale co tam to nie jest przeciez wazne...
Co do dyskusji fajnie ze kazdy lubi cos innego ;-) tylko po co sie spinac ??
Ja uwazam ze z tego porownania benzyny GT i Brery wyraznie widac ze lubisz benzyne i taką charakterystykę i tyle.
Szkoda ze nie wziąleś czegoś 2,3 drzwiowego
Tak czy inaczej jak bedziesz juz sie przemieszczal to napisz jak to wyglada.
Gumowych drzew i paliwa po 2zlote życze !!
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki