Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 124
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    I znowu napisali, że Alfy się psują Żart.
    He... Ale w porównaniu do TUV'a jakże delikatnie
    Była: 145 - 1,3 Boxer, 1996r
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW, 2002r

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Brawo Bobryt, jednak zareagowałeś. Nie musisz jednak pisac mi na priva zapytań, czy ja mam swoim dysku wszystko legalne. Nie rozmawiamy o moim prywatnym dysku ale o forum publicznym, jakie TY moderujesz. Proszę więc o nieprzysyłanie mi tego typu komentarzy na priva.
    Jak widać, zareagowała redakcja Auto Swiata i bardzo dobrze. Zaczyna to wszystko powoli normalnieć.

---------- Post dodany o godzinie 16:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:50 ----------

I znowu napisali, że Alfy się psują Żart.

Patrząc na 145 jest napisane obiektywnie, to poradnik więc nie można pisać, że wydech nie rdzewieje jak rdzewieje U mnie po 8 latach nie przegnił on na wylot, ale były już dosyć pokaźne ogniska korozji.

Dziękujemy za zamieszczenie adresu Alfaholików.
    ale Tuti, oni piszą ze w ogóle blacha rdzewieje w 145 a to nie jest prawda. Chyba,ze auto było bite i klepane w stodole potem, to rdza wiadomo, weźmie.
    Poza tym, znów gadanie o tej awaryjności boxerów. Znacznie bardziej awaryjne i kosztochłonne są silniki TS, czyż nie tak? Owszem, dynamiczniejsze, mniej paliwa piją itd. Ale w kwestii awarii jest odwrotnie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Ja też właśnie wróciłem z gazetą...
    Tylko zajrzałem, ale testy wydają się fajne.
    Jest nawet wspomniane o AR 33 i 75

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 4 h 13 m

Domyślnie

Pingwin, nie musisz mi mówić co mam pisać co nie na privie. I nikogo tu nie obchodzi co ci mam do przekazania na PW. Nie będę kontynuował tego wątku bo i tak każdy ma zdanie już o tobie wyrobione.
    A dla twojej informacji moderator jest człowiekiem i uwierz lub nie, nie zawsze jest online by pilnować porządku. Poza tym nadal czekam kiedy poprawnie napiszesz mój nick.

Co do tematu, 145 lubi rdzewieć zwłaszcza podwozie i dobrze tu zaznaczyli że głównie to dotyczy aut z polskich salonów.

Co ciekawe 145 dostało taką samą ocenę co 147

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 17 h 6 m

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    ale Tuti, oni piszą ze w ogóle blacha rdzewieje w 145 a to nie jest prawda. Chyba,ze auto było bite i klepane w stodole potem, to rdza wiadomo, weźmie.
    To fakt, ja swoją rozebrałem do samej blachy i mechanicy od Golfów się dziwili, że taka zdrowa 3 lata stała pod chmurką, a wcześniej to nie wiem co Niemiec z nią robił Tylko gdzie tam jest napisane, że rdzewieje? Mowa tylko o podłodze, a na forum czasem się takie wątki przewijały. Rzadko, ale przewijały. Taka informacja może być pomocna dla tych, którzy chcą kupić Alfę.

Ja nie rozumiem tylko tych panewek w 1.8 TS. Tam czasem dół silnika nie jest identyczny jak w 2.0 TS?
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 08-02-2010 o 17:37
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 h 17 m

Domyślnie

Co prawda dogłębnie nie badałem treści poradnika, ale autorzy nie omieszkali zrobić dużego błędu. Str. 8 poradnika, opis AR 156, góra strony, czytamy że AR 156 jest bezpośrednim następcą AR 155 a na zdjęciu... AR 75 . Gdzieś też zauwazyłem literówke, ale nie bede sie czepiał. Generalnie tekst zaskakująco obiektywny

Użytkownik Pirat drogowy Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportpack SW 2001 Alfa Rosso
    Czas spędzony na forum
    3 d 3 h 22 m

Domyślnie

Ehh te niemieckie gazetki ... Jakos nie zauwazylem zeby podloga mi rzdewiala chodz auto ma 15lat. Po drugie piszecie Panstwo ze ceny zamiennikow tlumika zaczynaja sie od 500zł hahah nie wiem skad wzieliscie ta cene. Dla panstwa informacji drogi AŚ ceny zmiennikow tlumikow do 145 zaczynaja sie od 200zł. Jakos nie odnosze wrazenia zeby 145 przed 1998r. byly slabo wysposazone pod wzgledem "elektroniki". Moj samochod jest z 1995r. jakos posiadam klimatyzacje, el. lusterka(podgrzewane), el. szyby.
    Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 17 h 6 m

Domyślnie

Cytat Napisał r0bertos Zobacz post
    el. lusterka(podgrzewane), el. szyby.
    Tutaj racja Elektryczne szyby to standard na wszystkie rynki i wszystkie wersje 145/146. Tak samo jak wspomaganie kierownicy. W Golfie mogli tylko o tym pomarzyć
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 h 17 m

Domyślnie

Tutaj racja Elektryczne szyby to standard na wszystkie rynki i wszystkie wersje 145/146....
    Ale tylko przednie, tylne bywały manualne.

Cytat Napisał r0bertos
    Ehh te niemieckie gazetki ... Jakos nie zauwazylem zeby podloga mi rzdewiala chodz auto ma 15lat. Po drugie piszecie Panstwo ze ceny zamiennikow tlumika zaczynaja sie od 500zł hahah nie wiem skad wzieliscie ta cene. Dla panstwa informacji drogi AŚ ceny zmiennikow tlumikow do 145 zaczynaja sie od 200zł. Jakos nie odnosze wrazenia zeby 145 przed 1998r. byly slabo wysposazone pod wzgledem "elektroniki". Moj samochod jest z 1995r. jakos posiadam klimatyzacje, el. lusterka(podgrzewane), el. szyby.
    Równiez cena wahacza przod jest mocno zawyzona (od 238zł zamiennik), spokojmnie mozna kupić w granicach 100zł.

Warto by również wspomnieć o znakomitych jak na owe czasy reflektorach soczewkowych i to w standardzie, konkurencja w tej klasie czegoś takiego nie oferowała.
    Ostatnio edytowane przez saroo ; 08-02-2010 o 18:40

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    13 d 10 h 35 m

Domyślnie

Skończcie bić pianę i kupcie sobie po Always- ponoć pomaga w "te" dni

Pytanie na które spodziewam się odpowiedzi negatywnej, a więc jest retoryczne:

Czy napisali coś o 164 ?
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

poradnik eksploatacyjny fiat

poradnik eksploatacyjny alfa romeo

auto świat poradnik eksploatacyjny fiat pdf

auto świat poradnik eksploatacyjny alfa romeo

poradnik eksploatacyjny 11

poradnik

poradnik eksploatacyjny peb

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia