Wybacz, ale nie zrozumiałeś chyba tematu tego posta. Bo chodziło o brak uczciwości sprzedawcy a nie o przebieg. Bo nie twierdzę, że 150 000km to dużo jak na diesel'a, ale 150 000km w rok to sporo i dla tego ojciec nie kupił. Bo zamiast wydawać 60000zł na takiego CMaxa z takim przebiegiem woli dać 100k zł ale na nówkę, choćby na te 40k zł miał wziąść kredyt. A teraz się okazało, że sprzedawca cofnął licznik do 61 000km, bo nikt nie chciał kupić 'nówki' z takim przebiegiem! Sam pracuję jako PH i wiem co to znaczy robić 60 000km na rok, ale 150 000km to nie w PL![]()
Pozdrawiam,
Grzegorz
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
Cofać nie powiniento oczywiste, ale to standardowy zabieg aby sprzedać w PL szybko samochod
![]()

Taki OT związany z przebiegiem- swojego czasu przewinęła się ciężarówka, która woziła zwierzęta. Nówka Scania z tej ostatniej serii- 3 lata i przebieg 650 000 km, czyli jakies 18 000 na miesiąc- i co ciekawe, właściciel firmy stwierdził "tak mało, bo kryzys był, Rosjanie jałówek nie kupowali"
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

cofanie przebiegów to już normalkajak tam ktoś niżej napisał 150 tys km w rok hmmmm moj Tato zrobił 100-we w rok a po 3 latach auto ma 236tys km... tyle że na tylniej kanapie nikt nigdy nie siedział ;D sam sprowadziłem moja Alfe z przebiegiem 222 tys km i to w miare realny przebieg. Gdyby sprowadzil ją handlarz było by hmmm... 160 tys km ??
czyż nie koledzy
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki