gtv było w innym numerze![]()
Potwierdzam!Ostatnio do komputerowej diagnostyki (gratis!) i skasowania błędu lambdy (też gratis!) dostałem gratis
spinkę do pokrywki bezpieczników i oryginalny korek zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy
Poprawili też skręcony wąż do termostatu, bo ktoś kiedyś przy wymianie źle podłączył
A wcale nie jestem "kumplem" Pana Tomka, znamy się tylko z przeglądów przed i po zakupie Belli
Jest tylko 1 "myk" - jak chcemy jakąś część na zamówienie, to warto się przypominać/upewniać, czy już ją sprowadzili ;P
gtv było w innym numerze![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
Jeżeli chodzi o autoszmatę to chyba tylko w używanych, a ten dział sięgnął szczytów lapidaryzmu...
Wyczytalem ze zaleca sie wymiane panewek przy T.S co 120 kkm.. Praktykowane to jest ? Ktos zapobiegawczo wymienial panewki wogole ?
Pzdr
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....
ups chyba przegapilem ten autoświat....
chłopaki dali ciała w danych technicznych 166: po pierwsze nie rozgraniczyli osiągów wersji manual i sportronic, po drugie podali osiągi (0-100km/h) sportronic nic nie pisząc, że to automat... wynika z tego dla laika, że 2.5V6 w alfie przyspiesza 0.1s lepiej niż 2.0TS
pozdr,
~tomaz
AR166 2.5V6 '99 Sportronic
Ja mam zapobiegawczo wymienione przy 140-paru tysiącach przez poprzedniego właściciela. Jak byłem na przeglądzie wstępnym u Tomka Seligi, akurat z teściem, to teść się właśnie dziwił, że się panewki wymienia (jeździ Omegą A '91), ale TS potwierdził, że on u siebie wymienia i klientom też zaleca.
To dotyczy wszystkich silnikow z bezpośrednim wtryskiem benzyny.
Od GDI przez FSI po JTSy.
Dzieje się tak ze względu na to, że owe zawory nie są traktowane paliwem z kolektora (jak to mam miejsce w rozwiązaniu klasycznym). Nagar nie jest po prostu zmywany.
Toyota zastosowała dodatkowy wtrysk do kolektora, zapobiegający właśnie takim objawom...
Zapewne nie bez znaczenia jest jakość paliwa.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki