Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    16 d 10 h 39 m

Domyślnie [Anglik] Jakie koszty i procedury rejestracji?

Witam,

chcę kupić samochód o pojemności do 2000ccm na angielskich blachach.

Co potrzeba do rejestracji i jakie są koszty?

Całę lato samochód będzie stał w garażu, ale od czasu do czasu wyjedzie na rundkę. Jak to rejestrować, żeby można było do momentu przekładki jeździć?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kazek
    Mieszka w
    Poznań / Eindhoven
    Auto
    156 1,9 M-jet 150KM 2005r
    Czas spędzony na forum
    18 d 21 h 24 m

Domyślnie

W Polsce nie zarejestrujesz w kierownicą po prawej stronie. Możesz jedynie wykupić ubezpieczenie czasowe, jeśli masz ważny przegląd Angielski

poza tym czytaj tu:
    http://angliki.info/f11/opis-procesu...nglika-17.html
    Ostatnio edytowane przez Kazek ; 29-05-2010 o 15:11

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    32 d 23 h 1 m

Domyślnie

poszukaj na forach bo pewnie "Polacy" juz wymyslili jakis sposob
    moze da sie poprostu wykupic ubezpieczenie OC na auto na ang blachach z przegladem
    w PZU jest ubezpieczenie na miesiac za jakies 100zl mialem na auto z FR
    ale nie wiem czy na anglika tez mozna takie miec
    a drogie bedzie to auto czy tanie?
    moze masz rodzine w UK i zgodza sie zarejestrowac auto na siebie i Ci "pozyczyc" i bedziesz mogl jezdzic a jak zrobisz przekladke to wtedy napiszecie umowe ze Ci sprzedali
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Pirat drogowy Avatar elpaco
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa 155 2.0TD
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Do momentu przekładki auta nie zarejestrujesz. Żeby jeździc nim legal na angielskich blachach musisz: opłacić akcyzę, recykling, zrobić tłumaczenia, i opłacać ubezpieczenie na 1 miesiąc. A jeśli chodzi o przekładkę to zależy jakie to auto ale moja firma może się tego podjąć

golfikpol
    Gość

Domyślnie

Witam
    Ja na styczeń 2011 planuję powrót do PL oczywiście Alfą nie wiem czy aktualną może uda mi się kupić coś po lifcie ale bedzie to dawca części do zakupu autka z kierownicą po lewej stronie mam znajomego w niemczech i myślę że uda mi się coś ściągnąć nie koniecznie sprawnego za dobrą cenę ( oczywiście nie po mega dzwonie ). Jestem przeciwnikiem przekladek po 1. bezpieczeńwo po 2. za dużo zachodu a tak będę zaopatrzony w części ( pełny zestaw ) co do cen to tutaj mogę znaleść autko z malymi wadami za śmieszne pieniążki pracuję w serwisie to robota mnie nie kosztuje a w PL mam możliwość poskładania 2 do kupy bez kombinowania i spawania. No i najważniejsze wiem czym jeżdzę Prawdopodobnie drugi silnik będę chciał rozebrać w drobny mak i zrobić remoncik generalny i włożyc do autka. Myślę że takie rozwiązanie jest o wiele lepsze i tańsze niż przekladka.

Pozdrawiam

P.S. Jak szukacie dawców organów za małe pieniądze to dajcie znać

Użytkownik Pirat drogowy Avatar elpaco
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa 155 2.0TD
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

jaka jest filozofia i cudowanie z przekładką? Kupuje się rozbitego niemca- najlepiej w tył i heja. Przekładasz magiel i sanki- pasują w te same miejsca, wycinasz otwory w grodzi- miejsca na nie są- nieraz wystarczy tylko puknąć młotkiem i po robocie. A odkręcić śrubki i z drugiej strony je przykręcić to żadna robota. Moim zdaniem bezpieczniejszy w jeździe jest anglik po przekładce niż auto nawet po lekkim dzwonie w przód.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu
    Czas spędzony na forum
    16 d 10 h 39 m

Domyślnie

elpaco --> Ile gratów masz do Imprezy Type-RA ? (Japońska wersja rzecz jasna)

Jak coś, to daj ofertę na PW. Części i/lub robocizna.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

rejestracja anglika w polsce bez przekładki 2013

koszt rejestracji anglika

ile kosztuje rejestracja anglikajak zarejestrować anglika w polsce 2013rejestracja anglika w polsce 2013ubezpieczenie angielskiego auta w polsce 2013jak zarejestrować anglika po przekładcekoszt rejestracji anglika w polscejak zarejestrować anglika 2013co potrzeba do rejestracji anglikakosz rejestracji anglikaprzerejestrowanie anglikaanglik akcyzale kosztuje ubezpieczenie anglika w pliprocedura rejestracji anglikakoszt rejestracji anglika po przekładcemozna zarejestrowac anglika w polsce 2013anglik jakie opłatykoszty rejestracji anglika w polsceangielskie auto w polsce ile kosztuje ubezpieczenieile kosztuje rejestracja anglika w niemczechrejestracja anglika cenarejestracja rhd w polsce 2013www rejestracja rhd w polsce 2013rrejestracja anglika w polsce po przekładcecalkowity koszt przerejestrowania anglika w polsceod kiedy zarejstrujesz anglika procedura rejestracji anglika w polsceauto z anglii rejestracja po przekładceco jest potrzebne do rejestracji anglika w polscerejestracja auta z anglii po przekladce 2013jakie sa koszty rejestracji samochodu z angliirejestracja anglików 2013proces rejestracji anglikjak zarejestrowac anglika po przerobcejak sa koszty rejestracji anglika po przekladcerejestracja anglika 2013rejestracja anglika w polsce cena ubezpieczeniaczy anglika bez przekładki można ubezpieczyć w polsceprzekładka i rejestracja anglikaile kosztuje przegląd na anglikaco jest potrzebne do rejestracji anglika po przeróbce w 2013jaka procedura zarejstrowania anglikazarejestrować samochód z anglii po przekładce 2013 zarejestrować samochód z anglii po przekładce 2013rejestracja samochodu anglika w polsce 2013jak zarejestrowac anglika po przekladceprocedura rejestrowania anglikaanglik rejestracja w niemczechzarejestrowanie anglika bez przeróbkijak przerejestrowac anglika 2013rejestracja samochodu z anglii 2013 kosztyczy mozna zarejestrowac angnglika w polsce 2013 po przerubceprzegląd anglika w polsce 2012jak zarejestrowac anlikakoszt rejestracji anglika po przekladceopłaty przy rejestracji anglikaco potrzebna do rejestracji anglikówczy można zarejestrować anglika w niemczechprzywoz anglika do polski jakie proceduryangliki.infoakcyzajaki jest koszt zarejestrowania anglika koszt przerejstrowania anglikaod kiedy bedzie mozna rejestrowac angliki 2013rejstracja anglika cenykoszty rejestracji anglikjle kosztuje rejestracja anglikajak zarejestrować anglika 2013 brak umowy kupnaubezpieczenie anglika 2013koszty rejestracji samochodu z angli 2013czy można rejestrować angliki w polsce 2013rejestracja anglika przez niemcyubezpieczenia anglika bez przekladkioc anglika auta w polsce 2013Koszt przeglądu anglikarejestracja rhd 2013rejestracja anglika po przeróbcerejestracja auta po przekładce jakie kosztykoszt rejestracja samochodu z anglii 2013przekladki anglikow ceny alfa 156opłaty po przekładce anglikajak zarejestrować anglika ile kosztujetransit przeglad rejestracja anglika kosztprzeglad rejestracja anglika kosztkoszty przekładki anglika 2013cena rejestracji samochodu z anglii 2013ile kosztuje przegląd po przekladcerejestracja anglików 2013 po przekladce jakie sa koszty rejestracji angielskiego auta w ukjakie sa koszty rejestracji angielskiego autarejestracja anglika opłatyprzekładka anglika 2013 czy możnaczy można zarejestrować anglika po przeróbcejaki jest koszt zarejestrowaniaoplaty anglikaubezpieczenie i rejestracja angielskiego auta w polscerejestracja anglika w 2013kiedy bede mogl zarejestrowac anglika w olsce bez przekladania kierownicy 2013przerejestrowanie anglika koszttyrejestracja anglika po przekładce w polsce 2013

Zakładki

Uprawnienia