Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    14 d 9 h 59 m

Domyślnie ubezpieczenie asistance

Wybieram się do Chorwacji swoją Alfą, a jak wiadomo, licho nie śpi, więc by mieć spokojny urlop zastanawiam się nad wykupieniem jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia dla mojej Alfy na wypadek, gdyby się (co się w przypadku Alf zdarza wyjątkowo rzadko) zepsuła gdzieś za granicą.
    Możecie coś polecić, coś zasugerować, a może wręcz odradzić?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR166 2.4 JTD
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 30 m

Domyślnie

każde ubezpieczenie jest dobre...dopóki nie musisz z niego korzystać.
    Ja ubezpieczyłem się w Liberty Direct. OC + AC+NNW+szyby+ mini assistance. Za całość z 60% zniżki 966,-.
    Jeżeli chodzi o Assistance mają dość ciekawą ofertę.
    https://www.libertydirect.pl/oferta/...ssistance.html
    tylko nie wiem czy gdzieś kupisz assistance, jako samodzielne ubezpieczenie.
    Lepiej zwróc się do ubezpieczyciela w którym masz OC i dokup.
    PS. Nie zapomnij... że w potrzebujesz zieloną kartę, osobno wydaną.Powinieneś ją dostać gratis, albo wykupić na granicy za chyba 130 € na 14 dni.
    Załączone adresy Załączone adresy

Liberty Direct - Ubezpieczenie Premium Assistance
    https://www.libertydirect.pl/oferta/premium_assistance.html

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie

Ja polecam AXA. Mam drugi rok już ubezpieczenie OC i AC i jestem bardzo zadowolony. Wzywałem już 2 razy lawetę m.in w Chorwacji i nie było żadnego problemu. W zeszłym roku dostałem kamieniem w szybę i wymieniono mi szybe bez żadnego problemu. Mam 60% zniżek i ubezpiecznie również za granicą. W przypadku szkody, zero wkładu własnego. Dodatkowo masz ubezpiecznie:
    - NW na kwotę 250 tyś zł dla kierowcy
    - NW dla pasażerów na kwotę 50 tyś zł
    - swojego pupila na 15 tyś zł
    - zielonej karty

Więc możesz śmiało brac. Nigdy nie było z nimi problemów, laweta przyjeżdża bardzo szybko.

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    14 d 9 h 59 m

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Ja polecam AXA. Mam drugi rok już ubezpieczenie OC i AC i jestem bardzo zadowolony.
    Przy 60% jaką masz wysoką składkę roczną (OC+NW+AC)?
    Ja póki co jestem TUW'ie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Przy 60% jaką masz wysoką składkę roczną (OC+NW+AC)?
    Ja póki co jestem TUW'ie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    około 1150zł

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar premek
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    166 2.4 JTD '00 Blu Ontario
    Czas spędzony na forum
    9 d 13 h 30 m

Domyślnie

Zadzwoń do Generali. Nawet samo asistance na wyjazd się opłaca, a generali wygrywało jakiś prasowe rankingi w tym zakresie.

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Przede wszystkim dowiedz się do jaką masz sumę gwarantowaną na tym assistance. Przy jakiejś awarii zazwyczaj jest potrzebny nocleg a to już zazwyczaj są dodatkowe opcje przy zawieraniu umowy i kosztuje to więcej. Dobrze jest jeśli dana firma ma w kraju docelowym swoich agentów. To niby banał ale koszty połączeń z infolinią z kom. np z Chorwacji są dość duże a na 0-800 lub 0-801 często nie można się dodzwonić. Chorwacja nie jest w UE i niestety roaming jest dość drogi. Zazwyczaj najtańsze ubezpieczenia assistance nie mają opcji rozliczania bezgotówkowego więc koszty pokrywasz sam a rachunki przedstawiasz po powrocie i tutaj się mogą schody zacząć... Więc jednym słowem nie szukaj najtańszego bo to nie są jakieś ogromne koszty a lepiej mieć komfort psychiczny. Ja w Chorwacji widziałem już raz kłótnię Słowaka z tamtejszym laweciarzem, który policzył mu bodajże 3 Euro za km a holował go 60 km z autostrady... W razie pytań pisz na PW to ci podam, jakie ja miałem ubezpieczenie.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 49 m

Domyślnie

poszukać konkretnego ass pod dane państwo z opcją noclegu , wyżywienia itd w razie konieczności
    nawet jak by za te 2-3 tyg miało kosztować no nie wiem 100-200zł to jak już chcesz mieć spokój to całkowity

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Przede wszystkim dowiedz się do jaką masz sumę gwarantowaną na tym assistance. Przy jakiejś awarii zazwyczaj jest potrzebny nocleg a to już zazwyczaj są dodatkowe opcje przy zawieraniu umowy i kosztuje to więcej. Dobrze jest jeśli dana firma ma w kraju docelowym swoich agentów. To niby banał ale koszty połączeń z infolinią z kom. np z Chorwacji są dość duże a na 0-800 lub 0-801 często nie można się dodzwonić. Chorwacja nie jest w UE i niestety roaming jest dość drogi. Zazwyczaj najtańsze ubezpieczenia assistance nie mają opcji rozliczania bezgotówkowego więc koszty pokrywasz sam a rachunki przedstawiasz po powrocie i tutaj się mogą schody zacząć... Więc jednym słowem nie szukaj najtańszego bo to nie są jakieś ogromne koszty a lepiej mieć komfort psychiczny. Ja w Chorwacji widziałem już raz kłótnię Słowaka z tamtejszym laweciarzem, który policzył mu bodajże 3 Euro za km a holował go 60 km z autostrady... W razie pytań pisz na PW to ci podam, jakie ja miałem ubezpieczenie.
    Ja testowałem to na własnej skórze. Dzwoniłem po lawetę w Chorwacji i przyjechała bez żadnego problemu po 20 min. Dowóz do warsztatu max 150 km. Mnie to wystarczyło.Co do kosztów połączenia telefonicznego, to nie zwracałem uwagi na cenę, bo miał dosć emocji ale jak przyszło rozliczenie to na zestwieniu kosztów wyszło z 8zł za połączenie. Jesli chodzi o koszty noclegu to już tego nie wiem, nie wiem w ogóle czy jest jakaś ubezpieczalnia która to oferuje. Jak na moją cenę, jaką płacę jest super.

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    18 d 20 h 34 m

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Ja testowałem to na własnej skórze. Dzwoniłem po lawetę w Chorwacji i przyjechała bez żadnego problemu po 20 min. Dowóz do warsztatu max 150 km. Mnie to wystarczyło.Co do kosztów połączenia telefonicznego, to nie zwracałem uwagi na cenę, bo miał dosć emocji ale jak przyszło rozliczenie to na zestwieniu kosztów wyszło z 8zł za połączenie. Jesli chodzi o koszty noclegu to już tego nie wiem, nie wiem w ogóle czy jest jakaś ubezpieczalnia która to oferuje. Jak na moją cenę, jaką płacę jest super.
    Max 150 km jest liczone od miejsca wyjazdu lawety a to nie jest zbyt duża odległość jeśli się jest np na autostradzie... Co do noclegu to jest cała masa ofert zapewniających nocleg a nawet auto zastępcze. Ja mam takie assistance z mojego banku więc nie muszę dokupować innego choć z pakietu AC-OC też mam jakąś tam żenującą namiastkę assistance. Żenującą dlatego, że np holowanie jest możliwe dopiero 25 km od miejsca zamieszkania i na łączną odległość 300 km, kwota gwarancji zwrotu kosztów jest niezbyt wielka i nie ma mowy o aucie zastępczym lub noclegu.
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

adac ubezpieczenia gorlic

ubezpieczenie w razie gdyby auto zepsulo sie za granica

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia