Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar majster
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    156sw 1.9jtd 116 PSów
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    40 d 22 h 33 m

Domyślnie internet do laptopa

witajcie,

zakupilem sobie laptopa, a teraz planuje do niego internet. Bylemm pytac w Play, ale nie ma zasięgu, wziąlem na próbe iPlusa (6) dni, ale prędkosc mam slabą bo w domu ma 236kb/s co jest slabym wynikiem. Co jescze moge spróbowac? Mieszkam na wsi.

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra / biedrzychowice
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 v6 12v 96r
    Czas spędzony na forum
    9 d 10 h 53 m

Domyślnie

w czym masz telefon?? ja mam orange free i na wsi mam problem z 3G a jak już złapie to całkiem miło to lata. najlepiej wziąć i sprawdzić czy masz gdzieś 3G, bo jak nie będzie to jest lipa wszędzie.

ViP Ogier Avatar Alfalotnik
    Mieszka w
    Krakow- okolice Krakowa
    Auto
    1,6 TS
    Czas spędzony na forum
    6 h 10 m

Domyślnie

Kolega (mieszka również na wsi) ma Play i dokupił antenę taką na dach- na Allegro jakieś 100zł i śmiga mu elegancko... I jeśli masz telefon na abonament to internet masz za pół ceny (nie wiem tylko czy to taka promocja była czy cały czas tak mają)...

Moderator Romeo Billy Bob Bash Champion Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    27 d 21 h 19 m

Domyślnie

Jak zmieniasz miejsce zamieszkania, to internet bezprzewodowy ma swoje uzasadnienie. Iplus w dużych miastach chyba działa lepiej niż play tak czy siak. Jeśli nie zmieniasz, IMO lepiej pójść w internet stacjonarny.

Mieszka w
    Auto
    156sw 1.9jtd 116 PSów
    Czas spędzony na forum
    40 d 22 h 33 m

Domyślnie

ok + telefon, a teraz zakupilem laptopa i tez chcialbym miec internet na nim, abym byl nie zalezny od jednego komputera. Chce miec sam internet bez telefonu.

Laptopa przeważnie bede używał w domu. Nie zalezy mi na sciaganiu plików, tylko w niare szybkim przegladaniu stron, a ten iplus teraz co mam to porażka. Mam go na modemie USB.

Prawdopodobnie im go oddam - niech strace 50 zl opłaty aktywacyjnej, niz pozniej sie meczyc.

A czym sie rozni taki internet stacjonarny od takiego bezprzewodowego? Czy musiałbym miec laptopa non stop podpietego do kabla? Chciałbym z tego internetu korzystać po kilku pokojach w domu, a nie byc uzależniony od jednego pokoju w domu - w koncu laptop jest mobilny.

Moderator Romeo Billy Bob Bash Champion Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    27 d 21 h 19 m

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    ok + telefon, a teraz zakupilem laptopa i tez chcialbym miec internet na nim, abym byl nie zalezny od jednego komputera. Chce miec sam internet bez telefonu.

Laptopa przeważnie bede używał w domu. Nie zalezy mi na sciaganiu plików, tylko w niare szybkim przegladaniu stron, a ten iplus teraz co mam to porażka. Mam go na modemie USB.

Prawdopodobnie im go oddam - niech strace 50 zl opłaty aktywacyjnej, niz pozniej sie meczyc.

A czym sie rozni taki internet stacjonarny od takiego bezprzewodowego? Czy musiałbym miec laptopa non stop podpietego do kabla? Chciałbym z tego internetu korzystać po kilku pokojach w domu, a nie byc uzależniony od jednego pokoju w domu - w koncu laptop jest mobilny.
    Kupujesz bezprzewodowy router i masz w całym domu bezprzewodowy net.

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 49 m

Domyślnie

majster - a skąd wiesz , że Play'a nie złapiesz ?
    kolega też miał "nie mieć zasięgu" ale wziął za te 9zł na tydzień na próbę i po pomiarach wyszło , że poniżej 0,5Mb nie schodził więc wziął na umowę
    testowałem też Playa u teściów na peryferiach Sosnowca i średnio wychodziło na pomiarach ok 0,8 -0,9 Mb ( przy ich sugerowanej do 1Mb )
    do 7 dni zwracają wszystko oprócz tych 9zł

p.s.
    internet dla abonentów jest tańszy lub większe pakiety transferu - a załatwia się to krótko :
    bierzesz na próbę na te 7 dni - jednocześnie stajesz się już klientem
    jeżeli jest ok i decydujesz się wziąć na umowę to najpierw bierzesz drugi zestaw już jako klient czyli albo taniej albo większy limit itp
    a dopiero potem rezygnujesz z tego pierwszego do 7 dni
    ( sam sprzedawca takie rzeczy podpowie jak jest rozgarnięty i chce klienta mieć )

Mieszka w
    Auto
    156sw 1.9jtd 116 PSów
    Czas spędzony na forum
    40 d 22 h 33 m

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Kupujesz bezprzewodowy router i masz w całym domu bezprzewodowy net.
    Mógłbys mi doradzic jaki to ma byc router, aby podłączyc neostrade na 2 komputery (stacjonarny i laptop)?

Jak go podłączyc? Dodam, zę mam od neostrady modem ZTE z wyjsciem Ethernet i może tak też dało by się go połączyc.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar slaw8
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 146, 1.6 Boxer
    Czas spędzony na forum
    1 h 46 m

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Mógłbys mi doradzic jaki to ma byc router, aby podłączyc neostrade na 2 komputery (stacjonarny i laptop)?

Jak go podłączyc? Dodam, zę mam od neostrady modem ZTE z wyjsciem Ethernet i może tak też dało by się go połączyc.
    Router myślę, że za około 100zł mógłby już być - byle nie dlink z biedronki. Ja mam w domu TP-Link TL-WR543G (kupiłem go jakoś okazyjnie za pół ceny) i jestem bardzo zadowolony, nigdy się nie zawiesił, zasięg mam 50m od domu i po wifi leci 25mbps z UPC. Tak samo jak wpadają czasami do mnie znajomi na CS'a to nie raz po 10 komputerów i zero lagów

Podłączasz bardzo prost masz kabel telefoniczny -> modem neostrady -> router (po skrętce Ethernet) i potem do routera podłączasz inne po skrętce albo po WIFI
    Załączone adresy Załączone adresy

Router Tp-Link TL-WR543G - opinie, komentarze o produkcie
    http://www.ceneo.pl/;015594485-10.htm

Ostatnio edytowane przez slaw8 ; 10-03-2010 o 14:35 Powód: Dodałem linka

Mieszka w
    Auto
    156sw 1.9jtd 116 PSów
    Czas spędzony na forum
    40 d 22 h 33 m

Domyślnie

Zakupiłem router Tp-Link TD-W8901g Chce go sobie podłączyc, aby miec internet na komputerze stacjonarnym i laptopie. Oraz, czy można zrobic tak, że jak wyłącze komputer, to na laptopie bede miał net? Myslałem, że ten modem od neostrady moge odłaczyc i podłaczyc w zamian ten router.

Help!

Podłączyłem tem router tak jak kolega wyżej radził. Kabel telefoniczny - modem z neo - router i działa, ale jeżeli wyłącze komputer stacjonarny, to musze utrzymac napiecie na modemie i routerze, aby na laptopie mi net działał. Myslałem żeby to jakos obejsc, tj. najpierw podłączyc router, a później modem.

Co jeszcze możecie doradzic?

Narazie działa mi przez kabel skretke (ethernet), a chciałbym go podłaczyc pod wi-fi, laptop jest nowy, wiec takie cos posiada, tylko jak to podłaczyc?
    Ostatnio edytowane przez majster ; 10-03-2010 o 17:11

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

włącz przełączanie komunikacji bezprzewodowej

jak załatwić internet do laptopa

mam internet w laptop play chce go podlaczyc do routermam internet radiowy i chciałbym go mieć w laptopiejak zrobic zeby miec internet bezprzewodowy w laptopiejak w laptopach złapać internetjak połaczyć internet z laptopa do stacjonarnegomam laptopa i chcem mieć internet w całym domujak podłączyc internet radiowy do 2 komputerów forumjak złapać internet w laptopieczy można podłączyć internet stacjonarny z komputera do laptopajak zalatwic internet mobilny na laptopaiplus internet do laptopaczy moge modem od neostrady podłączyć do laptopa podłączenie neostrady do laptopa przez wyszukiwarke ztejak podłączyć internet z pc do laptopa przez ethernetjak uruchomić internet z plusa w laptopie przez wifijak podłączyc internet z neostrady do notebooka modemiplus przez telefon na laptopajak podlaczyc internet domowy modem do notebookamam modem stacjonarny do komputera jak podłączyć mobilny laptoppodłączenie komputera stacjonarnego i laptopa internetiplus jak podłączyć do laptopajak podlaczyc bezprzewodowo ruter td-w8901g do stacjonarnego kompajak lapac interent z komputera stacjonarnego na laptopa przez wifi

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia