Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec

Napisał
RobertWroc
Zniżki możesz uratować... małe kłamstwo ojca. Zmienia ubezpieczyciela , jeżeli masz samo OC na Lberty Direct, PZM Vienna Insurance czy jakiekolwiek inne direct. Oni nie sprawdzają zniżek , ale wierzą na słowo.
A nawet zapytany zawsze może odpowiedzieć: JA? nie żadnej szkody nie miałem"
Co do punktów, jeżeli masz ich troszkę zawsze lepiej wybrać sąd ...(grodzkich już nie ma) Sąd punktów nie daje.
Jeżeli podasz wersje wątpliwą , byłem już na pasie ONA mnie uderzyła...sąd musi uznać wątpliwości na korzyść oskarżonego . przeważnie w takiej sytuacji policja kieruje dwa akty oskarżenia, przeciko obydwu uczestnikom kolizji. Sąd sprawy łaczy i orzeka o...braku winy obojga.
Koszty umarza (płaci skarb państwa czyli my...)
Sąd punktów nie daje, ale z tego co wiem to tak czy inaczej punkty dostajesz z automatu w dniu wykroczenia. Bo to Policja je nakłada(pomimo tego czy się zgadzasz czy nie), a jeśli chodzi o pieniądze to możesz się nie zgodzić i tutaj dopiero Sąd decyduje - winny czy niewinny.
Jeśli chodzi o nadmierną prędkość Pani, niestety rzadko jest brane pod uwagę. Tak jak jest to z wymuszeniem pierwszeństwa, nie ważne że nie widziałeś gościa i wyleciał z za zakrętu ponad 100 na ograniczeniu do 50. Wina wymuszającego pierwszeństwo. Chyba że gdzieś był odosobniony przypadek.
-
06-09-2010 00:21 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
Spróbuj tej Pani zaproponować randkę i pokój na godziny?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
-
-
Redaktor
Romeo

Napisał
rodik
Wina wymuszającego pierwszeństwo. Chyba że gdzieś był odosobniony przypadek.
Znam kilka takich przypadków, ale poprzedzały je rozprawy sądowe, które ciągnęły się rok czasu i lepiej.
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
turtil
Właśnie. Ładna była chociaż?
Blondynka. Lat 21.
Hmm.
Takie dziewczę, dałbym 5/10. Po pijaku jakbym był to czemu nie. Tylko wtedy też raczej bym stracił prawo jazdy, no chyba, że ona też byłaby pijana to chyba bym zaszantażował i pojechał gdzieś w ustronne miejsce.
-
ViP
Romeo

Napisał
145Q
pojechał gdzieś w ustronne miejsce.
No a jak byś wpadkę zaliczył to koszty nie porównywalnie większe niż zniżki i mandat
, żartuje oczywiście.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia