jak to jest wg naszego auta z kupnem auta na czesci, jak juz duzo osób wie rozwazam albo kupno auta na przeszczem albo zrobieniem silnika, jendak niewiem czy mozna tak sobie kupic na czesci i nie ubezpieczac go i nie rejestrujac, a zeby nie opłacac oc to musi byc wyrejestrowane itd itd...jest moze na to jaka umowa inna czy jak to wyglada?
Za to w Polsce jest zarejestrowane 16mln aut, ale tylko 8mln ubezpieczone - czyli jeździ. Nie ma również żadnego legalnego sposobu, żeby ktoś cię zmusił do płacenia ubezpieczenia i robienia przeglądów takiemu autu. Po prostu możesz takie auto zamiast złomować, postawić za stodołą na lata albo porzucić.
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Możesz spokojnie kupować na części, nie ma problemu.

Jak napisał kolega AlFAN nie jest to legalne i jak Cię dopadną, a jest na to duża szansa, to zabulisz. Towarzystwa ubezpieczeniowe już zaczęły wymieniać się informacjami i jeżeli auto było kiedykolwiek ubezpieczone w PL, to spać spokojnie nie można. A kara jest dotkliwa, bo oscyluje wokół 2 tys. zł za niemanie ubezpieczenia powyżej 14 dni. Rocznie prowadzonych jest kilkadziesiąt tysięcy postępowań. I chyba jest, bo mój kolega tego doświadczył :/
Wyjściem jest danie w łapę na złomie za papier do wyrejestrowania lub dogadanie się ze złomiarzami, że przyprowadzasz, płacisz za złomowanie i demontujesz całe auto.
Ale nie wiem, czy takich znajdziesz, bo zgodnie z prawem mogą Ci doliczyć za brakujące kilogramy. Masz nową furę, dostałeś w d..., silnik na dotarciu, ale musisz złomować i zadowolić się średnio 80% wartości początkowej pojazdu. Jedni zakłądają, że opchniesz na części, a drudzy to uniemożliwiają. W takim p.... kraju żyjemy.
Jak to powiedzieli w pewnym filmie - "trzeba obejść system" - pozostaje jakaś Alficzka z zagranicy.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
kto ci zabroni trzymac rozbitka w garazu lub w ogrodzie ? Czyli co, jak sprowadzę sobie dawcę, to musze kupić OC, pomimo, że nie będę nim jeździł, bo nawet gdybym chciał, to sie nie da, bo połowy auta nie ma. Większych bzdur nie słyszałem.
zeby wypowiedziec umowe musisz miec albo umowe kupna sprzedazy auta albo kartke od zlomowania albo podpisujesz umowe w innym towarzystwie i z nowa umowa musisz isc do starego ubezpieczyciela
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!

No nie do końca jestem na etapie zmiany ubezpieczyciela (kończy się roczny okres) i wystarczy wypowiedzenie pisemne z mojej strony bez żadnych nowych umów czy zaświadczeń...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki