Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 d 19 h 4 m

Domyślnie

Dostałem mandat 250zł (najniższy)
    no i zniżki poszły...

Wyjątkowo Bocian się mylisz. Ponieważ gdyby dostała 250zł mogłaby sobie wymienić zderzak i jeszcze by zostało 100zł. Ewentualnie nic nie robić z tym autem, bo i po co i mieć w kieszeni 250zł.

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2
    Czas spędzony na forum
    15 d 3 h 14 m

Domyślnie

Wymienic to jedno, a pomalowac to drugie
    vrrroooom.!
    zapytaj jeśli potrzebujesz części NOWE, paragon/faktura
    telefon: 511 783 811

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa 146 1.4 T.S '98, Seicento 1.1 '00
    Czas spędzony na forum
    5 d 13 h 3 m

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Dostałem mandat 250zł (najniższy)
    no i zniżki poszły...

Wyjątkowo Bocian się mylisz. Ponieważ gdyby dostała 250zł mogłaby sobie wymienić zderzak i jeszcze by zostało 100zł. Ewentualnie nic nie robić z tym autem, bo i po co i mieć w kieszeni 250zł.
    Tak czy tak będzie do przodu a Ty masz 250 w plecy i punkty.

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 19 h 4 m

Domyślnie

Mówi się trudno.

Mam 6punktów także muszę uważać...

W ogóle ta sytuacja to istna paranoja. Czekaliśmy na policję 40minut mimo iż od komendy było 500metrów. Przyjechali i dopiero wtedy się skapnęli, że to jest kolizja drogowa, bo oni myśleli, że parkingowa.

W przypadku gdybym był pijany uszłoby mi na sucho, bo przecież mogliby mnie zbadać 11godz po zdarzeniu...

Oczywiście zawsze jeżdżę na podwójnym gazie

Na standardowym i na Alfowym .

No i jakby stłuczka nastąpiła w sobotę to Pani by miała nieźle przerąbane, bo jej się badanie techniczne kończyło.

A tak w ogóle to szkoda tych 250zł przelanych na Urząd Wojewódzki w Łodzi. Wolałbym je na WOŚP dać.

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    13 d 9 h 14 m

Domyślnie

Czekaliśmy na policję 40minut mimo iż od komendy było 500metrów.
    Do komendy drogówki czy komendy prewencji? Czy może komendy głównej- bo to jest różnica.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER
    Czas spędzony na forum
    13 h 46 m

Domyślnie

To ładnie Cię załatwili Kolego - jednym słowem standart 250 zł i 6 punktów. Mogę się założyć, że mamili Cię na policji tym, że i tak potraktowali Cię niby ulgowo, bo dostałeś tylko 250 zł a mogli Ci dać 500! Myślę, że byłeś za mało stanowczy w zeznaniach, bo z tego co pisałeś obtarcie na zderzaku miałeś z tyłu a nie z boku. To już niemal jednoznacznie wskazuje, iż przynajmniej teoretycznie nie Ty byłeś winien całego zajścia. Ciekaw jestem tylko co wykombinuje z mężem ta kobitka która Cię pukła? Pewnie się okaże, że ma skasowane połowę przodu :/

Myślę, że zawsze opłaca się ponegocjować a nawet poprzekomarzać z policją. W całej swojej karierze tylko raz trafiłem na nieugiętego wała, który miał jedna odpowiedź na wszystko co do niego mówiłem. Ta odpowiedź to oczywiście - SĄD GRODZKI :/
    Ostatnio edytowane przez as ; 01-09-2010 o 19:54
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 1 m

Domyślnie

myliłbym się gdyby z twojego OC dostała 200 a na pewno wyrwie więcej i nadal jej sprawą pozostanie co zrobi z tą kasą

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 19 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Do komendy drogówki czy komendy prewencji? Czy może komendy głównej- bo to jest różnica.
    w Piotrkowie jest tylko jedna komenda Policji.

---------- Post dodany o godzinie 18:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:38 ----------

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    myliłbym się gdyby z twojego OC dostała 200 a na pewno wyrwie więcej i nadal jej sprawą pozostanie co zrobi z tą kasą
    Wyrwie na malowanie zderzaka i tyle. Zresztą Policajmaan mówił, że dla mnie nie ma znaczenia ile wyrwie. Teraz Generali musi działać tak, żeby zapłacić jak najmniej...

---------- Post dodany o godzinie 18:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:39 ----------

Cytat Napisał as Zobacz post
    To ładnie Cię załatwili Kolego - jednym słowem standart 250 zł i 6 punktów. Mogę się założyć, że mamili Cię na policji tym, że i tak potraktowali Cię niby ulgowo, bo dostałeś tylko 250 zł a mogli Ci dać 500! Myślę, że byłeś za mało stanowczy w zeznaniach, bo z tego co pisałeś obtarcie na zderzaku miałeś z tyłu a nie z boku. To już niemal jednoznacznie wskazuje, iż przynajmniej teoretycznie nie Ty byłeś winien całego zajścia. Ciekaw jestem tylko co wykombinuje z mężem ta kobitka która Cię pukła? Pewnie się okaże, że ma skasowane połowę przodu :/

Myślę, że zawsze opłaca się ponegocjować a nawet poprzekomarzać z policją. W całej swojej karierze tylko raz trafiłem na nieugiętego wała, który miał jedna odpowiedź na wszystko co do niego mówiłem. Ta odpowiedź to oczywiście - SĄD GRODZKI :/
    Mogli dać 700zł... Obdarcie było z boku. Zresztą mało co widać. Wina była moja dlatego się przyznałem.

A co do męża. Wczoraj mówiła, że dzwoni do męża się poradzić. Dzisiaj się pytam i co mąż powiedział. Ona odpowiada: Jaki mąż? Nie mam żadnego męża.

Potem się okazało, że ma w dowodzie wpisane, że współwłaścicielem samochodu jest jej mama...

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 1 m

Domyślnie

Wyrwie na malowanie zderzaka i tyle. Zresztą Policajmaan mówił, że dla mnie nie ma znaczenia ile wyrwie. Teraz Generali musi działać tak, żeby zapłacić jak najmniej...
    malowanie elementu tak jak pisałem 300-500 a może jeszcze jakiś urwany zaczep im pokaże ( to już jej sprawa )
    ale tak jak piszesz - teraz dla ciebie bez różnicy ile wyrwie
    ( na generali nie narzekam - właśnie od nich dostałem dobrą kasę :-) )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 01-09-2010 o 20:51

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 d 19 h 4 m

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    malowanie elementu tak jak pisałem 300-500 a może jeszcze jakiś urwany zaczep im pokaże ( to już jej sprawa )
    ale tak jak piszesz - teraz dla ciebie bez różnicy ile wyrwie
    ( na generali nie narzekam - właśnie od nich dostałem dobrą kasę :-) )
    Raczej nic im nie pokaże, bo totalna zielenina. Wydaje mi się, że zaczep żaden nie pękł. Siła była tak mała, że poczułem coś jakbym wjechał w dziurę, tylko to nie było od zawieszenia...

Jutro zrobię zdjęcie i wstawię. Zobaczycie, że prawie nic nie widać na tym zderzaku. Mój tata jak szedł z pracy poszedł sprawdzić co narobiłem i jak przyszedł to zapytał się który zderzak obdrapałem, bo on nic nie zauważył...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia