Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
Użytkuje TyTN II od prawie dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony żadnych problemów. Także firmę naprawdę polecam, sam jak będe go zmieniał to też to będzie napewno jakiś HTC.
Pomijając oczywiste funkcje jak dzwonienie, sms, mms, bluetooth to potrzebuje też dobrej jakości aparatu foto, by robić zdjęcia A4 w dobrej jakości - zwłaszcza jak nie mam dostępu do ksera.
Panuje powszechna opinia, że telefony oparte na WM mają fatalne aparaty foto w porównaniu do innych smartphone'ów. Niby 5mpx itp, ale jednak to nie jest to samo co na symbianie czy też androidzie. Na foty do naszej klasy się nada, na kserówki materiałów z uczelni już będzie ciężko. Oczywiście to wszystko w porównaniu z innymi systemami, bo jak dla mnie to żaden telefon nie ma dobrego aparatu i nie jest to dla mnie absolutnie żadne kryterium przy wybieraniu modelu telefonu. Co do nowego HTC, tutaj niestety nie doradzę, być może poszli z tym do przodu i foto już jest w miarę dobrej jakości. Opieram się tylko na spostrzeżeniach ze starszych modeli pracujących na WM.
Napisał cuoreventi
Przyznam szczerze że nie mam żadnych doświadczeń z WM.
Powinienem się tego obawiać?
Pownieneś, jeśli jesteś kompletnym laikiem, który nie rozróznia smartphone od dumb phone. Nie potrafi znaleźć odpowiedzi na dręczące pytania w necie. Nie interesuje się nowinkami ze świata urządzeń mobilnych. Jeśli jesteś ciekaw tych wszystkich rozwiązań i umiesz szukać odpowiedzi na własną rękę to bierz śmiało. No chyba, że kupujesz telefon bo Ci się podoba i będziesz nim szpanował przed kumplami. Wtedy funkcjonalność Ci niepotrzebna, więc zastanów się nad czymś tańszym.
Panuje powszechna opinia, że telefony oparte na WM mają fatalne aparaty foto w porównaniu do innych smartphone'ów. Niby 5mpx itp, ale jednak to nie jest to samo co na symbianie czy też androidzie. Na foty do naszej klasy się nada, na kserówki materiałów z uczelni już będzie ciężko. Oczywiście to wszystko w porównaniu z innymi systemami, bo jak dla mnie to żaden telefon nie ma dobrego aparatu i nie jest to dla mnie absolutnie żadne kryterium przy wybieraniu modelu telefonu. Co do nowego HTC, tutaj niestety nie doradzę, być może poszli z tym do przodu i foto już jest w miarę dobrej jakości. Opieram się tylko na spostrzeżeniach ze starszych modeli pracujących na WM.
To że nie ma dobrego aparatu to nie jest wada bo to bardziej PC niż telefon z aparatem.. grunt że jest czym cyknąć fotkę! Ale masz rację, HTC z dobrych aparatów nie słynie, mam nadzieje że nikt nie kupuje tego telefonu pod kątem zdjęć, w tej marce są one jedynie dodatkiem..
Niemniej co do xerówek - mam Tytna I i jest tam co prawda tryb macro i normalny manualny (przesuwam paluszkiem dźwigienkę ), jednak robi elegancko fotki egzaminów , można wszystko bez problemu odczytać, chyba że ktoś, komu daje tel żeby mi zrobił fotkę swojej pracy pisze paskudnie - to gorzej z jakością .
To że nie ma dobrego aparatu to nie jest wada bo to bardziej PC niż telefon z aparatem.. grunt że jest czym cyknąć fotkę! Ale masz rację, HTC z dobrych aparatów nie słynie, mam nadzieje że nikt nie kupuje tego telefonu pod kątem zdjęć, w tej marce są one jedynie dodatkiem...
Dokładnie to miałem na myśli zresztą już pisałem, że najpierw jest to mały komputerek a dopiero potem telefon.
Popieram opinię niektórych kolegów, że są to PDA z możliwością dzwonienia.
Nikt tutaj nie wspomniał ale w HTC Diamond (nie wiem czy Diamond2 też to ma)jest jedna baaardzo ogromna wada : Gdy nadchodzi nowe połączenie, telefon zaczyna dzwonić dzwonkiem dopiero po trzech sygnałach. Zanim wyjmiemy telefon z kieszeni lub zdąrzymy dojść do telefonu to rozmówca rozłacza się. Da się to obejść jakimś sposobem opisanym na pda.pl ale niestety koszem innych funkcji.
Kolejna sprawa - diamondy do najszybszych nie należą i zdarzają im się zwisy. Przy kończeniu połączenia, mimo wciskania czerwonej słuchawki rozmowa rozłącza się ale ekran rozmowy znika dopiero po 5 sekundach.
Czasami zastanawiam się nad sprzedażą swojego HTC Diamonda bo pisanie smsów i zwisy podczas zaczynania/kończenia połączeń są irytujące.
W TyTN II też aparat jest straaaaaasznie lipny, w Nokiach za złotówkę 5 lat temu były lepsze.
Jakbym miał tylko dzwonić i pisać smsy to bym chyba HTC nie wziął... Ale lubię mieć zabawę i np. wikipedia offline bardzo często się przydaje na studiach
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet Kto steruje wszystkimi grupami?
Nikt tutaj nie wspomniał ale w HTC Diamond (nie wiem czy Diamond2 też to ma)jest jedna baaardzo ogromna wada : Gdy nadchodzi nowe połączenie, telefon zaczyna dzwonić dzwonkiem dopiero po trzech sygnałach. Zanim wyjmiemy telefon z kieszeni lub zdąrzymy dojść do telefonu to rozmówca rozłacza się. Da się to obejść jakimś sposobem opisanym na pda.pl ale niestety koszem innych funkcji.
O, kompletnie mi z głowy wyleciało. Nie tylko Diamond tak ma, to samo miałem na Omni i z tego co wiem to przypadłość systemu a nie modelu. Strasznie irytujące. Dodatkowo Omnia np miała nieprzyjemną wadę, otóż jak się rozmawiało i gdy konczyłeś zdanie czekając na odpowiedź drugiej osoby telefon wstawiał jakby sekundową pauzę lub ściszenie głosu, w związku z tym nie słyszałeś pierwszego słowa rozmówcy.
Dodatkowo Omnia np miała nieprzyjemną wadę, otóż jak się rozmawiało i gdy konczyłeś zdanie czekając na odpowiedź drugiej osoby telefon wstawiał jakby sekundową pauzę lub ściszenie głosu, w związku z tym nie słyszałeś pierwszego słowa rozmówcy.
o widzisz... teraz to Ty mi przypomniałeś jeszcze jedną rzecz W Diamondach po naciśnięciu słuchawki "odbierz" nie można od razu mówić słów "halo, słucham itp." ponieważ po naciśnięciu jest sekundowe opóźnienie. Brat też posiada Diamonda i jak dzwonię do niego to nie słychać nigdy słowa "słucham".
W Tytynie jest tak samo, ale to słychać w słuchawce.. Klikasz zieloną, bierzesz do ucha, jest idealna cisza, potem jest już szum i można mówić SŁUCHAM!??!#$%@#$% Trwa to koło sekundy jak mówicie po odebraniu .
HTC rządzi a jeżeli jeszcze bedzie z Androidem to tym bardziej gorąco polecam tą firmę pprodukuje fajne telefony. W tej chwili uzytkuje Hero i jestem z niego niesamowicie zadowolony.
Zakładki