Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
ViP Alfa i Omega

Napisał
Tuti 
I znowu napisali, że Alfy się psują

Żart.
He... Ale w porównaniu do TUV'a jakże delikatnie 

Była:
145 - 1,3 Boxer, 1996r
Jest:
156 - 1,9 JTD SW, 2002r

Brawo Bobryt, jednak zareagowałeś. Nie musisz jednak pisac mi na priva zapytań, czy ja mam swoim dysku wszystko legalne. Nie rozmawiamy o moim prywatnym dysku ale o forum publicznym, jakie TY moderujesz. Proszę więc o nieprzysyłanie mi tego typu komentarzy na priva.
Jak widać, zareagowała redakcja Auto Swiata i bardzo dobrze. Zaczyna to wszystko powoli normalnieć.
---------- Post dodany o godzinie 16:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:50 ----------

Napisał
Tuti 
I znowu napisali, że Alfy się psują

Żart.
Patrząc na
145 jest napisane obiektywnie, to poradnik więc nie można pisać, że wydech nie rdzewieje jak rdzewieje

U mnie po 8 latach nie przegnił on na wylot, ale były już dosyć pokaźne ogniska korozji.
Dziękujemy za zamieszczenie adresu Alfaholików.

ale Tuti, oni piszą ze w ogóle blacha rdzewieje w 145 a to nie jest prawda. Chyba,ze auto było bite i klepane w stodole potem, to rdza wiadomo, weźmie.
Poza tym, znów gadanie o tej awaryjności boxerów. Znacznie bardziej awaryjne i kosztochłonne są silniki TS, czyż nie tak? Owszem, dynamiczniejsze, mniej paliwa piją itd. Ale w kwestii awarii jest odwrotnie.
-
-

Napisał
Pingwin 
ale Tuti, oni piszą ze w ogóle blacha rdzewieje w
145 a to nie jest prawda. Chyba,ze auto było bite i klepane w stodole potem, to rdza wiadomo, weźmie.
To fakt, ja swoją rozebrałem do samej blachy i mechanicy od Golfów się dziwili, że taka zdrowa
3 lata stała pod chmurką, a wcześniej to nie wiem co Niemiec z nią robił
Tylko gdzie tam jest napisane, że rdzewieje? Mowa tylko o podłodze, a na forum czasem się takie wątki przewijały. Rzadko, ale przewijały. Taka informacja może być pomocna dla tych, którzy chcą kupić Alfę.
Ja nie rozumiem tylko tych panewek w 1.8 TS. Tam czasem dół silnika nie jest identyczny jak w 2.0 TS?
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 08-02-2010 o 17:37
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

-
Użytkownik Pirat drogowy

Ehh te niemieckie gazetki ... Jakos nie zauwazylem zeby podloga mi rzdewiala chodz auto ma 15lat. Po drugie piszecie Panstwo ze ceny zamiennikow tlumika zaczynaja sie od 500zł hahah nie wiem skad wzieliscie ta cene. Dla panstwa informacji drogi AŚ ceny zmiennikow tlumikow do 145 zaczynaja sie od 200zł. Jakos nie odnosze wrazenia zeby 145 przed 1998r. byly slabo wysposazone pod wzgledem "elektroniki". Moj samochod jest z 1995r. jakos posiadam klimatyzacje, el. lusterka(podgrzewane), el. szyby.
Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"

Napisał
r0bertos 
el. lusterka(podgrzewane), el.
szyby.
Tutaj racja
Elektryczne szyby to standard na wszystkie rynki i wszystkie wersje 145/146. Tak samo jak wspomaganie kierownicy. W Golfie mogli tylko o tym pomarzyć
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

Napisał
Tuti 
Tutaj racja

Elektryczne
szyby to standard na wszystkie rynki i wszystkie wersje
145/
146....

Ale tylko przednie, tylne bywały manualne.

Napisał
r0bertos Ehh te niemieckie gazetki ... Jakos nie zauwazylem zeby podloga mi rzdewiala chodz auto ma 15lat. Po drugie piszecie Panstwo ze ceny zamiennikow tlumika zaczynaja sie od 500zł hahah nie wiem skad wzieliscie ta cene. Dla panstwa informacji drogi AŚ ceny zmiennikow tlumikow do 145 zaczynaja sie od 200zł. Jakos nie odnosze wrazenia zeby 145 przed 1998r. byly slabo wysposazone pod wzgledem "elektroniki". Moj samochod jest z 1995r. jakos posiadam
klimatyzacje, el. lusterka(podgrzewane), el. szyby.
Równiez cena wahacza przod jest mocno zawyzona (od 238zł zamiennik), spokojmnie mozna kupić w granicach 100zł.
Warto by również wspomnieć o znakomitych jak na owe czasy reflektorach soczewkowych i to w standardzie, konkurencja w tej klasie czegoś takiego nie oferowała.
Ostatnio edytowane przez saroo ; 08-02-2010 o 18:40
-
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
poradnik eksploatacyjny fiat
, poradnik eksploatacyjny alfa romeo
, auto świat poradnik eksploatacyjny fiat pdf
, auto świat poradnik eksploatacyjny alfa romeo
, poradnik eksploatacyjny 11
, poradnik
, poradnik eksploatacyjny peb
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia