Witam.
Orientuje się ktoś jakie dokumenty potrzebne są przy rejestracji auta ściągniętego z Włoch?
Dwa dokumenty włoaskie, dwie duże, kolorowe kartki A4jedna to dowód rejestracyjny na niej jest pojemność silnika, jaki samochód itp. a drugi dokument to chyba dokument o wyrejestrowaniu pojazdu.. w każdym bądź razie dwa dokumenty
. No i zapomniał bym o umowie kupna sprzedaży. Może być polska, wydrukowana w dwóch egzemplarzach, przez Ciebie wypisane wszystko i tylko podpis... (jakiegoś) włocha..
PS. Koszt zarejestrowania w PL mojego samochodu ściągniętego z Włoch, wyszedł po WIELKICH obcinkach i kombinacjach żeby jak najtaniej - 4,5k zł, także tanio nie ma.. a teraz chyba jest jeszcze drożej!
no i modlitwa żeby nie był niespłacony / przebity itd itd - włosi to lubią![]()
Obydwa włoskie dokumenty muszą być przetłumaczone, koszt o ile pamiętam kole 100 zł.
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae
tu masz jakie powinienes miec dokumenty przy kupnie auta z wloch i porady na co uwazac zeby Cie nie oszukali
http://www.grupy.v10.pl/Auto,sprowad...5,2007_02.html
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Zostalem szczesliwym wlascicielem 156 autko mam juz w kraju, przyjechalo na tablicach poprzedniego wlasciciela, posiadam dowod, jednak nie mam zaswiadczenia o wyrejestrowaniu.
Czy bedzie to przeszkoda przy rejestracji auta?

Jeśli nic się ostatnio nie zmieniło to tak. Makaron powinien zwrócić tablice i auto wyrejestrować i kwit Ci wysłać.
alfa 156 1.6 TS 2004

Zapytaj w swoim starostwie bo u mnie wystarczy tylko dowód, obojętnie jaki kraj UE. Więc może u Ciebie też tak będzie.
Mazda Mx3 V6>Hyundai Coupe 2.0>Alfa Romeo 147 1.9>Seat Ibiza FR 1.9>Opel Asta GTC 1.9>Hyundai Coupe 2.0>Mercedes SportCoupe 2.2FL>Mini Cooper 1,6>Renault Clio 1,5>Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde

Zależy od urzędnika.
Przekreśl długopisem, napisz "annullato" i po sprawie.
http://www.tende-campeggio.it/carrel...ce-vendita.asp
Jak chcesz to samo, ale włoską ręką, to odeślij mu dokumenty razem z blachami i po ~dwóch tygodniach dostaniesz to samo (zakładam, że się znacie, skoro dał Ci swoje blachy).
Finalny efekt urzędowy jest identyczny, bo on i tak musi oddać blachy (jeżeli oczywiście są to tablice stałe) i wyrejestrować bolid, po to, żeby nie płacić bollo. Na pewno więc to zrobi.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki