W Polsce nie zarejestrujesz w kierownicą po prawej stronie. Możesz jedynie wykupić ubezpieczenie czasowe, jeśli masz ważny przegląd Angielski
poza tym czytaj tu:
http://angliki.info/f11/opis-procesu...nglika-17.html
W Polsce nie zarejestrujesz w kierownicą po prawej stronie. Możesz jedynie wykupić ubezpieczenie czasowe, jeśli masz ważny przegląd Angielski
poza tym czytaj tu:
http://angliki.info/f11/opis-procesu...nglika-17.html
Ostatnio edytowane przez Kazek ; 29-05-2010 o 15:11
poszukaj na forach bo pewnie "Polacy" juz wymyslili jakis sposob
moze da sie poprostu wykupic ubezpieczenie OC na auto na ang blachach z przegladem
w PZU jest ubezpieczenie na miesiac za jakies 100zl mialem na auto z FR
ale nie wiem czy na anglika tez mozna takie miec
a drogie bedzie to auto czy tanie?
moze masz rodzine w UK i zgodza sie zarejestrowac auto na siebie i Ci "pozyczyc" i bedziesz mogl jezdzic a jak zrobisz przekladke to wtedy napiszecie umowe ze Ci sprzedali
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Do momentu przekładki auta nie zarejestrujesz. Żeby jeździc nim legal na angielskich blachach musisz: opłacić akcyzę, recykling, zrobić tłumaczenia, i opłacać ubezpieczenie na 1 miesiąc. A jeśli chodzi o przekładkę to zależy jakie to auto ale moja firma może się tego podjąć![]()
Witam
Ja na styczeń 2011 planuję powrót do PL oczywiście Alfąnie wiem czy aktualną może uda mi się kupić coś po lifcie
ale bedzie to dawca części do zakupu autka z kierownicą po lewej stronie mam znajomego w niemczech i myślę że uda mi się coś ściągnąć nie koniecznie sprawnego za dobrą cenę ( oczywiście nie po mega dzwonie ). Jestem przeciwnikiem przekladek po 1. bezpieczeńwo po 2. za dużo zachodu a tak będę zaopatrzony w części ( pełny zestaw ) co do cen to tutaj mogę znaleść autko z malymi wadami za śmieszne pieniążki pracuję w serwisie to robota mnie nie kosztuje a w PL mam możliwość poskładania 2 do kupy
bez kombinowania i spawania. No i najważniejsze wiem czym jeżdzę
Prawdopodobnie drugi silnik będę chciał rozebrać w drobny mak i zrobić remoncik generalny i włożyc do autka. Myślę że takie rozwiązanie jest o wiele lepsze i tańsze niż przekladka.
Pozdrawiam
P.S. Jak szukacie dawców organów za małe pieniądze to dajcie znać
jaka jest filozofia i cudowanie z przekładką? Kupuje się rozbitego niemca- najlepiej w tył i heja. Przekładasz magiel i sanki- pasują w te same miejsca, wycinasz otwory w grodzi- miejsca na nie są- nieraz wystarczy tylko puknąć młotkiem i po robocie. A odkręcić śrubki i z drugiej strony je przykręcić to żadna robota. Moim zdaniem bezpieczniejszy w jeździe jest anglik po przekładce niż auto nawet po lekkim dzwonie w przód.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki