Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.

może ktoś mi wyjaśnić szerzej na czym polega h&t i jaki powoduje efekt.
z tego co zrozumiałem jest to delikatne (?) wciśnięcie hamulca przy równoczesnym trzymaniu gazu? do tego sprzęgło dochodzi?
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Użytkownik Alfa i Omega

h&t pozwala na płynne hamowanie z pomocą silnika bez gwałtownych przeciążeń dla skrzyni, sprzęgła jak i silnika. Zapobiega również chwilowym blokowaniom osi napędzanej przez opory silnika, oraz niechcianego poślizgu w zakręcie do którego podchodzisz z gwałtowniejszym dohamowaniem na krótkim odcinku
z takim sposobem hamowania można cholernie szybko się zatrzymać
jeśli się mylę poprawiać nie jestem zawodowiec w końcu
ja stosuje do właśnie krótkich gwałtownych dohamowan lub wyhamowań i wyglada to tak
hamulec do granicy przed która by się już abs zapiał sprzęgło tylko do redukcji biegów a gaz w trakcie redukcji by wyrównać obroty do prędkości i danego biegu ( to jest tylko uderzenie w pedał gazu)
Ostatnio edytowane przez Strzala_1 ; 13-03-2010 o 07:28
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie

Użytkownik Romeo
Użytkownik Alfa i Omega
AR166 2.5V6 '99 Sportronic
Użytkownik Maniak resoraków
-
Użytkownik Romeo

Napisał
bobryt 
a może ktoś napisać co można popsuć?

Kiedy popsuć? W czym popsuć?
Użytkownik Alfa i Omega

jak będziesz to robić nie umiejętnie to możesz rozwalić skrzynie spiec sprzęgło albo i pójść w dobry poślizg hehehe trzeba w nawyku najpierw mieć schodzenie biegami i hamowanie bez miedzy a potem już ten miedzy gaz to tylko mały dodatek
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie

Użytkownik Romeo

Napisał
Strzala_1 
trzeba w nawyku najpierw mieć schodzenie biegami i hamowanie bez miedzy
Skoro wystarczy to mieć w nawyku - to powinno mi pójść szybko nauczyć się tego następnym razem na torze
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r -
moja Funia 
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia