Dla mnie najciekawszym i najbardziej obiektywnym czasopismem motoryzacyjnym wydawanym w Pl jest "V12" .
Wydawcą jest Wloch Dante Cinque,facet od marca 2010 będzie jedynym oficjalnym dilerem Ferrari w Polsce.
Poszukajcie szczególnie pierwszych numerów (chyba od 2006 r),naczytacie sie o Alfach.
Bywały tygodnie, że prawie WSZYSTKIE tematy z okładki (w tym porównanie 2 lub 3 używanych) byly IDENTYCZNESzpiegostwo?
Ja kupuję na zmianę, albo obydwa, ale nieregularnieRegularnie tylko Top Gear, ale nie opłaca się kupować brytyjskiej edycji - jakby ktoś z was miał ochotę - artykuły z jednego miesiąca w UK (w tym felietony) są rozłożone (w zależności od aktualności oczywiście) na jakieś 2-3 polskie wydania, w których dodatkowo są polskie teksty, za cenę nieporównywalnie niższą niż wydanie UK (nawet kupione u nich)
![]()
ten poradnik już jest w kioskach? czy po niedzieli dopiero?
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
A ja czytam GT, bo wbrew pozorom nie ma tam tylko tuningowanych golfów itp. są tez ciekawe testy samochodów nowych (często sportowe modele np. ostatnio Ibiza FR) które testują na torze (Maciej Polody dla nich testuje) i artykuły "kompendium MOCY" w którym opisują jak podnieść moc. Niedawno bardzo ciekawy artykuł pt. "Budżetowy tuning".
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
gdzie mozna kupic to pismo V12? pierwsze słysze o takim tytule a w salonach prasowych jestem bywalcem)
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Ja na stacjach benzynowych często widzę V12![]()
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
Zobacz na dużych stacjach benzynowych(cena 4,90).U nas jest zawsze na BP.
Naprawdę polecam! Świetnej jakości zdjęcia,mnóstwo informacji z jazd testowych.Facet ma ciekawe spojrzenie na samochody ,skupia sie bardziej na wrazeniach wszelkiego typu w kontakcie z samochodem niż np:na cm w bagażniku, czy cenie.
Ceni piękno,dynamikę ,dżwięk,sposób prowadzenia,komfort,charakter(dokladnie tak jak my alfiści).
Opisuje szerokie spektrum marek i modeli,ale nie zajmuje sie modelami powszechnymi i tanimi.
Posiadam chyba wszystkie numery od 2007r.i z przyjemnością wracam co kilka miesięcy do niektórych artykulów(szczególnie tych o Alfach,Ferrari i Maserati)
Ostatnio edytowane przez otto ; 07-02-2010 o 05:40
Dopadł mnie wirus Alfagrypy, nosicielem okazał się ten test:
http://www.autogaleria.pl/auto_test/...ctive,397.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki