Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 m

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Ale tam gdzie 50 zazwyczaj ludzie jeżdżą 70-80 to normalne.
    Nie, to nie jest normalne.. Mieszkam aktualnie w Norwegii i tutaj jak jest 40 to sie jedzie 40 i nie wiecej. Na autostradzie jest max 90 i tak sie auta poruszaja. Kazdy zdaza na miejsce,nie ma wypadkow i wszyscy sa zadowoleni. A jak przekroczysz? No coz.. Placisz.. Duzo placisz.. Idziesz do wiezienia.. Zalezy gdzie i o ile przekroczysz.

Ale pisze to tylko po to, zeby uswiadomic Wam, ze da sie jezdzic zgodnie z przepisami. Jak przyjezdzam do Polski to jezdze "nawykiem" norweskim, tj zgodnie z przepisami i normalnie sie jezdzi, bez blokowania ruchu i daje rade. 2 minuty pozniej na miejscu to narpawde nic

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 10 h 6 m

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado Zobacz post
    Nie, to nie jest normalne.. Mieszkam aktualnie w Norwegii i tutaj jak jest 40 to sie jedzie 40 i nie wiecej. Na autostradzie jest max 90 i tak sie auta poruszaja. Kazdy zdaza na miejsce,nie ma wypadkow i wszyscy sa zadowoleni. A jak przekroczysz? No coz.. Placisz.. Duzo placisz.. Idziesz do wiezienia.. Zalezy gdzie i o ile przekroczysz.

Ale pisze to tylko po to, zeby uswiadomic Wam, ze da sie jezdzic zgodnie z przepisami. Jak przyjezdzam do Polski to jezdze "nawykiem" norweskim, tj zgodnie z przepisami i normalnie sie jezdzi, bez blokowania ruchu i daje rade. 2 minuty pozniej na miejscu to narpawde nic
    oooooooo widzisz kolego "co kraj to obyczaj" ale masz racje tylko u nas jest taka gonitwa nie wiadomo dlaczego...
    mieszkam przy czeskiej granicy wiem jak tam sie jeździ... czasami tylko wyrwie sie jakiś czech młody chce auto przetestować a za górka stali i... musiał troche zapłacić skoro za głowie sie złapał...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
    Czas spędzony na forum
    2 m

Domyślnie

no dokladnie. Ale to sa pojedyncze przypadki szybko eliminowane. Zdecydowana wiekszosc jezdzi przepisowo

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mr_Bungle
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    156 1,8 TS 2002
    Czas spędzony na forum
    3 h 3 m

Domyślnie

Punkty karne z mandatów z fotoradarów doliczają Ci się dopiero po otrzymaniu mandatu. Jeśli Ci "mignęło" to dostaniesz wezwanie na komendę, gdzie pokażą Ci zdjęcie (mnie nawet skserowali i wypiszą mandat wlepiając punkty.

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 52 m

Domyślnie blysk fotoradaru

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Z tego co mi wiadomo to chyba nic fotoradary są przenośne i nawet czasami stawiają je... w krzakach:/ Ale jest jedno ale po 21 fotoradary ze wzg na lampe błyskową powinny być wyłączone obojętnie jaka pora roku. Mój kolega o mało nie wpadł do rowu gdy jechał po 23 i fotoradar mu zdjecie jeb*ął :/ a ta lampa ma niezłe bicie:/ co do polowań u mnie w okolicy też się wycfanili: stają sobie nieco dalej w drodze która jest schowana vectrą nie oznakowaną 3.2 GTS (jakby sie mieli czym chwialić) ale oni widzą jak kto przejechał i doganiają sobie ludz i już kasa leci... a żeby było mało ta dróżka jest w przelotowej wiosce i jest 50 a zaraz dalej prosta z 2km i zabudowany znowu 50 a tam minimum 100km/h sie ma...
    Kolego mówisz w Rybniku to w Racku też ostatnio mi szyby sprawdzali tym takim sprytnym pomierzaczem i wogule dym za tłumiki brak katów xenony itp :/

a widzieliscie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=-4nHFrdO8IU
    ukazuje skutki blysniecia fotoradaru
    kierowca prawdopodobnie przyplacil to zyciem (widac jak wypada z auta)
    pare dni temu bylem w tarnowie to policja stala na obwodnicy na luku drogi wyjezdzasz z zakretu i juz Cie maja.. nie wiem co to ma do bezpieczenstwa
    jak zwykle liczy sie kasa
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

obserwator737
    Gość

Domyślnie

mógł nie hamować przed radarem , mógł zapiąć pasy , mógł jechać wolniej - każdy jest kowalem... nie wydaje mi się żeby błysk był przyczyną wypadku

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 52 m

Domyślnie fotoradary

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    mógł nie hamować przed radarem , mógł zapiąć pasy , mógł jechać wolniej - każdy jest kowalem... nie wydaje mi się żeby błysk był przyczyną wypadku
    jedziesz a tu nagle blysk to raczej odruchowo probojesz sie zatrzymac bo jestes oslepiony i nie wiesz co sie dzieje i jest przed Toba
    on raczej nie jechal nie wiadomo jak szybko

fotoradary powinny byc widoczne z daleka zeby kierowcy zwalniali chociaz na chwile
    powinny byc ustawione np.kolo szkół albo tam gdzie duzo wypadkow
    a nie wyremontuja droge jest prosta to walna fotoradar;/

czy ten fotoradar jest dla bezpieczenstwa(zrodlo http://www.antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow)??

albo ten

oba schowane za znakami nijak sie maja do bezpieczenstwa/prewencji
    tez uwazam ze idiotyzmem jest jazda 100km/h w miescie i policja powinna lapac potencjalnych zabojcow
    Nas(Polske) ciagle porownoja do zachodem ale tam sa autostrady i mozesz jechac 50km/h w miescie bo wiesz ze wyjdziesz na autostrade i jedziesz ciagle te 130 km/h
    a u nas wleczesz sie przez miasto a potem jeszcze co kawalek wysepki fotoradary i policja w krzakach i pelno dziur i niepotrzebnych znakow..
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

obserwator737
    Gość

Domyślnie

mi nic nie błyska

drogi są złe ale są kraje gdzie są gorsze

w swoim miescie widuję PRZYGŁUPÓW w tirach jeżdżących po 100-120 km/h - ja bym nie tylko podostawiał radarów ale jeszcze za takie wykroczenia karał jak za usiłowanie zabójstwa ...i darujcie sobie że oni w pracy itd bo mało mnie to obchodzi

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 52 m

Domyślnie ;)

mi tez nie blyska
    to prawda sa kraje z gorszymi drogami albo takie co wcale nie maja droge ale ich nie porownuje sie z niemcami tak jak nas

co do kierowcow tirow to wielu wychodzi z zalozenia ze "duzy moze wiecej"
    przyklady ponizej
    http://www.youtube.com/watch?v=RQ1Vaf7LrbA
    http://www.youtube.com/watch?v=ZXxbKxzcLrY

a tutaj o kierowcach tirow na wesolo;d
    http://www.youtube.com/watch?v=S0o79P0qIrY

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

czy radiowóz powinien być widoczny

czy radiowoz policyjny ma byc widoczny

schowana policjaczy radiowóz ma być widocznyczy radiowóz musi być widocznaradiowóz powinien byc widocznyschowany radiowóz

Zakładki

Uprawnienia