Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar themim
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    AR 145 1,9jtd 2000r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 23 h 17 m

Domyślnie

kwota jaka dostaniesz od TU to kwota na naprawe zniszczonego pojazdu... natomiast Votum stara sie o jak najwieksze odszkodowanie za straty moralne poniesione w wypadku czyt. musiales stracic czas na spisanie szkody, musisz naprawic auto, nerwy stres, ewentualny uszczerbek na zdrowiu itd... i od tej kwoty ktora wywalcza biora 20% duzo czy nie duzo ja jestem zadowolony
    Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
    Sprzedam Alfe 145!

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

Niestety pech dosięgnął i mnie...
    W środę na parkingu koleś przycofał mi samochodem z przyczepką w lewy tył mojej Alfy.
    Wielu zniszczeń nie ma. Ot zbita lampa, zagięty błotnik i zarysowany zderzak.
    W poniedziałek będzie rzeczoznawca. Likwidacja szkody z OC sprawcy.
    Chcę załatwić to tak - kasa na konto, a naprawa w zaprzyjaźnionym warsztacie blacharskim.
    Jak to rozegrać, by nie dać się wydymać MTU - to u nich ubezpieczony jest sprawca.
    Tzn jak zrobić, żeby kosztorys obejmował oryginalne części, a nie zamienniki, oraz by ceny zawierały VAT, a także by roboczogodzina była policzona realnie!
    Proszę o pomoc i porady, a także jak dobrze rozmawiać z rzeczoznawcą.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 7 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Niestety pech dosięgnął i mnie...
    W środę na parkingu koleś przycofał mi samochodem z przyczepką w lewy tył mojej Alfy.
    Wielu zniszczeń nie ma. Ot zbita lampa, zagięty błotnik i zarysowany zderzak.
    W poniedziałek będzie rzeczoznawca. Likwidacja szkody z OC sprawcy.
    Chcę załatwić to tak - kasa na konto, a naprawa w zaprzyjaźnionym warsztacie blacharskim.
    Jak to rozegrać, by nie dać się wydymać MTU - to u nich ubezpieczony jest sprawca.
    Tzn jak zrobić, żeby kosztorys obejmował oryginalne części, a nie zamienniki, oraz by ceny zawierały VAT, a także by roboczogodzina była policzona realnie!
    Proszę o pomoc i porady, a także jak dobrze rozmawiać z rzeczoznawcą.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    podjedz np.do AR i spytaj ile mniej wiecej moze kosztowac naprawa:
    czesci ,lakierowanie itd i wtedy przy wycenie bedziesz wiedzial czyli wyliczyl tyle co w ar czy mniej czy wiecej
    mi jak gosc w dupe wjechal przerysowal mi zderzak zadzwonilem do serwisu i kierownik ze jakies 600-700 zl i jak byl gosc z pzu to mu mowilem ze w serwisie alfy mi tyle powiedzieli on nie tak duzo i ze mogli wiecej policzyc ale ze gdzies tyle dostane i 600 cos dostalem
    jak za malo Ci wylicza to skladaj odwolanie

tutaj jakis gosc opisuje likwidacje szkody przez mtu
    http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=2424
    i tu
    http://www.forumkierowcow.pl/showthread.php?t=22233
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    41 d 2 h 4 m

Domyślnie

alces - daj znać jutro do 14
    tel mój masz jeszcze ?
    ja po leciutkim dzwonku w d.... zrobiłem za kilka stów a wyrwałem 2300 ( nawet bez odwołania , wystarczyło dobre opisanie szkód )

Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

ok Adaś, odezwę się do Ciebie.
    Pozdrawiam.
    -Rafał

Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

Jako, że nie mam czasu na użeranie się z MTU o pomoc w uzyskaniu stosownej wysokości odszkodowania z OC sprawcy poprosiłem firmę PROTECTOR ( www.pro102.pl/?page=art&art=24 )
    W przyszłym tygodniu podpisuję z nimi umowę.
    Czy znacie tą firmę? Korzystał ktoś z jej usug?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie
    Auto
    AR 145 1.4 BX,AR 166 2.0 TS, AR 147 1.6 TS 120KM
    Czas spędzony na forum
    46 d 5 h 50 m

Domyślnie

a ja mam inny problem, w tygodniu ktos mi przestawil hakiem barchette, uciekl z miejsca, ale sasiad zapisal numery, zglosilem na policje sprawe, oni mi ustalili dane osobowe wlasciciela, pojechalem ugadalem sie spisalismy oswiadczenie o stluczce, we wtorek bede dzwonic do TU, ale mam maly problem, autko stalo na parkingu i sobie czekalo na przyplyw gotowki zeby zrobic przeglad, szkoda 26 a do 24 mialem przeglad, czy przez to ze w dniu stluczki nie bylo przegladu moga mi odmowic wyplaty odszkodowania ?

Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    a ja mam inny problem, w tygodniu ktos mi przestawil hakiem barchette, uciekl z miejsca, ale sasiad zapisal numery, zglosilem na policje sprawe, oni mi ustalili dane osobowe wlasciciela, pojechalem ugadalem sie spisalismy oswiadczenie o stluczce, we wtorek bede dzwonic do TU, ale mam maly problem, autko stalo na parkingu i sobie czekalo na przyplyw gotowki zeby zrobic przeglad, szkoda 26 a do 24 mialem przeglad, czy przez to ze w dniu stluczki nie bylo przegladu moga mi odmowic wyplaty odszkodowania ?
    Podstawa, to ważne OC.
    Ponadto samochód stał na parkingu, więc brak ważnego przeglądu nie powinien mieć wpływu na ten fakt, o ile w oświadczeniu jakie spisał sprawca jest zwarta informacja, że samochód był zaparkowany.
    Oczywiście ubezpieczyciel będzie szukał sposobu jak się wymigać, ale nie daj się!
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 1 h 52 m

Domyślnie

Póki co sam staram się o podwyższenie odszkodowania za kolizję, w związku z czym mam pytanie. Czy ubezpieczyciel ma prawo odmowy podwyższenia odszkodowania jeśli nie zgodzę się na przedstawienie faktur z naprawy, a jedynie przedstawię sam kosztorys?
    Wydaje mi się, że tak, bo przecież nie mam obowiązku naprawy uszkodzonego pojazdu...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

naprawa z oc sprawcy

stłuczka oc

naprawa w aso z oc sprawcy

ile dostane z oc sprawcy za blotnik

oc kolizjanaprawa z ockolizja ockolizja a naprawaz ockolizja drogowa skrecalam stylu zostalamile dostaliscie odszkodowania z oc sprawcykolizja a oc naprawa z oc w asoile dostane z oc sprawcy za blotnikmialam stluczke i ockolizja z ocpo jakim czasie mozna zgłosić kolizjestawka rbg lakierowanieodszkodowanie z oc przy kolizjiodszkodowanie z oc sprawcy kolizji a części oryginalnekolizja z oc sprawcypzu oc kolizja oczadośćuczynienie z oc sprawcy forumile dostaliscie od pzu za uderzone drzwinaprawa bezgotówkowa po kolizjinaprawa auta z oc sprawcy jakkie czescinaprawa pojazdu z oc sprawcy za granicaoc stluczkanaprawa z oc sprawcy a amortyzacjaile dają z ubezpieczenia za porysowane drzwinaprawa w aso z ockolizja niepokrywana z ocgolf 3 oc ile kosztujeoc stłuczkacennik napraw po kolizjiodszkodowanie z warty ile za blotnik od golfa 3odszkodowanie z oc sprawcy zarysowany zderzak i błotniknaprawa bezgotówkowa z oc sprawcy

Zakładki

Uprawnienia