Jak wiadomo Jeremy Clarkson często podkreśla walory kazdej Alfy, czego dowodem jest fakt, że większość modeli wisi na tzw. "Cool Wall" w kategorii "Sub Zero". W dzisiejszym odcinku testom poddana będzie Brera i proponuję, abyście zobaczyli co z tego wyniknie...

Sub Zero to byla lewa czy prawa strona?
Top Gear lepiej ogladac w oryginale... Ja angielskiego dobrze nie znam, ale i bez znajomosc jezyka zauwazylem blad tlumacza podczas programu o 166... Mowili o silniku, jak byk pokazywali pokrywe V6 z napisem 3,2 a lektor mowil 3,7 litra...
Pozatym powiedzieli jeszcze ze jak przezdza Mercedes czy BMW to slychac tylko pomruk, a Alfa piszczy i trzeszczy... Zdawalo mi sie, ze mowa byla o silniku, a jak chodza V6 z Arese kazdy wie![]()
Oczywiście, masz rację co do tłumaczenia. W polskiej wersji często popełniane są błędy. Z tym trzeszczeniem to również uważam, że nie miał Clarkson racji. Nawet przy dużej prędkości (maxymalnie rozpędziłem ją na autostradzie do ponad 200) nie czułem żeby miała się rozpaść.
Jednakże pamiętny odcinek z testem 166 i 147GTA posłużył mi do ostatecznego przekonania rodziców jaki samochód powinni nabyć. Teraz nie patrzą na nic innego, a po powrocie do domu najczęściej rozmawiają o Bellach, które spotkali w ciągu dnia
Sub Zero to oczywiście te najlepsze....

A slychales oryginalnej wersji? Moze Clarksonowi chodzilo o cos innego, a tlumacz dal ciala? Nie jestem pewny, ale w jakims odcinku chyba przewinal sie tekst "v6 z arese" w pozytywnym sensie.Napisał dasintra

Dzisiaj jeszcze będzie powtórka o 17:30,rano nie oglądałem.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V Distinctive
... a to już historia : AR 155 2.0 TS 8V, AR 164 V6 3.0 24V Super, AR 166 2.4 JTD
www.fotokadry.wordpress.com
www.fotokadry.digartfolio.pl

Zdajcie relacje, ale pewnie powiedza ze jest piekna, ale ma mula![]()
konkluzja byla: jest najgorsza, ale najlepsza w porownaniu z TT i RX8.
nic wilekiego nie mowili, poza tym, co wszyscy wiemy. Nie kupuje sie tego glową.
Ale wszycy zgodzili się, że gdyby mieli zdecydować co kupić to właśnie na Brerę by się zdecydowali.

Virus alfa najlepszym argumentem zakupu
Albo to, ze anglicy nie lubia niemcow :mrgreen:
tak, ale jakby mieli komus polecic to auto to by nie polecili. No i jak alfa została wybrana w muzeum sztuki to ja wysmiali ze w drodze do muzeum sie popsuje, a jak juz dojedzie to bedzie pod nia plama oleju :mrgreen:Napisał dasintra
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki