ciekawy filmik pokazujący efektowną jazdę FWD
http://www.youtube.com/watch?v=daQNuKjTKv8
tylko uwagę mam do 180ki w tył - w Alfach obracając się na ręcznym nie wbijemy tak łatwo wstecznego, chyba, że w trakcie obrotu wcisniemy hamulec i jednocześnie zmienimy bieg, jednak tego nie próbowałem.
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
najbardziej podoba mi się "scandinavian"
to jest chyba jedyne, co mogę zrobić w 166 na automacie...
a tak BTW: mam wrażenie, że zaciągnięcie ręcznego w aucie, które waży 1,7t nic nie da? czy to tylko moje wrażenie, a może mam coś nie tak z ręcznym? (linki wymienione, tarcze + klocki nowe)
dzięki bobryt za lekcję teorii
pozdr,
~tomaz
AR166 2.5V6 '99 Sportronic
Scandinawian Flick - ja słyszałem po prostu określenie "rybka" - daje naprawdę fajne efekty w 145. A maluchem tak kiedyś dachowałem![]()
ręczny zawsze powinien zablokować koła, przynajmniej przy nawrocie i już małej prędkości.
auto też można w poślizg wprowadzić bez ręcznego i zarzucania. wystarczy przy dużej prędkości wejść w zakręt pedałem w podłodze i nagle zdjąć nogę z gazu. z podsterowności auto powinno wejść w nadsterowność. ale to też kwestia przyczepności auta.
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
tak zwany u nas trick rybka jest lepszy, dużo bezpieczniejszy niż rękaw a nauczylem sie go jak miałem niesprawny rękaw a chciało się latać, do tego można cuda wywijać z dohamowaniem w poślizgu hamulcem zasadniczym( zwiększenie katu poślizgu) ale to już dla wprawionych hehe nie polecam dla początkujących
co do trikow jakie pokazal to slynnej 360 nie zaprezentował hehe
wbicie wstecznego jest jak najbardziej możliwe bez hamulca wciśniętego ale tylko w momencie polowy zwrotu bo tam jest moment wyhamowanie się osi
Ja stosuję na codzień, jako rozwinięcie redukcji z międzygazem, na dohamowaniu.
Właśnie na czasówce sprawa się komplikuje, bo dozowanie hamulca (maksymalnej pożądanej siły, w ostatniej chwili) z jednoczesnym podbijaniem gazu wymaga kunsztu.
Również zawodowi kierowcy są podzieleni w opiniach, jedni uważają, że z h&t jest szybciej, inni nie.
Pozdrawiam, d.
PORÓWNANIE FWD RWD i AWD
http://www.youtube.com/watch?v=26eSsBcDwCg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki