hmmm, a ja pamietam nawet mily incydent z pogotowia.
Z 1,5 roku temu spaly mi na lapsko metalowe drzwi. W sumie nic wielkoego, ale zrobila mi sie w dloni dziura, a ze nie jestem "fizycznym", rodzinne konsylium zadecydowalo, bym dal sie zszyc z racji estetyki dloni. No ki. Palam raczej lekka niechecia do ludzi w kitlach, ale kit, ojciec zawiozl mnie na pogotowie, uprzednio perswadujac yelefonicznie samodzielna wyprawe samochodem. A tam po rejestracji (3 minuty, jak bumtararara), lekarz obejrzal lape i zapytal, czy zechce przepuscic babeczke z wybitym barkiem. Nie bolalo wiec puscilem, uprzednio wsadziwszy lape w miske otrzymana od siostry wraz z przeciwtezcowym. Potem szycie i gadka z lekarzem. Bezbolesnie polatal i skutecznie, opatrujac komentarzem, ze lubi sie tak posadyscic. I w sumie bylo mi go nawet szkoda, bo mial dyzur od wieczora do rana w haloween, jak to okreslil "noc obitych ryjow".
Ale takie przyjemnosci to rodzynki w morzu masakry i rzeznictwa. Krotko potem, juz w mojej za przeproszenim publicznej przychodni nie moglem zdjac szwow, bo nie mialem magicznej "karteczki od lekarza".
To teraz ja się podzielę z Wami historią sprzed 3 miesięcy. Mój znajomy , mężczyzna lat 37 żle się poczuł w pracy ( ból i ucisk w mostku) ,żona jego .pielęgniarka z zawodu kazała mu natychmiast jechać na ostry dyżur do szpitala.Po odstaniu w kolejce wreszcie go przyjeli , lekarka zbadała , zrobiła EKG dla świetego spokoju i nie widząc niepokojących objawów wystawiła receptę na środek przeciwbólowy. Do domu już nie dojechał .Osierocił 3 dzieci. Sekcja wykazała tętniak na aorcie , który lekarka wykryłaby robiąc USG klatki piersiowej. Tętniak był podobno operowalny.W tej chwili prokurator bada sprawę.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Nie czytałem tego tematu.... ale jesteście .................................. wyrażąjąc się tak na temat HEMS i naziemnej ekipy pogotowia
Przykro mi bardzo!!!![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-01-2012 o 14:18 Powód: Wulgaryzmy.
La mia Bella e a volte capricciosa
malin uwazaj na slowa... tutaj nie obrazamy innych.
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
Powiedz chłopie kto na poziomie Ratownictwa Medycznego zdiagnozuje Ci tętniaka aorty brzusznej?!!!!!!!
A nawet jak trafi się na przypadek tętn. aorty brzuszn. to nawet jak dojdzie do pęknięcia(rozwarstwienia) tętniaka na poziomie KARETKI nic nie da rady zrobićNawet w warunkach szpitalnych na 99% jest to sytuacja nie do odratowania!
Ostatnio edytowane przez malin2k5 ; 03-01-2012 o 10:29 Powód: korekta
La mia Bella e a volte capricciosa
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki