A tak mnie naszło na założenie wątku o tym, co obejrzesliśmy i co ewentualnie polecamy innym - i dlaczego.
Zatem zaczne od wczorajszego seansiku. Wczoraj wytrzeszczałem gały na film "RED LINE". I nie mam innego wyjścia, by go nie polecic. Fabuła powiedzmy troche oklepana (ale jest!), aktorzy powiedzmy II sortu, lecz film powinien zobaczyc kazdy milosnik motoryzacji. Takiego nagromadzenia fajnych bryczek nie widzialem w kinie nigdy!!! To nie F&F ze stadem japonskiego plastiku... Tu mamy przeglad od maybachow, przez Cobry czy Mustangi, az po ENZO! Dziesiatki, jesli nie setki! Do tego kapitalne sceny wyscigow ww. autek i ladnie nakrecony odlot i dzwon lambo. Ponadto, jesli ktos lubi dziewczyny w stylu "tuning party" - czyli duze oczka, duze cycusie, minioweczka i nozie do samej ziemi - to tez znajdzie ich w tym filmie mase!!! Ale jesli oczekujecie kina wyzszych lotow - to sobie Red Line odpuscie.
Sprawdzilem tez spidermama z Vivy. Mozna kupic za te cene, ladnie wydany. Ale trzeba uwazac, bo. np terminatora dali w polskiej wersji tylko z lektorem, bez napisow! A lektorowi mowimy stanowcze NIE![]()
A ja odradzam obejrzenie Poslancow, ktorzy leca teraz w kinie. Fabula jest tak oklepana ze od poczatku wiadomo co sie stanie, a do tego wpakowali tam wszystkie znane chwyty hollywoodzkiego horroru, co zreszta wcale nie pomoglo filmowi. W polowie bym zasnal gdyby nie to ze siedzenia w Multikinie nie sa do tego dostosowaneZaluje 13 zl i straconego czasu
![]()
http://www.forum.alfaholicy.net/pomorze/
Ostatnio w kinie byłem na DEATH PROOF- rewelacyjny film Quentina Tarantiono z bardzo dobrze zagraną rolą przez Kurta Russella, jako smaczek kilka prawdziwych amerykańskich musclecarów :twisted:
W przyszłym tygodniu ide na KATYŃ i musze jeszcze nadrobić Simpsonów :mrgreen:
No i rozpoczałem trzecią serie Prison Break'a dalej warto oglądać, choć miałem małe deja vu to niezmienia to faktu ze jest to jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek powstały.
A tak na codzien to polecam dla miłośników kina kryminalnego CSI: NY, Miami, Las Vegas.
A jesli ktos jeszcze nie widział Władcy Pierscieni to dzisiaj leci o 20 na TVN![]()
no wlasnie temat troszke moze i bedzie taki no ;// bo to co komu mozna polecic tak na dobra sprawe wydaje mi sie tez kwestia gustu. Wielu ludzi zachwycalo sie wladca pierscionkow a mnie ten film wogole nie rusza i twierdze ze to chyba po Matrixie 3 najnudniejszy film w dziejach ale innym sie podoba.Napisał Paweł156
Z fimow ktore mi sie podobaly (co prawda nie sa to nowosci) to Negocjator ze wzgledu na swietne dialogi, John Q - placzacym kobietom nie plecam :mrgreen: lub z masa chusteczek, bardzo podobal mi sie rowniez z tym samym aktorem aktorem - Deja - Vu, Czlowiek w ogniu.
Teraz z takiego kina lzeszego niedzielnego wszystkie czesci Piratow z Karaibow - jak nigdy idzie obejrzec wszystkie 3 czesci. wszyscy wiedza ze przewaznie kazda nastepna odgrzewana czesc jest gorsza od poprzedniej.
Moze narazie to tyle pozniej zajrze do swojej kolekcji ponad 300 filmow to moze bede powoli opisywal ktory mi sie podobal lub nie![]()
146 1.6 Boxer - juz przeszlosc
156 Sportwagon 2,4 JTD - terazniejszosc
no to ja proponuje "Niekończącą się opowieść" codziennie nowy odcinek, połączenie komedia-horror-dramat-przyrodniczy-akcja, nadawany codziennie o 19:30 TVP1
![]()
To ja chyba wole cyrk o tym samym tytule tyle ze o 19:00 w masonskiej telewizji :mrgreen:Napisał phantom71
146 1.6 Boxer - juz przeszlosc
156 Sportwagon 2,4 JTD - terazniejszosc
A ja nie poelcam tego filmu, bo gorszej chały to w życiu nie widziałem. Jeśli wyścigi w tym filmie są kapitalne to ja się nie znam chyba. Przykładowo koleś jedzie Diablo i włącza NOS, a auto się zaczyna rozpadać :mrgreen: :mrgreen: Nie no świetnie po prostu :mrgreen:Napisał adasco
146ti+ | 156 SW JTS | 156 SW GTA | 159 2.0 JTDm
http://www.forzaitalia.pl | http://www.bartli.carbonmade.com
http://warsaw-fever.blogspot.com/
Nie wiem jak Wy,ale ja szykuję się dzisiaj na premierę w HBO pt. "HOSTEL".Kocham dobre horrory,a ten ponoć dobry.
A jeżeli chodzi o furki to bardzo podobało mi sie "60 sekund" z Nicolasem C.

mnie się ten film podoba również z powodu Angeliny ale także z powodu zajeb.... dzwięku z Mustanga.Moment kiedy go Nicolas kradnie i odpala jest boski,pózniej jest tez piękny dzwięk jak mu gaśnie i słychać dżwięk zaworów.Napisał marcins737
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V Distinctive
... a to już historia : AR 155 2.0 TS 8V, AR 164 V6 3.0 24V Super, AR 166 2.4 JTD
www.fotokadry.wordpress.com
www.fotokadry.digartfolio.pl
przykladowo, to auto rozpada sie nie wskutek NOSU, a kopa, jakiego dostalo. I raczej nie tyle rozpada sie, co podrywa przod do gory.Napisał BartekL
A co do chaly..... to widocznie mam poprzeczke duuzo nizej. Bo widzialem znacznie, znacznie gorsze filmy! 8)))
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki