Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 30 m

Post SOLIDNI oraz NIEUCZCIWI SPRZEDAWCY

W tym temacie wpisujcie sprzedawcow (z allegro,handlarzy autami itd) ktorych polecacie albo odradzacie.

To ja zaczne CUK-ADMIN Krakow http://allegro.pl/show_user.php?search=cuk-admin
    kupilem 28.05.2010- 2 navi 5' z bluetooth i transmiterem FM firmy NTT sklep wiec myslalem ze wszystko ok zadzwonilem ustalilem z gosciem ze jak 2 to gratis wysle kupilem firma zarejestrowana w przemyslu ale sprzedaja w krakowie
    zaraz po zakupie gosc zadzwonil ze bedzie jechal do przemysla i mi moze podrzucic kolo 23 gosc byl w rzeszowie dal mi navi patrze ze inny model niz chcialem miala byc NTT 5036 FMBT a bylo samo 5036
    w pon mu oddalem i mial to wyjasnic bo mowil ze nowa dostawa i im wyslali bez fm i bt navi potrzebowalem na 31.05.2010 ale na szczescie wyjazd sie przesunal
    gosc mial sprawdzic i zadzwonic ale cisza wiec zadzwonilem kolo 15 to mowil ze czeka na odpowiedz od producenta
    mowilem mu ze jak cos to niech wysle goclever bo tez ma w ofercie w tej samej cenie i te same parametry
    zadzwonilem we wt i pytam czy wyslal a gosc ze nie bo nie wiedzial co zrobic a ja ze mogl zadzwonic i spytac
    i w srode dzwonilem znowu i gosc mowil ze wyslal goclever spytalem czy wyslal mi nr przewozowy na maila on "po co panu numer jak w piatek bedzie u pana" ja "wole miec"a on"nie wiem czy bede mial jak wyslac" i myslalem ze moze sciemnia bo mial kilka komentow ze mowil ze wyslal a jednak nie wyslal
    ale na szczescie w piatek kurier sie zjawil i wszytsko jest ok
    ale stracilem tydzien czasu
    moze to faktycznie losowy przypadek ale obsluga klienta troche slaba
    podsumowujac:
    - dlugi czas od momentu kupna do momentu odebrania
    - slaba obsluga klienta
    + dobra cena
    + jako jedyni na allegro przy zakupie 2 sztuk zaoferowali wysylke kurierem gratis w jednej firmie kazali jeszcze doplacic za 2 sztuke

Ze sklepow online polecam vobis.pl i empik.pl maja dobre ceny a jak czegos nie ma w sklepie a jest w sklepie online to mozna zamowic z odbiorem w ktorejs z ich placowek i wtedy nie placi sie nic za wysylke.

O vobisie pisalem kiedys na forum bo zamowilem sluchawki i okazalo sie ze nie maja ich na stanie i zaproponowali mi model wyzszy w cenie tego ktorego nie ma.Co prawda roznica w cenie to tylko 5zl ale mogli tez poprostu napisac ze nie ma tego modelu i ze moge kupic ten drozszy.
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Moderator Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995
    Czas spędzony na forum
    13 d 19 h 48 m

Domyślnie

Ja NIE POLECAM tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=8849901

Kupiłem od niego rozrusznik:

http://allegro.pl/item1066062884_alf...ozrusznik.html

W/g opisu miał pasować do mojej AR. W warsztacie u Pabla okazało się, że nie pasuje. Po telefonie sprzedawca z wielką łaską zgodził się na zwrot ale oddał mi nie 249 zł a tylko 150. Ponadto wystąpił o zwrot prowizji do Allegro.

Krótko mówiąc nieuczciwy człowiek...
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
    Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?
    sigpic154_7.gif

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

Proponuję by zamiast linków do aukcji podawać nicki sprzedawców, bo za jakiś czas aukcja wygaśnie i śladu po niej nie będzie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    156 1.8TS 2000r + Liquid Propane Injection / Jeep Cherokee 4.0 Limited
    Czas spędzony na forum
    1 d 12 h 52 m

Domyślnie

firma "aluhit" prowadzone przez usera "Alu_Felgi"
    http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1830251
    aluhit - totalna porażka

Wszystkie sprzedawane felgi są malowane - byle jak, bez podkładu, bez matowienia itp itd, efekt taki że nawet na myjni można zostawić cały lakier z felg

diesel power http://je.pl/qeuy

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 30 m

Domyślnie

nom ale link do "Informacji o uzytkowniku" nie wygasnie
    linki do aukcji beda w archiwum wiec faktycznie nie ma sensu dawac
    najlepiej pisac nick tylko ze tacy handlarze czesto zmieniaja a po adresie e-mail nie da sie juz chyba szukac

a jakies sklepy internetowe polecacie albo odradzacie?
    ja polecam HIL www.hil.pl maja chemie samochodowa rozne dodatki do paliwa,plyny do wspomagania itd. nie wiem jak z zamawianiem przez internet bo odbieram osobiscie bo maja sklep w Rzeszowie ale wydaja sie solidna firma na wszytsko daja paragon/fakture.

gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Pingwin
    Gość

Domyślnie

naród katolicki, płakali po papieżu, naród wybrany a tyle w tym narodzie kombinatorów, cwaniaków, róznych żulików, co tylko patrzą żeby zrobić dobry deal i wyruchać kogoś na stojaka.

Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    naród katolicki, płakali po papieżu, naród wybrany a tyle w tym narodzie kombinatorów, cwaniaków, róznych żulików, co tylko patrzą żeby zrobić dobry deal i wyruchać kogoś na stojaka.
    przyklad idzie z gory rzad nas "rucha" bezkarnie wiec ludzie proboja tak samo
    a zauwazyliscie ze z reguly jak ktos ukranie albo oszuka panstwo na kilka tys to idzie siedziec a jak ktos nakradnie kilka mln to jest bezkarny

na szczescie sa tez uczciwi sprzedawcy wiec nie mozna wszystkich do jednego wora wrzucac
    a w normalnych sklepach tez jest roznie z obsluga

handlarze to cwaniacy i udaja ze sie nie znaja sprzedaja cos i np.pisza ze nie wiedza czy dziala bo sie nie znaja i nie wiedza jak sprawdzic

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 28 m

Domyślnie

POLECAM forumowicza WIERTLO - mega szybka wysyłka a przy tym super towar i do tego gadżet gratis dorzuca

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    kwidzyn/elbląg
    Auto
    jest-honda prelude 2.2 vti, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
    Czas spędzony na forum
    11 d 13 h 51 m

Domyślnie

powiem krótko połowa z tych co podaliscie słabych sprzedawców wcale nie odraza negatywami, niby ludzie sie parza ale i tak daja pozytyw zeby samemu tez tak dostac, sami sobie takich sprzedawców wyrobilismy...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    szczecin
    Auto
    AR 166 2.0TS MOMOscarpeNERE
    Czas spędzony na forum
    5 h 36 m

Domyślnie

SIEEEma...to ja chcialbym POCHWALIC forumowicza DARIO 83!!!juz jakis czas temu kupowalem od niego rygielki (100%handmade!!!!-zaaaaaaaje...sta robota!!!)
    baaaaardzo fajna wspolpraca...i wykonanie FULL PROFESJONAL!!!pozdrowionka ZIOMUS!!!

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

cuk admin mail

nieuczciwi sprzedawcy aut

aluhit adres felgi mapa

aluhit felgi opinie

handlarzach samochodowych opinie kampinos

nieuczciwi sprzedawcy w bielsku białej

Zakładki

Uprawnienia