Witam,
Mam problem z przednią szybą w mojej belli.
Otóż kilka tygodni temu dostała kamieniem i pojawiło się pęknięcie.
Dzisiaj przy mrozach puściłem nawiew i zauważyłem, że pęknięcie robi się większe. Pytanie brzmi, czy da się to odratować? Słyszałem, że są jakieś techniki naprawy pękniętych szyb, czy ktoś z tego korzystał?
Potrzebuję samochodu sprawnego jak najszybciej i nie mogę sobie teraz pozwolić na wymianę, która zajmie ładnych kilka godzin.

naprawa też zajmie troszkę czasu
jeżeli to uszkodzenie punktowe ( max kilka cm odprysku ) to naprawią
ale jeżeli krecha poszła więcej to tylko wymiana
a technika - wywalenie uszkodzonego kawałka , zaklejenie - wypełnienie , polerka
p.s.
jak by co to zapytaj w Jaan w K-cach ( czy tam jakis autover albo coś takiego ) ile zniżki mają pracownicy saint gobain sekurit - jak będize warto to podeslę ci pracownika
Ostatnio edytowane przez bocian ; 16-12-2009 o 22:47

No to mnie teraz dobiłeś
Krecha już ma ok 5cm

no to nie ma szans
max się robi takie do ok 3cm ( a i to juz dużo )

Ok, dzięki za pomoc. Przejadę się jutro z rana jeszcze do jednego zakładu w Rybniku.
Po południu będę w Katowicach więc sprawdzę firmy, które podałeś. Jakby co to się odezwę do Ciebie jeszcze![]()

Tego pęknięcia już się naprawić nie da, będzie dalej leciało
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

NA krotka mete mozna chyba jeszcze naciac "kolko" zeby dalej nie szlo. W firmowym aucie takie cos jest zrobione. Ale nieznam siePzdr
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....
jak masz odprysk, powinieneś od razu jechać do warsztatu, żeby ci wpuścili żywicę. Jeśli dostanie się wilgoć czy woda, to juz po robocie. A przeważnie jest tak, że pęknięcie idzie dalej. Ja miesiąc temu dostałem kamieniem i poszła krecha na 15cm. Pozostała wymiana szyby na nową. Na szczęście mam AC, wiec wymienili mi za darmo i bez tracenia zniżek![]()
Ja wymieniałem u siebie- trwało to około dwóch godzin.
Zadzwoń do warsztatu, zamów szybę do konkretnego modelu, umów sie na godzinę i tyle.
Pamiętaj, że za pękniętą przednią szybę policja zabiera dowód rejestracyjny- i wtedy dopiero jest kłopot.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki