Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 9 m

Unhappy Czy nasze cuore sportivo są wrażliwe?

przegladalam dzis allegro i calkiem przypadkowo natknelam sie na malego psiaka,jednego jedynego w tym masakrycznym tłumie zwierzat niechcianych...czytajac i ogladajac serce krzyczalo i plakalo. stad pytanie: czy jestescie wrazliwi na zwierzece krzywdy? czy udzielacie sie w jakis sposob by choc troche pomoc? to istoty calkowicie bezradne i pozostawione naszej łasce i niełasce...
    Złotko - malutki golden chce żyć ! CHARYTATYWNA (645754459) - Aukcje internetowe Allegro
    Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie - AFN
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

adasco
    Gość

Domyślnie

Bede brutalny, ale chyba... nie jestem wrazliwy ...
    Dlaczego? Ao dlatego, ze moim zdaniem cierpi zbyt wielu LUDZI, a to nimi trzeba by sie najpierw, w pierwszej kolejnosci zajac. Potem dopiero, jesli starczy energii, checi, czasu czy prozaiczniej - funduszy, zajmujmy sie zwierzetami. Sam przygarnalem bezdomne zwierze, ale bez przesady. Jesli mam wesprzec jakas fundacje, to moze lepiej Fundacja Gajusz.... Sorry, ale mnie TO bardziej rusza, niz jakis - wybaczcie - pies. To "tylko" pies. Mozna mu pomoc, ale na litosc... najpierw ludzie!

cin_ek
    Gość

Domyślnie

tylko że ludzie sami sobie takie życie fundują lub inni ich do tego doprowadzają a zwierzaki są bezbronne i nie mają wpływu na swój los. Co z tego że Ty będziesz pomagał ludziom jak jest więcej osób które mają ich nas i ciebie w dupie. Nie mówię że nie warto pomagać ludziom ale nie można też zamykać się tylko na ludzi.

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Zgadzam się z kolegą cin_ek.
    Bardzo często biorę udział w akcjach pomocy zwierzętom. Ludziom zresztą też, tylko, że jedynie w akcjach pomagających chorym lub dzieciom.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mati
    Mieszka w
    Poznań / Lubin
    Auto
    AR GT 1.9 JTDm 150KM `05r
    Czas spędzony na forum
    1 m

Domyślnie

Jasne że jestem wrażliwy na ludzką czy zwierzęcą krzywdę jednak wolę troszeczke inne metody pomocy - zamiast wrzucania do puszek/aukcji/dłoni po 5zł preferuję pomoc doraźną - zakup pożywienia/kocy/środków czystości. Wynika to z tego że mam nieodparte wrażenie że nie każda złotówka trafia w odpowiednie miejsce...
    Nie podoba ci się mój styl jazdy ? To zejdź z chodnika...

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2
    Czas spędzony na forum
    20 d 6 h 55 m

Domyślnie

a ja popieram adasco, brawo!
    vrrroooom.!
    zapytaj jeśli potrzebujesz części NOWE, paragon/faktura
    telefon: 511 783 811

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    tylko że ludzie sami sobie takie życie fundują lub inni ich do tego doprowadzają
    tak, szczegolnie dzieci chore na raka ew. inne choroby terminalne. Brawo, gratuluje tej szczegolnej wrazliwosci na los zwierzat.... no comment.

mam nieodparte wrażenie że nie każda złotówka trafia w odpowiednie miejsce...
    Brawo, trafiles idealnie. Ja dodam, ze mam takie wrazenie szczegolnie wlasnie w przypadku pomocy zwierzetom... Bo te kierowana do ludzie jednak ciut latwiej sprawdzic.

Powtorze, nie mowie - nie pomagac. Pomagac, ale "ludzie first!"

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    tak, szczegolnie dzieci chore na raka ew. inne choroby terminalne. Brawo, gratuluje tej szczegolnej wrazliwosci na los zwierzat.... no comment.
    A rak to niby tak sam z siebie przychodzi? Sami się faszerujmy totalnym syfem to i później na dzieci przechodzi, które zresztą też od najmłodszych lat wchłaniają masę toksyn. Niestety nic nie dzieje się bez naszej przyczyny. Ale mamy na to wpływ i każda osoba decyduje sama za siebie. Zwierzaki niestety są w większości podporządkowane i uzależnione od nas.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hammer
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.
    Czas spędzony na forum
    4 h 20 m

Domyślnie

A rak to niby tak sam z siebie przychodzi? Sami się faszerujmy totalnym syfem to i później na dzieci przechodzi, które zresztą też od najmłodszych lat wchłaniają masę toksyn. Niestety nic nie dzieje się bez naszej przyczyny. Ale mamy na to wpływ i każda osoba decyduje sama za siebie. Zwierzaki niestety są w większości podporządkowane i uzależnione od nas.
    Prawda. Te wszystkie konserwanty, modyfikatory i substancje koloryzujące nie są obojętne dla naszego zdrowia. Wystarczy przyjrzeć się statystykom ilu to nam w ostatnich latach przybyło alergików.
    Pomagać należy zawsze słabszym, tym co nie potrafią się sami obronić, no i przede wszystkim tym co na to zasługują.
    Nasi mali przyjaciele - zwierzęta - niejako "z urzędu" właśnie zasługują na naszą pomoc i opiekę bo w konfrontacji z ludźmi zawsze stoją na straconej pozycji.

A propos tego tematu przypomniał mi się tekst z pewnego amerykańskiego westernu (mówi jeden cowboy do drugiego cowboya):
    "i po co się ci indianie pchali na naszą ziemię zanim my tu przyjechaliśmy?!?"
    To samo można odnieść do zwierząt. To my - ludzie - w imię rozwoju i cywilizacji wchodzimy w ich naturalne tereny życia.

adasco
    Gość

Domyślnie

A rak to niby tak sam z siebie przychodzi? Sami się faszerujmy totalnym syfem to i później na dzieci przechodzi
    A tu juz temat na osobna dyskuje. I tez bym sie spieral....

Zwierzaki niestety są w większości podporządkowane i uzależnione od nas.
    Nie, nie sa. Podporzadkowane sa tylko gatunki udomowione, wiec nie uogolniaj. I nadal nie widze powodu, by przedkladac psa ponad czlowieka, choby ten ostatni byl skonczonym fiutem i idiota.
    Zapomnieliscie chyba w kotrym miejscu lancucha pokarmowego jestesmy! Ludzie, opanujcie sie i przestancie ulegac tej dziwnej eko modzie, tej swoistem emaptii dla gatunkow badz co badz nizszych. Sprobujcie pojac w koncu te dwa slowa: najpierw czlowiek!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)