Strona 9 z 17 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 165
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

http://www.filmweb.pl/WIDEO+Dowiedz+...,News,id=57560

Polecam!!
    Powyższy film pokazuje jak dokładnie film powstał i wyjaśnia na czym polegają nowinki Camerona. Powiem wam że ten gość to na prawdę GENIUSZ, jeżeli chodzi o reżyserie i efekty specjalne!!!

marcin mówiłem ci że jak nie masz nic do powiedzenia nt. Avatara to odpuść sobie dyskusje tutaj

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

obserwator737
    Gość

Domyślnie

no mówiłeś i co z tego ?

---------- Post dodany o godzinie 18:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:38 ----------

edit : trochę recenzji od tych którzy widzieli :

http://film.gazeta.pl/film/2,23804,4...1890,2925.html

nie muszę oglądać tego filmu żeby mieć o nim wyrobione zdanie... dla mnie to gniot i tyle...

...disco-polo - jeśli autor/kapela nagra numer na najlepszym sprzęcie , w najlepszym studio i z najlepszym realizatorem to dla mnie też to będzie gniot - oczywiście nazwę go gniotem bez słuchania bo jakość techniczna a jakość artystyczna to dwa różne bieguny wartości dla mnie

Titanica niestety kiedyś widziałem czego bardzo żałuję i jest mi z tym źle

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hammer
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.
    Czas spędzony na forum
    4 h 20 m

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Oszukać przeznaczenie 4, Beowulf, Harry Potter i Książę Półkrwi. Tylko mi nie pisz, że te filmy to gnioty, bo my nie o tym teraz.
    A jednak okopałeś się na swoim stanowisku więc szkoda mi czasu na polemikę z tobą.

Efekt "wyjścia" z ekranu. To robi wrażenie ale tylko za pierwszym razem. To o czym mówię (te "słynne" kokpity) to głębia obrazu towarzysząca nam przez cały czas - drugi i trzeci plan na którym ciągle się coś dzieje i dlatego ma się tak doskonałe wrażenie zanurzenia w żywym świecie.

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Hammer, rzeczywiście dyskusja nad tym aspektem kompletnie nie ma sensu.
    Ty twierdzisz, że 3d w avatarze to rewolucja bo kokpity i głębia ekranu są niesamowite, ja twierdzę, że to już wszystko było i rewolucja zaczęła się już wcześniej. Pozostańmy więc przy swoich zdaniach.

Jedno trzeba przyznać, film wzbudza kontrowersje i nie ważne jak się o nim mówi, ale jednak mówi

Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    nie muszę oglądać tego filmu żeby mieć o nim wyrobione zdanie... dla mnie to gniot i tyle...
    a później jeździsz po ludziach że nie mieli Alfy a o niej mówią. teraz każdy widzi skąd twoja wiedza się bierze...

obserwator737
    Gość

Domyślnie

słabe porównanie bobryt...

dużo widziałeś trailerów o awaryjności AR w sieci i tv ?

Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

idąc twoim tokiem myślenia - nie, ale widziałem w sieci trailery 3D ukazujące cały majstersztyk Avatara, całe 3 minuty gniota, jak ty ty mówisz
    Poświęć chociaż 22 minuty i obejrzyj link na górze tej strony

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Odnosiłem się do Twojej niechęci i negowania postępu, nie twierdzę że nie powstaną arcydzieła w 3D ale rynek ma swoje prawa i trudno oczekiwać od np. Pani Agnieszki H. że wyskoczy z takim projektem przed Cameronem..
    Mylisz Slavol istotę kina z postępem.. Sztuka, każda, kinowa, teatralna, malarska, fotograficzna i inne, nie ma polegać wyłącznie, podkreślam, wyłącznie, na onanizowaniu się technologiami.... Dostrzegasz ten aspekt?
    Rozumiemy, że technika się rozwija, powstają coraz to nowe środki wyrazu, wiele z nich można zastosować na przykład w kinie. To prawda, nikt tego nie neguje. Ale nie nazywajmy tego kamieniem milowym, wybitnym wydarzeniem, dziełem sztuki. Nie mylmy pojęć. W sztuce, w kinie równiez, liczy się także treść, sens, scenariusz, aktorstwo, i cała masa innych rzeczy.
    Widzisz, ulegasz teraz złudzeniu, że postęp i sztuka filmowa to sprawy zależne obecnie od kolejnych fajerwerków technicznych. Kiedyś opowiadano bajki przy kominku, teraz bajki pokazuje się w 3D ale to są tylko i wyłącznie rozrywkowe bajki.
    Dodam, że to rozrywka dla mas. Widzisz stary, nie oglądałem ani Matrixa, ani Władcy Pierścieni, ani Harry Pottera. Nie zamierzam też oglądać Avatara. I nie czuję, żebym z tego powodu był cofnięty cywilizacyjnie albo ubogi. Przeciwnie: oglądam masę rzeczy o których widzowie Avatara (podniecający się nim) nie mają bladego pojęcia. I, równiez mam takie wrażenie, poznaję dzięki temu znacznie ciekawszych ludzi, bo mają oni ciekawsze rzeczy do powiedzenia niż avatarowcy.
    Za ewentualne uogólnienie przepraszam.

ViP Romeo Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi
    Czas spędzony na forum
    4 d 5 m

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    pierdol się durna pało rufiki
    bardzo jestem rad z twojej wylewnej wypowiedzi
    pozdrawiam rafał
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Może to offtopik, ale coś konfliktowy jesteś kolego oserwator737.
    Żeby coś oceniać trzeba się najpierw samemu przekonać. Można mieć nastawienie anty do czegoś (każdy ma prawo), ale nie można obrażać innych. Ile ludzi tyle gustów.
    jak mnie ktoś pierwszy obraża (rufiki) to odpowiadam w tonie jaki uznam za stosowne...

co do wartości dzieł filmowych - wszystko już zostało napisane wyżej , nie będę powtarzał słów kolegi Pingwina , mogę się jedynie z nimi zgodzić w 100%

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia