Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Fiat Coupe 2,0
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    13 h 41 m

Domyślnie Najgosze 10-11 letnie auta - ciekawe jak to ustalono

http://moto.wp.pl/gid,11796372,img,1...iazdjecie.html

Generalnie nie znoszę wszelkich rankingów itp. o awaryjności samochodów ponieważ najlepszy ranking napisali by sami kierowcy wpisując w temacie jakie auto widziałem dzisiaj z awarią na drodze,
    Wiadomo Alfa najlepszej opinii nie ma, niestety ale serwisowanie Włoszki jest dla wybranych co znają temat a reszta partaczy nie potrafi ich serwisować to pewnie dlatego niektórym one się w kółko psują,
    Zawsze jak słyszę że Alfa jest awaryjna to polecam tym co tak mówią przejechać się w okolicy i zobaczyć jakie tam samochody stoją w warsztatach naprawczych, jakich tam samochodów jest najwięcej,
    Niedawno byłem na przeglądzie moją Alfą i koleś z innej marki do mnie że Alfa mu się podoba ale one tak się sypią, więc się zapytałem po co przyjechał do warsztatu - a on mi listę przedstawił rzeczy do wymiany , i pyta sie a co się stało u mnie, ja na to właśnie robią przegląd okresowy - Alfa go oczywiście przeszła bez problemu, i kto tu ma awaryjne auto. Dodam jeszcze że jego auto było o 3-4 lat młodsze od mojego
    życie to ściganie reszta to czekanie

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 2 h 22 m

Domyślnie

Nie obraźcie się, ale mam głęboko w dupie wszelkie rankingi tego typu popełniane z nudów przez speców od marketingu, albo innych przedstawicieli handlowych.
    Jeździłem Alfa Romeo, jeżdżę i będę jeździł!
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Czas spędzony na forum
    56 m

Domyślnie

temat rozległy na tydzień picia... awaryjność, wytrzymałość itp. alf 156 to sprawa losowa. Jednemu walnie innemu nie. Wpływ ma też dbałość użytkowa. Mój przykład to 156 1.8 TS z 99r. przebieg 78tyś i Wali się non stop - czyli los nie dopisał. Co ja mogę powiedzieć o alfie no co?
    Tremor 156 1.8 TS

Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Fiat Coupe 2,0
    Czas spędzony na forum
    13 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Nie obraźcie się, ale mam głęboko w dupie wszelkie rankingi tego typu popełniane z nudów przez speców od marketingu, albo innych przedstawicieli handlowych.
    Jeździłem Alfa Romeo, jeżdżę i będę jeździł!
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    wydaje mi się że na tym forum wszyscy tak uważają, że nie wiadomo dlaczego o Alfach takie plotki że się sypią, ja mam 2,4 jtd eksploatacyjne rzeczy wymieniłem raz i jest ok

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    156 1.8TS 2000r + Liquid Propane Injection / Jeep Cherokee 4.0 Limited
    Czas spędzony na forum
    1 d 12 h 52 m

Domyślnie

Matematyka się kłania, autor wątku mówi, że widzi w warsztatach głównie inne marki... nie wiem jak by Ci to powiedzieć, ale przelicz sobie jaki jest odsetek alf, do reszty... Nie znam obecnych statystyk, ale przytoczę z 2005 - wtedy zarejestrowanych było w PL 12mln samochodów - ile w tym alf? ile VW?

Nawet, jeśli 30% Alf się sypie, a jest ich np 300tyś, a powiedzmy, że np. odsetek awaryjnych VW to 8%, to należy przy tym wziąć pod uwagę ich ilość!!! – przyjmij że jest ich np. 3mln a uzyskasz wynik że w warsztatach mimo mniejszej o 22% ich awaryjności, będzie ich 2x tyle (uśredniając wszystko) kumasz już różnicę?

Po drugie wielu właścicieli alf nie stać na serwis, co widać po stanie technicznym aut z rynku wtórnego... a to też zaniża statystykę.

Reasumując, podchodząc do tematu w ten sposób, można powiedzieć, że rosyjska, TAVRIA jest samochodem ABSOLUTNIE BEZAWARYJNYM! Gdyż praktycznie w warsztatach nie można ich zobaczyć hehehe

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    10 d 5 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Reasumując, podchodząc do tematu w ten sposób, można powiedzieć, że rosyjska, TAVRIA jest samochodem ABSOLUTNIE BEZAWARYJNYM! Gdyż praktycznie w warsztatach nie można ich zobaczyć hehehe
    Otóż to - kolega miał Ładę Samarę (to samo co ZAZ TAVRIA, z tym że ZAZ jest ukraiński) i w ogóle nie stała w warsztacie, bo wszystkie naprawy robiło się pod akademikiem A gdy widzę Alfy u mechanika to dla mnie tylko dobry znak. Dlaczego? Bo skoro inni Alfiści mu ufają, to ja też zostawię mu swoje auto.
    Poza tym taki ranking aut 10-11 letnich nie ma sensu, bo w każdym aucie w tym wieku, z nieznaną przeszłością, popsuć się może dosłownie wszystko.
    Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!

Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Fiat Coupe 2,0
    Czas spędzony na forum
    13 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Matematyka się kłania, autor wątku mówi, że widzi w warsztatach głównie inne marki... nie wiem jak by Ci to powiedzieć, ale przelicz sobie jaki jest odsetek alf, do reszty... Nie znam obecnych statystyk, ale przytoczę z 2005 - wtedy zarejestrowanych było w PL 12mln samochodów - ile w tym alf? ile VW?

Nawet, jeśli 30% Alf się sypie, a jest ich np 300tyś, a powiedzmy, że np. odsetek awaryjnych VW to 8%, to należy przy tym wziąć pod uwagę ich ilość!!! – przyjmij że jest ich np. 3mln a uzyskasz wynik że w warsztatach mimo mniejszej o 22% ich awaryjności, będzie ich 2x tyle (uśredniając wszystko) kumasz już różnicę?

Po drugie wielu właścicieli alf nie stać na serwis, co widać po stanie technicznym aut z rynku wtórnego... a to też zaniża statystykę.

ja tą różnicę rozumiem doskonale, ale obecnie 156 jest całkiem przyzwoita ilość dużo sprawdzonych z zagranicy, natomiast w warsztatach u mnie w Starogardzie jakoś ich nie widzę, skoro ich awaryjność tak wielka to mimo małej liczby aut powinienem na drodze spotkać jakąś popsutą alfę i w warsztacie to samo, rocznie przejeżdżam służbowo około 70-90 tys km, Alfy nie widziałem, a widziałem celicę tez chyba ich za dużo nie ma,

I zgadzam się nie wszystkich stać na dobry serwis a tego Alfa akurat wymaga, inaczej można ten samochód znienawidzić,

I oczywiście tego problemu nie rozwiążemy na forum bo to trzeba osobiście obgadać i krata piwa będzie mało

Qki
    Qki jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    44 d 16 h 15 m

Domyślnie

Dajcie se spokój z tymi rankingami, jest jakiś sens to oglądać? I tak każdy wie że jeździmy najgorszymi samochodami .

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Dajcie se spokój z tymi rankingami, jest jakiś sens to oglądać? I tak każdy wie że jeździmy najgorszymi samochodami .
    Popieram. Przecież to nawet wygląda jak ranking dla 3 latków - duże obrazki i 3 zdania jak w elementarzu

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 2 h 22 m

Domyślnie

Qki i Tuti - super podsumowaliście temat. Dlatego właśnie napisałem to co napisałem w tym temacie powyżej.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

ranking aut 10 letnich

ranking samochodów 10 letnich

awaryjność samochodów 10 letnich

ranking niezawodności samochodów 10 letnich

ranking awaryjności aut 10 letnich

awaryjność aut 10 letnichranking awaryjności samochodów 10 letnichawaryjnośc aut 10 letnichranking samochodow 15 letnich10 letnie ranking niezawodnosciawaryjnośc 10 letnich samochodówjakie 10 11 letnie auto

Zakładki

Uprawnienia