Szukam odpowiedniego samochodu. Kolejna Alfa? ...
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...o_145_a-3.html ZOBACZ MOJĄ ALFE.

Jak najbardziej- ale marzeniem jest 164 Q4 ewentualnie 164 24v QV(choc zadowoliłbym się też 12ką w QV). Póki co użytkuję 12v 3.0 w automacie- i automat ten bardzo mnie zaskoczył. Dobrze że jest lock up to jakiś wpływ, zmniejszony, ale jakiś tam mam na dobór przełożeń. Na przykład wkurza mnie to jak jade na 3ce- 3000 obrotów i wciskam pedał głęboko- a sterowanie się zastanawia czy chce zredukowac w 2 i poleciec kickdownem czy ciągnąc do zamknięcia 3. W końcu robi to co trzeba, ale chwila zwłoki niestety jest. To taki mankament. Poza tym bezstresowe wyprzedzanie, bezstresowa jazda, dźwięku silnika chyba nie musze reklamowac, 3.0 V6 12v i wszystko jasne.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

pomimo nie licznych kaprysów alfy, zaskoczeń i zagadekjestem zadowolony i to bardzo. Robię nią generalnie trasy 25 tys. rocznie i mnie nie zawiodła. dodam do tego że nie miałem jeszcze nic robione przy zawieszeniu od momentu zakupu. Na 99% kolejnym autem jakim bym chciał mieć jest 156 SportWagon 2.5 V6 ale to póki co marzenie i szkoda by mi było pozbyć sie tej co mam.
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Ja bym do pytania jeszcze dodał - czym jeździłeś wcześniej, a najlepiej fotkabo od tego będzie zależeć stopień zadowolenia
![]()
inaczej do tego podejdzie ktoś kto jeździł Tavriąa inaczej ktoś kto jeździł np Volvo 850
bo będzie miał inny punkt odniesienia

Czy jestem zadowolony?
Jasne że tak! Inaczej by tu mnie nie było.
Zawsze chciałem mieć AR, marzenie ziściło się w tym roku.
Zobaczyłem samochód, wsiadłem, się przejechałem.. i się zakochałem.
Formalnością już był tylko wjazd na serwis i sprawdzenie auta.
Zaliczka, i tydzień później 159 już była moja.
Na wakacje 2010 planuję kupno Spidera z lat 80tych, tak żeby trochę pojeździć bez dachu
Wcześniej jeździłem na przemian Lexusem IS200 i peugeotem 206 2.0 HDi.

Jestem bardzo zadowolony! Kilka razy już się wkurzyłem na nią jak się coś popsuło ale zawsze szybko mi przechodzi. No i zawsze jak już się psuje to koło domu. W tym roku byłem nią we Włoszech i byłem już wieloma autami w wielu miejscach ale ta wycieczka do włoch była najwspanialszą moją podróżą!!!!

Nie wiem czy jakaś firma jest w stanie wyprodukować gorsze zawieszenie. Nawet poprzednie Renault Megane, które miało zawieszenie dosłownie tragiczne i tak dłużej wytrzymywało bez remontu wahaczy, tulejek, gum itp.
Jestem zadowolony, ale zawieszenie doprowadza mnie do szałuNie potrafię zrozumieć jak można zrobić tak słabe wahacze
![]()
ja mam alfe od dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolony. jak ja kupowalem to nawet nie bylem na przgladzie ani na konsultacji u mechanika bo balem sie ze moze sie okazac ze jest jakis powazny defekt- tak sie na nia nakrecilem ze chcialem ja miec mimo wszystko. wyskoczylo mi wprawdzie kilka drobiazgow do roboty ale to nie zmienia faktu ze jestem niesamowicie zadowolony. wczesniej jezdzilem kia sportage i peugeot 306 combi.
---------- Post dodany o godzinie 11:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:12 ----------
acha, mysle ze jak bede zmienial auto to tez na AR. moje marzenie to AR 159![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki