Jeśli o Allegro chodzi... też nigdy nie miałem problemu z odzyskaniem pieniędzy za zakupiony towar... było oczywiście trochę nerwów, ale ostatecznie wszystko się dobrze kończyło
Co do nierozważnych kupujących, to na nich raczej nie ma rady, i no cóż...
Napisałem do allegro, żeby chociaż mi kasę za aukcję i prowizje zwrócili...
Oczywiście ,że ze sklepami internetowymi z prawdziwego zdarzenia nie mam złych doswiadczeń , 2 LCD do domu i do firmy kupiłem i jestem zadowolony co prawda ten droższy pojechałem osobiście odebrać![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Ja kupiłem z ojcem ze setkę rzeczy i cóż, tato został wydymany raz... jak chciał być cwany i dogadać się z gościem poza allegro
Raz miałem przykry przypadek, że poczta lekko uszkodziła rzecz, którą sprzedawałem, ale miałem drugą, więc poczekałem aż kupujący mi ją odeśle, po czym wysłałem mu drugą - swoją drogą nie wiem, jak im się udało uszkodzić, bo zwykle pakuję paczki jak by to były bomby atomowe...
No i zdarzają się przypadki czekania na towar miesiąc czy wysłania pod zły adres (ostatnio kurcze coraz częściej)
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Ja kupowałem na allegro, kilkanaście razy (towary w cenie do 250zł wysyłka, powyżej 250zł odbieram osobiście) w każdym razie, nie miałem póki co większych problemów z allegro. W zasadzie to nie ma do tego jakiejś specjalnej zasady "kupie od tego co ma 1000 pozytywów, na pewno będę zadowolony, bo ten co 7 pozytywów jest na pewno oszustem" - jeśli kupuje, to sprawdzam czy ma negatywy i pełną rejestracje (z potwierdzeniem adresu) - jeśli ma się adres, jeśli allegro nic nie zdziała - zawsze można samemu pojechać i przekonać takową osobę że źle zrobiła(wyklepać mu miche heheh)
Oszuści i łgarze są wszędzie i wszystko potrafią zepsuć, jedynie od nas zależy czy renoma pozostanie - czy będziemy brani z politowaniem (i to co prezentujemy np.: AR, komputer, czy telefon).
Alfa Romeo 33 1.7 8v Moja perełka
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki