Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Ogier Avatar amoook
    Mieszka w
    Ozorków
    Auto
    Alfa Romeo 146 1,6 boxer
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 3 h 28 m

Domyślnie

Ale gdyby nie Alledrogo połowy Alf stąd by tu nie było Ja tam mam na prawdę pozytywne wrażenia z alledrogo, nawet moja 82 letnia babcia się do tego przekonała Nie przejmuj się na aukcjach internetowych jak wszędzie znajdą się czarne owce

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 13 m

Domyślnie

To fakt. Ja przeprowadziłem setki aukcji, nawet nie wiem ile, ale przykre sytuacje tylko kilka razy mi się zdarzyły. I w sumie sam jestem sobie winny bo kupuję od jakichś ludzi, którzy mają dwa pozytywy, albo mają w nicku BMW
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Czas spędzony na forum
    3 d 17 h 47 m

Domyślnie

Cytat Napisał kasza85 Zobacz post
    dlatego staram się kupować u sprawdzonych osób - zawsze czytam komentarze negatywne.
    dokładnie lepiej zapłacić kilka(naście) złoty więcej ale od pewnego sprzedawcy coś kupić a nie napalić się od jakiegoś co ma 2 komentarze ale po super cenie...
    Ja na szczęście jeszcze nigdy nie otrzymałem cukierków zamiast tego co zamawiałem a juz powoli zbliżam się do 400 otrzymanego komentarza

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Ja ogólnie dość sporo kupuję na allegro i czasami też sprzedaję.

Ostatnio sprzedawałem kartę graf GF 8800GTS.
    Koleś wygrał aukcję w piątek i napalił się, że chce kartę jak najszybciej, najlepiej na sobotę.
    Padło pytanie czy mogę mu dowieźć do Krakowa, zapłaci za paliwo (!!). Odpisałem mu grzecznie, że nie ma takiej opcji bo jestem zajęty. Dostałem maila z odpowiedzią, że w takim razie albo wyślę mu przesyłkę kurierem tak żeby była na sobotę albo dowiozę mu kartę osobiście. Jeśli nie otrzyma towaru do soboty to mi walnie negatywa (!)

No cóż ja biedny mogłem począć. Osoby, które mnie znają wiedzą, że czasami uwielbiam być sarkastyczny albo po prostu chamów mieć za przeproszeniem w dupie.
    Odpisałem spokojnie, żeby se "walił" tego negatywa, mnie to nie przeraża, ale na pewno się odwdzięczę tym samym i każdemu zainteresowanemu podeślę naszą konwersację mailową żeby wiedział z jakim kretynem ma do czynienia.
    Skończyło się na tym, że zażyczył sobie kuriera. Oczywiście grzecznie allegrowicza poinformowałem, że nie ma bata aby nawet kurier mu dostarczył przesyłkę na drugi dzień, tym bardziej sobotę ale się uparł chłopina (nalegał na DHL).
    W sumie sobie pomyślałem, że dla mnie to też plus bo latać po durnej poczcie nie muszę a paczkę odbiorą z domu. Jak pomyślałem tak wysłałem

I co? W niedzielę dostaję maila od szanownego allegrowicza z informacją, że przesyłki jeszcze nie ma. WOW, szok! Mógłbym rzucić tesktem w stylu "a nie mówiłem" ale zamiast tego przez telefon burknąłem kolesiowi (brzmiał jak małolat do lat 16) "no coś ty, niemożliwe". I oczywiście znów groźby negatywem
    Poprosiłem grzecznie o negatywa i się rozłączyłem. W poniedziałek patrzę w komentarze i co widzę? Pozytyw

I weź tu z takimi ludźmi interesy rób...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Zabawne...
    Ja zarejestrowałem się na allegro w 6 klasie podstawówki ale jeszcze żadnego negatywa nie zgarnąłem, bo zawsze staram się być jak najbardziej rzetelny...
    Także nauczyłem się, że warto kupować u sprawdzonych sprzedawców, ale któregoś dnia niespodzianka...
    Wycyckał mnie gość który miał chyba ponad 1000 komentarzy... w dodatku na ,,śmieszną'' kwotę chyba stówkę czy ileś...
    Co zabawniejsze, zablokowali mu konto, a wyglądał na poważny sklep internetowy...

Nigdy nic nie wiadomo
    Tak ogólnie to moje doświadczenia z allegro też są dość pozytywne...
    Gdyby Allegro nie sądze, że zarobiłbym na prawko... A swojej Alfy też raczej bym nie miał, bo w przykładowej gazecie ,,anonse'' nie było ani jednej AR33.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Iłowa
    Auto
    Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 40 m

Domyślnie

Też ostatnio miałem dość niemiłe przejścia z pewną kobietą która mnie naciągnęła na koszty przesyłki wyższe niż były faktycznie i co gorsza nie chce oddać nadpłaconej kwoty. Niestety naciągacze i oszuści wszędzie są i szczególnie "grasują" przez internet bo uważają że mogą być bezkarni
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    14 d 9 h 59 m

Domyślnie

Cytat Napisał czarnadusza89 Zobacz post
    Witam najgorsze to jest to że jak sie wystawia przedmioty na allegro to za darmo nic nie jest i za kazde wystawienie trzeba płacic i za każdy przedmiot sprzedany tak samo płacimy jakąś prowizje i tak sie nazbiera rachunek za wystawianie, grosz do grosza i kokosza:-)
    Dlatego na allegro się kupuje, a nie sprzedaje
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Romeo Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    AR 147 1.6 16v T.Spark '01
    Czas spędzony na forum
    4 d 8 h 57 m

Domyślnie

ja również miałem przykre doświadczenie z allegro ale było to już jakiś czas temu i mam nadzieję, że nigdy się nie powtórzy. Zamówiłem siostrze telefon - jakaś Nokie no i wszystko ładnie pięknie. Przyszła paczka za pobraniem, odebrała sobie z poczty, przychodzi do domu, otwiera - a tam ziemniak oczywiście od razu na policje, tego samego dnia zapukali do niego do domu (gość mieszkał gdzieś w pomorskim albo w tamtych okolicach, w każdym razie daleko ode mnie) i okazało się że już parę razy takie numery wykręcał i jest poszukiwany. Na szczęście skończyło się to zwrotem pieniędzy mojej siostrze, ale co gościowi dokładnie zrobili, to nie wiem
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał PiterR Zobacz post
    ale co gościowi dokładnie zrobili, to nie wiem
    Może siedzi teraz w celi pod prysznicem, gdzie spotka go wielki facet
    To zależy na jaką kwotę było oszustwo, ale skoro zrobił taki numer kilka razy, to znaczy, że mógł mieć z tego tytułu spore nieprzyjemności...

Użytkownik Romeo Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    AR 147 1.6 16v T.Spark '01
    Czas spędzony na forum
    4 d 8 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista92 Zobacz post
    To zależy na jaką kwotę było oszustwo, ale skoro zrobił taki numer kilka razy, to znaczy, że mógł mieć z tego tytułu spore nieprzyjemności...
    to nie była duża kwota, może z 300 zł no ale to był już któryś jego taki numer..
    Today we are living our future memories..

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

przykre doświadczenia

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia