Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
Użytkownik Romeo

ta strona to wiem jak wygląda, tylko nie moge jej otworzyc jak podłącze sam router, bez modemu.
---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:10 ----------
melduje iż udało mi sie zainstalowac ten router z pominieciem modemu z neo. Teraz chodzi przez kabel ethernet, ale jak zrobic aby połączył sie przez wi-fi?

Napisał
majster 
ta strona to wiem jak wygląda, tylko nie moge jej otworzyc jak podłącze sam router, bez modemu.
---------- Post dodany o godzinie 20:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:10 ----------
melduje iż udało mi sie zainstalowac ten router z pominieciem modemu z neo. Teraz chodzi przez kabel ethernet, ale jak zrobic aby połączył sie przez wi-fi?
Sprawdz czy masz wlaczone w routerze jakies szyfrowanie. Jeśli tak być moze musisz wpisać adres MAC routera aby ten "zezwolił" na połączenie. Powinienes miec w komputerze jakis program do karty sieciowej, tam musisz w ustawieniach pogrzebać.
Użytkownik Romeo

czy ktoś może mi wytłumaczyc jak zainstalowac ten router, tak aby mi neostrada działała bez modemu? Tak krok po kroku, bo nie umiem tego zrobic. Jak wejsc w ustawienia, co ustawic, aby tn router ruszył. Wczoraj już to miałem, a dzis znów nie.
Jest jeszcze inna opcja, wziąsc od neostrady router za 99zeta i podłączyc go bez problemów, bo z tym non stop jakies problemy.
Zostane chyba przy tym, bo teraz działa - problem leżał w kablu Ethernet, bo był w jednym miejscu nacięty (a kupiłem go nowy w sklepie k***a), wymieniłem na inny i działa, ale teraz musze dokupic jeszcze jeden do laptopa.
Ostatnio edytowane przez majster ; 11-03-2010 o 17:26
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
włącz przełączanie komunikacji bezprzewodowej
, jak załatwić internet do laptopa
, mam internet w laptop play chce go podlaczyc do router, mam internet radiowy i chciałbym go mieć w laptopie, jak zrobic zeby miec internet bezprzewodowy w laptopie, jak w laptopach złapać internet, jak połaczyć internet z laptopa do stacjonarnego, mam laptopa i chcem mieć internet w całym domu, jak podłączyc internet radiowy do 2 komputerów forum, jak złapać internet w laptopie, czy można podłączyć internet stacjonarny z komputera do laptopa, jak zalatwic internet mobilny na laptopa, iplus internet do laptopa, czy moge modem od neostrady podłączyć do laptopa , podłączenie neostrady do laptopa przez wyszukiwarke zte, jak podłączyć internet z pc do laptopa przez ethernet, jak uruchomić internet z plusa w laptopie przez wifi, jak podłączyc internet z neostrady do notebooka modem, iplus przez telefon na laptopa, jak podlaczyc internet domowy modem do notebooka, mam modem stacjonarny do komputera jak podłączyć mobilny laptop, podłączenie komputera stacjonarnego i laptopa internet, iplus jak podłączyć do laptopa, jak podlaczyc bezprzewodowo ruter td-w8901g do stacjonarnego kompa, jak lapac interent z komputera stacjonarnego na laptopa przez wifiTagi dla tego tematu
Uprawnienia