Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie TV LCD do 2500 zł - jaki?

Nie potrzebne mi te Full HD, TV oglądam ze zwykłego tunera satelitarnego, DVD rzadko. Chyba, że laptopa da się podłączyć do TV przed HDMI?

Polećcie coś proszę.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...
    Czas spędzony na forum
    1 d 14 h 50 m

Domyślnie

Ja sie podłączę, ale do 1500 ,widuje owe, ale kompletnie nie wiem, na co zwrócić uwagę
    [*]

Junior Admin Romeo Pokaż na mapie Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    16 d 57 m

Domyślnie

Brat ostatnio kupił Samsunga tylko nie pamiętam jaki model dokładnie. 40", full hd, 3 czy 4 złącza hdmi, złącze usb - i tu jest najlepsze, odtwarza praktycznie wszystkie formaty filmów (z napisami)i najpopularniejsze muzyczne, zdjęcia itp także jest nie potrzebne dvd. Cena 2060 zł. Im większy kontrast tym lepiej. Do 1500 zł ciężko wybrać coś konkretnego chyba że się trafi jakaś promocja.

Edit: Model tego Samsunga to LE40C550.
    Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 24-07-2010 o 23:39
    Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    41 d 2 h 4 m

Domyślnie

jak macie we dupie hd ( bo i tak w sumie na analogowym sygnale nie iwdac różnicy )
    to ważny mjest kontrast i jasność itp
    a do oglądanie np filmów z PC to najlepsze jest usb lub hdmi

robak - pogodomy live

tutek - ( JAK CI NIE POTRZEBNE HD TO 2500 TO AŻ ZA DUŻO ) da sie z palcem we du... lapka przez hdmi ( ja tak mam - plazma lg - hdmi lapek hdmi tv ) a fotki oglądam przez gniazdo sd w tv - wsadzam karte z aparatu i oghląDAM W TV
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 25-07-2010 o 01:50

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

Dobra zamówiłem tego Samsunga, na Allegro ponad 1800 zł. Full HD może się kiedyś przyda, myślałem, że te TV są droższe

Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    Czas spędzony na forum
    16 d 57 m

Domyślnie

Adam z takich lepszych: Samsung 32" LCD LE32C530 lub LG 32" LCD 32LD450.
    Samsung posiada możliwość odtwarzania filmów przez USB tak jak ten co podałem Tutiemu, LG tego nie ma, ojciec ma LG i powiem szczerze że mój nieco starszy Daewoo ma lepsze funkcje niż jego LG (obydwa HD Ready).

Edit: Na HD Ready nawet nie patrzę, lepiej dodać kilka zł i mieć już to w standardzie niż za rok czy dwa lata zmieniać TV bo większość kanałów będzie już przechodziła na HD.
    Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Solo Alfa 156 SW 1.8 TS (CF3) Nero Fuoco 2001 :D
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

Tuti już kupił, ale jakby ktoś jeszcze szukał, to napiszę, jakie ja miałem założenia i co kupiłem
    Chciałem TV głównie do oglądania filmów z n-ki (HD 720p i nie prędko będzie w polsce jakiś sygnał 1080p), czasem DVD i jeszcze rzadziej fotki i filmy z kompa. Ze względu na jakość obrazu (czerń, kontrast) zależało mi na TV plzmowym (wiem, że tu pytanie o LCD, ale ja namawiam na plazmę).
    Chciałem jak największy w sensownej cenie, bo jak się ma ok. 3,5m+ (tak do 5m) od kanapy do TV to 50-52" będzie najlepszy Mniejszy bez sensu, bo jak się w domu ogląda, to i tak nie urywa głowy przez swoją wielkość, ale meczyk, albo film już miiodnie wchodzi...
    Nie lubię dopłacać za pierdółki więc kupiłem najprostszy model: Samsung ps50b450, w promocji "bez VATU" dużego sklepu AGD/RTV kosztował ok. 2300 PLN. Za model z oglądaniem zdjęć/filmów przez USB musiałbym dorzucić chyba koło 6 stówek (mam USB wbudowane w DVD, filmy mogę oglądać za laptopa, albo z telefonu przez kabel tv-out - zresztą bezpośrednie odtwarzanie w telefonie pozbawia je najczęściej dziku przestrzennego 5.1), a za internet w telewizorze, już ponad 1000 zł (dekoder n ma youtube, poza tym laptop i telefon jak wyżej)...

Sąsiad niedawno kupił LCD Samsunga LE46C650, dokłądnie o 1000 zł droższy, ma filmy przez USB i internet w TV (wybrane strony, chociaż dzięki temu ma DLNA - to fajna rzecz od oglądania fotek z komputera, albo telefonu, jak ma się kompatybilny sprzęt), ale za to o 4 cale mniejszy ekran, za to FULL HD (z 4m nie do odróżnienia przy sygnale z Blu-Raya, przy innych źródłach wogóle bez różnicy)...

Pytanie do potencjalnego kupującego - czy warto dopłacać (przepłacać ?) za all-in-one, czy za tą samą kasę kupić ekran o rozmiar większy, albo "przyzwoite" (znaczy sie markowe i all-in-one) kino domowe, które obsłuży te wszystkie funkcje z dźwiękiem przestrzennym, bo obraz to tylko połowa zabawy (żałuję, że nie kupiłem zestawu z optycznym wejściem audio przed mundialem)

Cytat Napisał Krzyśko Zobacz post
    Adam z takich lepszych: Samsung 32" LCD LE32C530 lub LG 32" LCD 32LD450.
    Samsung posiada możliwość odtwarzania filmów przez USB tak jak ten co podałem Tutiemu, LG tego nie ma, ojciec ma LG i powiem szczerze że mój nieco starszy Daewoo ma lepsze funkcje niż jego LG (obydwa HD Ready).

Edit: Na HD Ready nawet nie patrzę, lepiej dodać kilka zł i mieć już to w standardzie niż za rok czy dwa lata zmieniać TV bo większość kanałów będzie już przechodziła na HD.
    EDIT- patrz ostatnie zdanie A czy za 2-3 lata jakaś polska telewizja cyfrowa przejdzie na Full HD? Szczerze wątpie -prędzej będzie powoli wchodzić technologia 3D (już były pierwsze mecze w tym standardzie, z którym zgodnych jest zresztą wiele starych telewizorów - mają z tyłu wtyczkę do podłączenia okularów). Ja wolę dziś kupić duży HD Ready (zresztą spróbujcie z 3-5 metrów zobaczyć różnicę - na malutkim 32" to nawet z 2m - to biję pokłon! ), a za 5-10 lat (choć wątpie, czy przy dzisiejszej jakości wytwarzania towarów konsumcyjnych jakikolwiek telewizro tyle przetrwał) zmienić na format 4kx2k (3840X2160), bo to jest przyszłość (w Japonii już to leci, a Youtube jak ktoś ma sprzęt do odbioru też już to obsługuje)
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 26-07-2010 o 14:26

Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    Czas spędzony na forum
    16 d 57 m

Domyślnie

Nie napisałem że przejdzie na Full HD ale mniejsza o to. Od dłuższego oglądania 3D strasznie się oczy męczą.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Solo Alfa 156 SW 1.8 TS (CF3) Nero Fuoco 2001 :D
    Czas spędzony na forum
    9 d 4 h 59 m

Domyślnie

Ale w czasie, gdy "będzie przechodziła", to będzie jeszcze 720p Ewentualnie będą jakieś programy testowe, jak dziś 3D (które wiadomo, że można oglądać praktycznie 1 film, albo 1 mecz, a nie non stop całą ofertę - taka ciekawostka), zresztą widać ile w ofercie n-ki jest ciągle kanałów 4:3 albo o zgrozo letterbox i tempo cyfryzacji telewizji naziemnej... Ja na wstępie zaznaczyłem właśnie, że przedstawię moje subiektywne argumenty I może komuś taka argumentacja okaże się pomocna

Użytkownik Embrion Avatar Rumcays
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1,6 2001
    Czas spędzony na forum
    25 m

Domyślnie

Jeżeli zależy Ci na przykład na wielkości, to za jakieś 1900zł możesz dostać telewizor Sony Bravia KDL40BX420, który ma 40cali. Ja mam taki i jest spoko git.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

jaki led do 2500

jaki telewizor lcd do 2500 zł

jaki telewizor led do 2500 tyś zł

samsung lcd do 2500 który model najlepszy

jaki telewizor led do 2500

jaki tv led 2500

jaki telewizor do 2500 zł 2012

Zakładki

Uprawnienia