Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Alfista92
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie przykre doświadczenia z allegro :(

Otóż zdarzyło mi się, że sprzedałem na allegro kamery i kupujący który wygrał aukcje się nie odzywał...
    Ponieważ miał 0 komentarzy to miałem złe przeczucia (aczkolwiek kilka razy tacy użytkownicy miło mnie zaskoczyli w końcu kiedyś też zaczynałem)

Nie było żadnego kontaktu mailowego... pisałem maile bez odzewu...
    Próbowałem się dodzwonić, bez skutku...
    W końcu oddzwonił do mnie starszy Pan który twierdził, że nie ma Internetu i nic nie zamawiał a tylko jego numer ktoś podał!
    Jestem mu w stanie uwierzyć, bo mnie też ktoś taki durny kawał zrobił i kupił coś z allegro na moje dane...
    Zgłosiłem sprawę do allegro w celu wyjaśnienia, ale że byłem mocno zdenerwowany to wystawiłem kolejną aukcję...
    I to chyba najzabawniejsza część:
    http://www.allegro.pl/item952656037_...y.html#gallery

Ciekaw jestem czy ten żartowniś który kupił poprzednim razem moje kamery wystawi mi negatywa, bez żadnego powodu...
    To się jeszcze okaże, w każdym razie tacy ,,nowi'' to plaga allegro...
    Załączone adresy Załączone adresy

Allegro.pl - Więcej niĹź aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    http://www.allegro.pl/item952656037_dwie_kamery_vhs_bcm_okazja_geatisy_cuda_niewidy.html#gallery

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dududs
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Gubin
    Auto
    Alfa 156 2,0TS 155KM
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

widzę ładna wiązankę puściłeś kolesiowi i o to chodzi

ps. oryginalne ogłoszenie

Już po raz trzeci mam do sprzedania dwie kamery i wkurzę, się jeśli tym razem się nie sprzedadzą!!!
    Co ja tu będę dużo pisał, zniosłem je ze strychu więc nie mam o nich pojęcia! Nie zadawajcie durnych pytań jaką pojemność ma bateria i czy kamery mają funkcję niszczenia wszechświata! Skoro producent tak mówi to pewnie tak jest!!!
    Za pierwszym razem kupił kamery Pan który się rozmyślił, a że byłem miły to w miły sposób się dogadaliśmy!
    Teraz kupił je człowiek który twierdzi, że Internetu nie ma i o allegro nie słyszał!!!
    Wkurzę się jeśli ktoś mi i tym razem wykręci taki numer, zapowiadam że znajdę Cię i nogi z dupy powyrywam!!!
    Przez takich debilów, kretynów, dzieci neo i innych dekli tracę tylko czas i pieniądze które są mi teraz szczególnie potrzebne bo muszę zapisać się na egzamin z prawa jazdy, przerejestrować ubezpieczyć i zrobić przegląd w świeżo kupionym samochodzie!
    A ponieważ to Alfa Romeo części są droższe niż do promu kosmicznego! A ponieważ to stara Alfa Romeo 33 to są dodatkowo nie do zdobycia!
    Nawet w lombardzie tych kamer nie chcą, bo mówią że to złom i się na śmietnik nadaje, więc tam to trafi jeśli znowu się nie sprzedadzą!!!
    A jeśli kupisz i nie zapłacisz, to poślę Ci takiego wirusa na komputer w prezencie, że będziesz marzył o tym aby chociaż pasjans Ci się odpalił!
    Dziękuję bardzo! A teraz licytować bo jestem wnerwiony!
    Zdjęcia macie, więc dostaniecie to co na zdjęciach, a nie słonia na łańcuszku! Kamery działają sprawdziłem! Do szarej nie ma ładowarki! Kasetki są! Nawet kilka!
    AHA! Samochodu nie sprzedaję!!! Wkleiłem tylko jego zdjęcie, żeby Wam się mnie żal zrobiło, i żeby się kamery lepiej sprzedały!!!

pozwoliłem se je tu wkleic
    Ostatnio edytowane przez dududs ; 10-03-2010 o 21:29

Użytkownik Maniak resoraków Avatar czarnadusza89
    Mieszka w
    oj daleko
    Auto
    Była alfa romeo gtv 2.0 turbo
    Czas spędzony na forum
    1 m

Domyślnie

Witam najgorsze to jest to że jak sie wystawia przedmioty na allegro to za darmo nic nie jest i za kazde wystawienie trzeba płacic i za każdy przedmiot sprzedany tak samo płacimy jakąś prowizje i tak sie nazbiera rachunek za wystawianie, grosz do grosza i kokosza:-)
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 10-03-2010 o 22:08

Użytkownik Romeo Baskethead breakneck Champion Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v
    Czas spędzony na forum
    8 d 14 h 26 m

Domyślnie

dlatego jest to alledrogo anie allegro

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 m

Domyślnie

Cytat Napisał czarnadusza89 Zobacz post
    Witam najgorsze to jest to że jak sie wystawia przedmioty na allegro to zafdarmo nic nie jest i za kazde wystawienie trzeba płacic i za każdy przedmiot sprzedany tak samo płacimy jakoms prowicje i tak sie nazbiera rachunek za wystawianie, grosz do grosza i kokosza:-)
    No niestety Allegro to nie jest organizacja charytatywna Z czegoś muszą czerpać dochody jak w każdej firmie.

Co do problemu to kupujący na finalizację transakcji ma 7 dni, do tego czasu moze nie dawac znaku zycia. Poza tym mozna ubiegac sie o zwrot kosztow prowizji:

http://www.allegro.pl/help_item.php?item=85
    Załączone adresy Załączone adresy

Pomoc
    http://www.allegro.pl/help_item.php?item=85

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Allegro działa też w drugą stronę...
    Moja mama kupiła telefon chyba za jakieś 200zł a otrzymała paczkę cukierków!
    Potwierdzenie wysyłki facet miał! A kto mu udowodni co tam było?

Na szczęście wszystko się tak dobrze potoczyło, że kasę odzyskaliśmy tylko sporo nerwów straciliśmy!

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

1. Mp3 - bubel z allegro. Kupiłem tanie mp3, które się nie włączało i bez paragonu. Pisałem i dzwoniłem do sprzedawcy - NIC. Jak mu wystawiłem komentarz to odrazu dostałem odpowiedź w formie Negatywa: "Panie bobryt nie rob z siebie wiekszego isioty niz jestes - gwarancje to masz jak kazdy - piszesz maila odsylasz towar i dostajesz NOWY ale to tylko dla rozumnych , UWAGA KRETYNIZM JEST ZARAZLIWY!"

Najlepsze że sprzedawal dziennie z 100 takich zabawek i dostawał za nie po 20 negatywów...

2. Monitor LCD ze sklepu w Kostrzynie [50km ode mnie]. Po tygodniu zacząłem pisać i dzwonić gdzie przesyłka. Telefon albo milczał, albo zajęte. W końcu pojechałem do nich i się okazało (na ich szczeście) że został już wysłany. Poprostu sprzedawali towar którego jeszcze sami nie zamówili.

3. Telefon. Okazało się że bateria trzyma 1 dzień. Kupiłem 2 nowe baterie i dalej to samo. No to go odsprzedałem dalej (dawno temu)

i na koniec najlepsze!
    4. sprzedałem kolesiowi kartę graficzną. po ponad tygodniu czekania na zapłate napisałem do kupca. Odpisał że karty nie chce bo kupił se inną....

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 13 m

Domyślnie

Ja mam lepszą historię. Kiedyś zamówiłem sobie telefon, Simensa SL45. Wtedy była to nowość, pierwszy telefon z Mp3 itd. Średnia cena za ten telefon wynosiła 1500 zł. Ja kupiłem za 1200 zł, od gościa, który miał zaledwie dwa pozytyw.

W paczce dostałem kilka śrubek i trochę szmatek I też dzowniłem pod numer z Allegro, odbierała starsza Pani, która mówiła, że wnuczek nie ma komputera, jest grzeczny, nie pije, bo miał wypadek na rowerze. Całe szczęście, że matka znała naczelniczkę poczty i oddali mi na poczcie pieniądze zaraz po zgłoszeniu tego faktu na policji.
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Była Alfa Romeo 33 1,7
    Czas spędzony na forum
    15 h 57 m

Domyślnie

Nooo... właśnie ja miałem to samo...
    Też jakiś gówniarz chciał sobie chyba zrobić święta za naszą kasę i wysłał te cholerne cukierki zamiast telefonu...
    Potem odebrała jego siostra, i jak wszystkiego się dowiedziała zaczęła płakać do telefonu... cuda niewidy jednym słowem z tym allegro!

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra / biedrzychowice
    Auto
    Alfa Romeo 164 3,0 v6 12v 96r
    Czas spędzony na forum
    9 d 11 h 5 m

Domyślnie

dlatego staram się kupować u sprawdzonych osób - zawsze czytam komentarze negatywne. Wiadomo, że jak ktoś sprzedaje to już takiej kontroli nie ma.

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

przykre doświadczenia

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia