Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    30 d 23 h 21 m

Domyślnie

od 250 zł w górę to już przestępstwo ( do 250 wykroczenie )
    :-)

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar williamdrake
    Mieszka w
    Erlensee (de)
    Auto
    AR 145 2.0 TS QV, Peugeot 207 1.4 Vti
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 56 m

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista92 Zobacz post
    Ja zarejestrowałem się na allegro w 6 klasie podstawówki
    To tez złamanie regulaminu ALLEGRO
    Ik@r 1111
    AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
    AR 145 2.0 16V TS 2008-...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    z loftu:)
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs
    Czas spędzony na forum
    19 h 50 m

Domyślnie

Witaj,
    rozumiem że frustracja związana z niefachowymi i nierzetelnymi allegrowiczami działa ci na nerwy (osobiście cię rozumiem ), ale w twoich postach czasami pojawia się coś co mnie niestety martwi z faktu dużej sympatii do Alfy Romeo 33:

- po co publicznie narzekasz na Alfa Romeo 33, na to że stara, że części trudno osiągalne , że wartość tych części jest wręcz wartością kosmiczną ? Jak nie masz hajsu to trzeba było kupić poloneza , ale jeśli posiadasz go w nadmiarze(o czym na końcu) to kup coś nowego coś co będzie błyszczeć,

- zdjęcia na aukcje wkleiłeś żeby komuś żal się zrobił że musisz takim autem jeździć? Faktycznie prawdziwy Alfista wywołuje żal, przy nim i jego belli inni zaczynają żałować że nie zdecydowali się na Alfa Romeo(na historie, tradycje, sportowe serce, za radość z jazdy, za ducha Alfa Romeo który kryje się nawet w modelach z kryzysu marki) . W twoim wypadku żal równa się litość,

-no i po trzecie, powiadasz że stówka to śmieszne pieniądze, hmm wiem że jako wartość pieniądza do wydania to w dzisiejszych czasach dosyć mało, ale żeby zarobić taką stówkę to uwierz że niektórzy muszą nieźle pocisnąć . Dla ciebie też to powinno być sporo ,skoro w opisie twym widnieje napis że przygarniesz części do 33( najchętniej jak domniema za darmo).

Wiesz ja też czerpię radość z jazdy 33, to jest moja motoryzacyjna miłość i ucieszył mnie fakt pojawienia się również młodej osoby która chce być Alfisti. Na tym forum już była kiedyś osobą która cieszyła się z posiadania Alfa Romeo jednak bardzo szybko zmieniła zdanie o tej marce, o swym aucie po przesiadce na VW Golfa Kombi TDI ( samochód z duszą jak sam mawia).

Więc pamiętaj, klubowe ramki, koszulki, smyczki czy nawet posiadanie auta Alfa Romeo nie czyni cię od razu Alfisti, dbaj o wizerunek swojego auta, dbaj o siebie jako kierowcę ( w przyszłości ) bo współczucie i żal nie mogą towarzyszyć ci dalej.

Życzę Ci powodzenia, bo na razie trochę się gubisz i żal mi Ciebie(kamerki i tak nie kupię bo u mnie też leży podobna ). Pozdrawiam i nie traktuj tego jako wydźwięk agresji lecz jako zachętę do bycia prawdziwym Alfaholikiem.

Moderator Romeo Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    27 d 21 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał DaniioDTB Zobacz post
    Witaj,
    rozumiem że frustracja związana z niefachowymi i nierzetelnymi allegrowiczami działa ci na nerwy (osobiście cię rozumiem ), ale w twoich postach czasami pojawia się coś co mnie niestety martwi z faktu dużej sympatii do Alfy Romeo 33:

- po co publicznie narzekasz na Alfa Romeo 33, na to że stara, że części trudno osiągalne , że wartość tych części jest wręcz wartością kosmiczną ? Jak nie masz hajsu to trzeba było kupić poloneza , ale jeśli posiadasz go w nadmiarze(o czym na końcu) to kup coś nowego coś co będzie błyszczeć,

- zdjęcia na aukcje wkleiłeś żeby komuś żal się zrobił że musisz takim autem jeździć? Faktycznie prawdziwy Alfista wywołuje żal, przy nim i jego belli inni zaczynają żałować że nie zdecydowali się na Alfa Romeo(na historie, tradycje, sportowe serce, za radość z jazdy, za ducha Alfa Romeo który kryje się nawet w modelach z kryzysu marki) . W twoim wypadku żal równa się litość,

-no i po trzecie, powiadasz że stówka to śmieszne pieniądze, hmm wiem że jako wartość pieniądza do wydania to w dzisiejszych czasach dosyć mało, ale żeby zarobić taką stówkę to uwierz że niektórzy muszą nieźle pocisnąć . Dla ciebie też to powinno być sporo ,skoro w opisie twym widnieje napis że przygarniesz części do 33( najchętniej jak domniema za darmo).

Wiesz ja też czerpię radość z jazdy 33, to jest moja motoryzacyjna miłość i ucieszył mnie fakt pojawienia się również młodej osoby która chce być Alfisti. Na tym forum już była kiedyś osobą która cieszyła się z posiadania Alfa Romeo jednak bardzo szybko zmieniła zdanie o tej marce, o swym aucie po przesiadce na VW Golfa Kombi TDI ( samochód z duszą jak sam mawia).

Więc pamiętaj, klubowe ramki, koszulki, smyczki czy nawet posiadanie auta Alfa Romeo nie czyni cię od razu Alfisti, dbaj o wizerunek swojego auta, dbaj o siebie jako kierowcę ( w przyszłości ) bo współczucie i żal nie mogą towarzyszyć ci dalej.

Życzę Ci powodzenia, bo na razie trochę się gubisz i żal mi Ciebie(kamerki i tak nie kupię bo u mnie też leży podobna ). Pozdrawiam i nie traktuj tego jako wydźwięk agresji lecz jako zachętę do bycia prawdziwym Alfaholikiem.
    Nie, żebym nie wspominał wcześniej...

Ale jak już wylewamy żale, to ja też, a co!

Jestem nieszczęśliwy, biedny i strasznie mi źle. Mieszkam sam, nie mam do kogo paszczy otworzyć, na domiar złego nie ma kto mi dać kasy na dokończenie mojej jeszcze_martwej 75. Rodzice dzwonią do mnie dwa razy w tygodniu (jak dobrze pójdzie), koledzy nie chcą ze mną napić się piwa, tłumacząc się uczelnią, a ja sam mam mało czasu na przyjemności, w dodatku moja alfa nie figuruje w żadnym katalogu, bo tak sobie wymyśliłem ja (a konkretniej poprzedni właściciel), w związku z czym szukanie do niej części to straszna udręka i męczarnia. Może wstawię fotki, po czym zrobi wam się mnie i mojej biednej :~(, niebieskiej alfy żal i postanowicie nas wspomóc wspaniałomyślnie? Dodam, że stoi sobie już samotna w pustym magazynie od ponad pół roku i nawet odwiedzić jej kto nie ma, gdy jestem w Krakowie.

Przypadkiem sobie nie pomyślcie, że napisałem to poważnie. No, może nie całkiem poważnie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Cytat Napisał williamdrake Zobacz post
    To tez złamanie regulaminu ALLEGRO
    Wiem, ale to dowód na to, że nie można uogulniać...
    Bo pełno jest małolatów na allegro którzy są naprawdę uczciwi

A co do samej, Alfy to rzeczywiście póki co nie mam na co narzekać, bo to wspaniały samochód... a części które do tej pory kupiłem nie wyniosły mnie drożej niż gdybym kupił Golfa, poza tym do dość ekonomiczne auto...
    ale opis pisałem pod wpływem sporych nerwów, bo ile można jedną rzecz sprzedawać?!
    Nawet go nie sprawdzałem, w tytule jest literówka itd...
    Co do samego narzekania na Alfę to jedna pozytywna czy negatywna opinia na jej temat niczego nie zmieni... i tak docenią ją tylko prawdziwi Alfisti i koneserzy, więc myślę że masowe znikanie Alfy z naszych ulic jeszcze nam nie grozi...

A co do śmiesznej ,,stówki'' to jeśli ktoś nie ma negatywnych komentarzy na allegro tylko ponad 1000 pozytywów i chce kogoś naciąć na 100zł to rzeczywiście to jest śmieszne!
    Ostatnio edytowane przez Alfista92 ; 11-03-2010 o 12:53

Użytkownik Romeo Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    www.forum159.com
    Czas spędzony na forum
    15 d 17 m

Domyślnie

Kilka lat temu gdy zaczynałem przygodę z allegro zamówiłem 3 filmy DVD po okazyjnej cenie ,wszystkie okazały się pirackimi kopiami i dałem sobie spokój z zakupami na tym portalu . Niedawno wróciłem i znów wtopa ,woda toaletowa której używam, pięknie zapakowana , z napisem Made in France kupiona za 150 pln ( w Sephorze x 2 ) nie pachnie tak jak ta kupowana w renomowanej sieci , przypadek ?? Dopiero po tym zakupie poszukałem w sieci i znalazłem ,że połączenie allegro + perfumy = 90% podróbek
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 MTM (2009 - ....

Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Rafter mówi z sensem. Dlatego na allegro kupuję tylko pierdoły w stylu t-shirt, używane gry na ps3 (tylko od ludzi z okolic, odbieram osobiście), książka, pierdoły jak wycieraczki do auta.
    Innych rzeczy się nie tykam.
    A poza tym, to wykorzystuję allegro jako dobrą bazę ogłoszeń. Szukam czegoś konkretnego to wchodzę na allegro, patrzę na sklepy w pobliżu i jadę kupić

Mój ojciec miał kiedyś straszną manię allegro. Nie wiem dlaczego ale ubzdurał sobie kupić odkurzacz. W ciągu 6 miesięcy kupował 3 odkurzacze, wszystkie z allegro i wszystkie się psuły. W końcu podsunąłem mu pomysł żeby się udał do porządnego sklepu AGD

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 14 h 9 m

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    porządnego sklepu AGD
    Na Allegro wiele aukcji pochodzi właśnie ze sklepów. Jak się kupi nowy, firmowy, z gwarancją to nie powinien się różnić od tego ze sklepu w okolicy. Droższe rzeczy wydaję mi się, że będą na Allegro pewniejsze od prowincjonalnych sklepikarzy. Oczywiście jeśli kupujemy od dobrej osoby, nie kupujemy NoName lub od kogoś kto ma dwa pozytywy, albo sprzedaje odkurzacz z np. z holenderska gwarancją.

Cena może być niższa, bo na Allegro większa konkurencja.
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Avatar plancior
    Mieszka w
    Rybnik/Katowice
    Auto
    159 1.9 JTDm 16v '06
    Czas spędzony na forum
    10 m

Domyślnie

Masz rację, o to mi właśnie chodziło.
    Tylko, że ja wolę najpierw towar zobaczyć zanim go kupię.
    Więc najpierw szukam sklepu na allegro a potem się do niego wybieram.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kojut
    Mieszka w
    Navan, Irlandia
    Auto
    S40 2.0 na razie
    Czas spędzony na forum
    6 m

Domyślnie

Ja znowu ze względu na miejsce zamieszkania kupuję jedynie na eBay-u. Ma jedną ale za to zaj...stą przewagę nad allegro-paypal. Miałem już dwie sytuacje, że albo towar nie przyszedł, albo było nie to co kupiłem i nigdy nie było problemu z odzyskaniem pieniędzy. Po prostu zawiadamiam paypal i w ciągu 30 dni sprawa jest rozwiązywana i albo dostaję towar albo zwrot pieniędzy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

przykre doświadczenia

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia