Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Karol_PKAR
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    AR 156 2.4jtd sportpack '01
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    11 h 20 m

Domyślnie schowany radiowóz z suszarką

mam takie pytanie. słyszałem ze radiowóz z suszarką nie może być schowany, musi być widoczny.
    kolega przed chwilą dostał mandat za predkość 200zł. stał pies motorem, któy był schowany za bramą wjazdową na czyjąś posesję i na kablu maił rozciągnięty radar do chodnika. kolega się wkurzył i zrobił im zdjęcie, to pan policjant podwyższył mu mandat do 300 i zaczął przeszukiwać samochód zeby znaleźć coś ze stanu technicznego zeby jeszcze za coś dołożyć i zauważył ze kolega ma spieprzone reflektory i nie ma długich świateł więc zabrał mu dowód i dołożył kolejne 200zł. w sumie z 200 dobił do 500zł i zabrał dowód.

wiecie może czy to prawda o tym chowaniu? bo słyszałem ze jak im zrobisz zdjęcie to mają przesrane za takie chowanie się i właśnie dlatego kolega cyknął im fotke :/

wyraziłbym swoją opinię na temat tego "funkcjonariusza policji" trochę dobitniej ale nie chce dostać bana
    Ostatnio edytowane przez Karol_PKAR ; 07-09-2009 o 14:02

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    Czas spędzony na forum
    6 h 4 m

Domyślnie

nie jest precyzyjnie określone, jak mają stać - zależy to od lokalnych rozporządzeń miejscowego szeryfa;
    rzeczywiście parę lat temu była odgórna akcja, aby radiowozy były widoczne, ale potem powoli się z tego wycofano...
    Ostatnio edytowane przez Matka ; 07-09-2009 o 16:52
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V jest GC8
    Czas spędzony na forum
    15 d 13 h 44 m

Domyślnie

Mandatu oczywiście nie przyjął?

Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Czas spędzony na forum
    11 h 20 m

Domyślnie

przyjął
    Ostatnio edytowane przez Karol_PKAR ; 07-09-2009 o 14:37

Użytkownik Ogier Avatar jajcek
    Mieszka w
    Bialystok, Bialystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 43 m

Domyślnie

głupio zrobił bo 100 dostał za samo zrobienie zdjęcia a ciekawi mnie tylko to od kiedy nie można robić zdjęć

Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Czas spędzony na forum
    11 h 20 m

Domyślnie

kurde niestety zdjęcie bardzo słabo wyszło bo on ma czerstwy aparat w telefonie i robil do tego pod światło ale oni stoją ostatnio tam co drugi dzień a ja jeżdżę tam codziennie wiec zrobie im lepsze w moim samochodzie nie mają się do czego przyczepić
    a z tym czy mogą stać tak to myślę ze nie bardzo bo kolega jeździ żółtym bravo bo po zrobieniu fotki zaczął mu sugerować że takich samochodów jeździ bardzo mało i że jak coś z tym zrobi to go za każdym razem będą zatrzymywać na rutynową kontrolę i sprawdzanie wszystkiego

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r
    Czas spędzony na forum
    3 d 8 h 9 m

Domyślnie

Nie ma co się rozczulać nad policją -przekroczyli swoje uprawnienia(tylko trzeba znaleźć odpowiednią ustawe,paragraf) pismo do naczelnika policji w danym mieście i sprawa będzie załatwiona...Kolega tak zrobił jak go policja zatrzymała(przechodzenie przez jezdnie ale nie po pasach)a w paragrafie pisze,że można jak do pasów jest dalej jak 150m...więc mandatu nie zapłacił....pismo do naczelnika i sprawa załatwiona i jeszcze przeprosiny dostał

---------- Post dodany o godzinie 09:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:57 ----------

Cytat Napisał jajcek Zobacz post
    głupio zrobił bo 100 dostał za samo zrobienie zdjęcia a ciekawi mnie tylko to od kiedy nie można robić zdjęć
    Ewidentyny naciągacz co czeka na frajerów co się nie znają Mnie kiedyś straż graniczna zatrzymała a jechałem kombi i bagażnik załadowany po dach i on mi każe wywalać wszystko bo on chce obejrzeć koło zapasowe a na placyku którym stał pełno błota więc mu taki oburzony mówie,że chyba sobie żartuje i nie zrobie tego to obejrzał auto do okoła pomarudził i puścił mnie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 10 h 6 m

Domyślnie

Rozmawiałem z znajomym policjantem. Nie mogą sie chować bo wtedy stwarzają zagorżenie dla ruchu. Jakie?? to proste jedzie sobie autko policjant schowany a tu buch z suszara wyskakuje kierowca po hamulcach a na dupe mu drugi buuuuum nie raz juz była taka sytuacja :/ Ale motorem to co innego nie potrzebuje tyle miejsca co autem to nawet jak za krzakiem stanie to go nie widać ;/ a motorek z daleka ciężko zczaić ;/
    a sowją sytuacje miałem taka że stojąc na parkingu podjechał sobie do mnie i gdy auto stało sobie pozamykane kazał mi po kolei włączać światła itp gdy to nie żadna kontrola :/ czasami przesadzają nie którzy a ja sie wtedy dałem nabrać :/ ale po rozmowie i przeczytaniu paru ciekawych artykułów jestem już troche mądrzejszy
    w sumie gdy nie ma kluczyków w stacyjce pojazd jest unieruchomiony i może mnie pan ...
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 08-09-2009 o 10:50

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 2 h 22 m

Domyślnie

Jestem akurat po kilku dniowym szkoleniu na przewóz rzeczy. Można było się naprawdę nieco dokształcić. Dowiedziałem się np. że od 1 lipca 2009 nie ma obowiązku wożenia w samochodzie dowodu opłaty OC.
    Natomiast co do Policji - podczas kontroli samochód policjantów nie musi być widoczny, może go nawet nie być. Oczywiście policjant musi być w mundurze. Co do wyskakiwania z radarem i "strzelania" nim do kierowcy. Ktoś napisał powyżej, że jest to stworzenie zagrożenia dla ruchu. Niestety zagrożenia stwarza ten, kto prędkość przekroczy. Gdyby jechał zgodnie z przepisami, to takie nagłe pojawienie się policjanta z suszarą nie stwarzałoby żadnego zagrożenia, bo kierowca mógłby spokojnie wychamować by się zatrzymać.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Alfa i Omega Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 10 h 6 m

Domyślnie

No prawde mowisz kolego. Ale tam gdzie 50 zazwyczaj ludzie jeżdżą 70-80 to normalne. Policjant musi legitymować sie oznakowanym radiowozem poza obszarem zabudowanym lub radiowozem oznakowanym bądź nie oznakowanym ale w mundurze i w czapce (w obu przypadkach) na terenie zabudowanym. Także nie jest to do końca powiedziane czy mogą czy nie bo i tak robią jak chcą w mieście np partolowcy bez auta normalnie zatrzmują samochody ale żeby zatrzymać auto musi mieć... białe rękawiczki bo zazwyczaj nie maja lizaka przy sobie a reką to sobie może pomachać nawet jest to gdzieś opisane w ustawie czy czymś tam :p

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

czy radiowóz powinien być widoczny

czy radiowoz policyjny ma byc widoczny

schowana policjaczy radiowóz ma być widocznyczy radiowóz musi być widocznaradiowóz powinien byc widocznyschowany radiowóz

Zakładki

Uprawnienia