hej,
mam takie oto pytanko, czy jezeli zainstalowałem windowsa xp HE na kompie docelowym i go uaktualniłem przez internet (legalny), to czy jak go zainstalowałem również na laptopie (tymczasowo), i tam juz go nie zaaktywizuje, to czy np. po tych 30 dniach co mi sie tam wyswietla strace możliwosc jego ponownej aktywizacji, w przypadku ponownej instalacji na pierwszym komputerze (docelowym)?
Pierwsze słyszę o takim czymś ale niech się wypowiedzą na wszelki wypadek inni
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Nie nie stracisz. Możesz mieć aktywny tylko na jednym sprzęcie. Na laptopa możesz pobrać tzw. aktywator. Pozwoli on na korzystanie z windy dłużej niż 30 dni. Niestety nie będziesz mógł zaktualizować automatycznie bo wywali, że oprogramowanie jest pirackie.
Ja mam na 2 komputerach jedną winde, na jednym aktualizowane na drugim nie. Trwa to już dłużej niż 30 dni (ok 2-3 miesięcy) z tym że na jednym i na drugim mam wyłączoną aktualizację. Nic złego się nie dzieje i nie ma komunikatów o "pirackiej wersji oprogramowania"
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
chodzi mi dokladnie o aktywacje systemu windows - taka chmura sie wyswietla z kluczykami, jest tez to po kliknieciu w start na pasku zadań. Pisze mi, że zostało mi 30 dni do konca aktywacji systemu windows. mam legalny windows nainstalowany na kompie stacjonarnym i tak jest zaaktywowany, a teraz zainstalowałem go sobie na laptopa (ten sam) i nie wiem, czy w przyszłosci nie zablokuje mi sie ta funkcja - aktywacja systemu windows, jezeli teraz tego nie zrobie, choc jak pisze mam na stacjonarnym to zrobione.
mysle, że ktos to zrozumiał co napisałemi nie chodzi mi o aktualizacje automatyczne (te poprawki co sobie pobiera)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki