No to i ja sie dołożę do tematu.
Osobne ubezpieczenie Assistance można wykupić w starter24 (polski oddział ADAC). Ubezpieczenie obejmuje całą Europę (oprócz Ukrainy, Białorusi i azjatyckiej części Turcji).
Sa dwie opcje, ya 85 i 170 zł rocznie. Ale szczegółów szukajcie na ich stronach www.starter24.pl
Nie pracuję dla Startera, ale mam u nich Assisatnce na każde auto. I muszę powiedzieć, że w organizowaniu pomocy na drodze to naprawdę specjaliści.
Jako przeciwwagę podam przykład jak kilka lat temu miałem Assistance w MTU S.A. i trach... niedziela, g.6 rano awaria. Więc ja luz, komóra w rękę i dzwonię na infolinię. I to co słyszę to
"Dziękujemy za kontakt. Informujemy, że nasi konsultanci są dostępni do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8 - 17".
Czyli co? Miałem czekać do poniedziałku? Trzeba czytać umowy, żeby wiedzieć za co się płaci i czego się spodziewać. Po tym zdarzeniu tylko starter24. Ale nie twierdzę, że inne firmz są złe, poprostu ze starterem mam doświadczenie i mogę powiedzieć, że są OK.
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl
Ja już zawsze pamiętam o dobrym ubezpieczeniu w tej kwestii. Niestety już w swoim życiu nie wykupiłem ubezpieczenia assistance i musiałem zapłacić fortunę za holowanie pojazdu na terenie Niemiec. Nie należało to do przyjemności![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki