Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 6 h 27 m

Domyślnie

Użytkuje TyTN II od prawie dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony żadnych problemów. Także firmę naprawdę polecam, sam jak będe go zmieniał to też to będzie napewno jakiś HTC.

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Pomijając oczywiste funkcje jak dzwonienie, sms, mms, bluetooth to potrzebuje też dobrej jakości aparatu foto, by robić zdjęcia A4 w dobrej jakości - zwłaszcza jak nie mam dostępu do ksera.
    Panuje powszechna opinia, że telefony oparte na WM mają fatalne aparaty foto w porównaniu do innych smartphone'ów.
    Niby 5mpx itp, ale jednak to nie jest to samo co na symbianie czy też androidzie.
    Na foty do naszej klasy się nada, na kserówki materiałów z uczelni już będzie ciężko.
    Oczywiście to wszystko w porównaniu z innymi systemami, bo jak dla mnie to żaden telefon nie ma dobrego aparatu i nie jest to dla mnie absolutnie żadne kryterium przy wybieraniu modelu telefonu.
    Co do nowego HTC, tutaj niestety nie doradzę, być może poszli z tym do przodu i foto już jest w miarę dobrej jakości. Opieram się tylko na spostrzeżeniach ze starszych modeli pracujących na WM.

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Przyznam szczerze że nie mam żadnych doświadczeń z WM.

Powinienem się tego obawiać?
    Pownieneś, jeśli jesteś kompletnym laikiem, który nie rozróznia smartphone od dumb phone. Nie potrafi znaleźć odpowiedzi na dręczące pytania w necie. Nie interesuje się nowinkami ze świata urządzeń mobilnych.
    Jeśli jesteś ciekaw tych wszystkich rozwiązań i umiesz szukać odpowiedzi na własną rękę to bierz śmiało.
    No chyba, że kupujesz telefon bo Ci się podoba i będziesz nim szpanował przed kumplami. Wtedy funkcjonalność Ci niepotrzebna, więc zastanów się nad czymś tańszym.

Polecam kilka poniższych stronek na początek:

http://pdaclub.pl/forum/
    http://forum.symbianos.pl/
    http://www.ipmart-forum.com/

No i oczywiście kultowe:
    http://forum.xda-developers.com/

PS.
    Sorry za linki, ale niech się chłopak trochę douczy
    Załączone adresy Załączone adresy

PDAclub.pl - Indeks
    http://pdaclub.pl/forum/

Forum OpenMobile • Strona główna forum
    http://forum.symbianos.pl/

iPmartŽ forum
    http://www.ipmart-forum.com/

Android Forums & Windows Phone Discussion @ xda-developers
    http://forum.xda-developers.com/

Ostatnio edytowane przez plancior ; 24-01-2010 o 00:49

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    32 d 6 h 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Panuje powszechna opinia, że telefony oparte na WM mają fatalne aparaty foto w porównaniu do innych smartphone'ów.
    Niby 5mpx itp, ale jednak to nie jest to samo co na symbianie czy też androidzie.
    Na foty do naszej klasy się nada, na kserówki materiałów z uczelni już będzie ciężko.
    Oczywiście to wszystko w porównaniu z innymi systemami, bo jak dla mnie to żaden telefon nie ma dobrego aparatu i nie jest to dla mnie absolutnie żadne kryterium przy wybieraniu modelu telefonu.
    Co do nowego HTC, tutaj niestety nie doradzę, być może poszli z tym do przodu i foto już jest w miarę dobrej jakości. Opieram się tylko na spostrzeżeniach ze starszych modeli pracujących na WM.
    To że nie ma dobrego aparatu to nie jest wada bo to bardziej PC niż telefon z aparatem.. grunt że jest czym cyknąć fotkę! Ale masz rację, HTC z dobrych aparatów nie słynie, mam nadzieje że nikt nie kupuje tego telefonu pod kątem zdjęć, w tej marce są one jedynie dodatkiem..

Niemniej co do xerówek - mam Tytna I i jest tam co prawda tryb macro i normalny manualny (przesuwam paluszkiem dźwigienkę ), jednak robi elegancko fotki egzaminów , można wszystko bez problemu odczytać, chyba że ktoś, komu daje tel żeby mi zrobił fotkę swojej pracy pisze paskudnie - to gorzej z jakością .

Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    To że nie ma dobrego aparatu to nie jest wada bo to bardziej PC niż telefon z aparatem.. grunt że jest czym cyknąć fotkę! Ale masz rację, HTC z dobrych aparatów nie słynie, mam nadzieje że nikt nie kupuje tego telefonu pod kątem zdjęć, w tej marce są one jedynie dodatkiem...
    Dokładnie to miałem na myśli zresztą już pisałem, że najpierw jest to mały komputerek a dopiero potem telefon.

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive
    Czas spędzony na forum
    4 h N/A

Domyślnie

Popieram opinię niektórych kolegów, że są to PDA z możliwością dzwonienia.

Nikt tutaj nie wspomniał ale w HTC Diamond (nie wiem czy Diamond2 też to ma)jest jedna baaardzo ogromna wada :
    Gdy nadchodzi nowe połączenie, telefon zaczyna dzwonić dzwonkiem dopiero po trzech sygnałach. Zanim wyjmiemy telefon z kieszeni lub zdąrzymy dojść do telefonu to rozmówca rozłacza się. Da się to obejść jakimś sposobem opisanym na pda.pl ale niestety koszem innych funkcji.

Kolejna sprawa - diamondy do najszybszych nie należą i zdarzają im się zwisy. Przy kończeniu połączenia, mimo wciskania czerwonej słuchawki rozmowa rozłącza się ale ekran rozmowy znika dopiero po 5 sekundach.

Czasami zastanawiam się nad sprzedażą swojego HTC Diamonda bo pisanie smsów i zwisy podczas zaczynania/kończenia połączeń są irytujące.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 13 m

Domyślnie

W TyTN II też aparat jest straaaaaasznie lipny, w Nokiach za złotówkę 5 lat temu były lepsze.

Jakbym miał tylko dzwonić i pisać smsy to bym chyba HTC nie wziął... Ale lubię mieć zabawę i np. wikipedia offline bardzo często się przydaje na studiach
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Cytat Napisał Yerzo Zobacz post
    Nikt tutaj nie wspomniał ale w HTC Diamond (nie wiem czy Diamond2 też to ma)jest jedna baaardzo ogromna wada :
    Gdy nadchodzi nowe połączenie, telefon zaczyna dzwonić dzwonkiem dopiero po trzech sygnałach. Zanim wyjmiemy telefon z kieszeni lub zdąrzymy dojść do telefonu to rozmówca rozłacza się. Da się to obejść jakimś sposobem opisanym na pda.pl ale niestety koszem innych funkcji.

O, kompletnie mi z głowy wyleciało. Nie tylko Diamond tak ma, to samo miałem na Omni i z tego co wiem to przypadłość systemu a nie modelu. Strasznie irytujące.
    Dodatkowo Omnia np miała nieprzyjemną wadę, otóż jak się rozmawiało i gdy konczyłeś zdanie czekając na odpowiedź drugiej osoby telefon wstawiał jakby sekundową pauzę lub ściszenie głosu, w związku z tym nie słyszałeś pierwszego słowa rozmówcy.

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive
    Czas spędzony na forum
    4 h N/A

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Dodatkowo Omnia np miała nieprzyjemną wadę, otóż jak się rozmawiało i gdy konczyłeś zdanie czekając na odpowiedź drugiej osoby telefon wstawiał jakby sekundową pauzę lub ściszenie głosu, w związku z tym nie słyszałeś pierwszego słowa rozmówcy.
    o widzisz... teraz to Ty mi przypomniałeś jeszcze jedną rzecz
    W Diamondach po naciśnięciu słuchawki "odbierz" nie można od razu mówić słów "halo, słucham itp." ponieważ po naciśnięciu jest sekundowe opóźnienie. Brat też posiada Diamonda i jak dzwonię do niego to nie słychać nigdy słowa "słucham".

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    32 d 6 h 31 m

Domyślnie

W Tytynie jest tak samo, ale to słychać w słuchawce.. Klikasz zieloną, bierzesz do ucha, jest idealna cisza, potem jest już szum i można mówić SŁUCHAM!??!#$%@#$% Trwa to koło sekundy jak mówicie po odebraniu .

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    147 Ducati Corse
    Czas spędzony na forum
    3 d 10 h 15 m

Domyślnie

HTC rządzi a jeżeli jeszcze bedzie z Androidem to tym bardziej gorąco polecam tą firmę pprodukuje fajne telefony. W tej chwili uzytkuje Hero i jestem z niego niesamowicie zadowolony.
    No i nie ma nic

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia