Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Ogier Avatar jj82
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 146 1,6 T.S. Rosso Proteo, Piaggio Fly
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 12 h 12 m

Domyślnie Tymi autami, jeżdżą najgorsi kierowcy

http://moto.onet.pl/forum.html?hashr...J1bTAwMS5qcw==

a według was to zestawienie stereotypów czy też faktyczne odniesienie do naszej rzeczywistości?
    Od siebie dodam, że grupą jaka wyjątkowo wyróżnia się na trasach są ojcowie rodzin w średnim wieku w Skodach Octaviach kombi z silnikami tdi, którzy podczas kiedy są wyprzedzani przyspieszają aby udowodnić swoją siłę moc potęgę.
    146 powodów do radości

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    9 d 37 m

Domyślnie

tutaj link do artykułu http://moto.onet.pl/1628259,1,tymi-a...ul.html?node=8

troche mnie dziwi Land Rover, nie pamietam żeby właściceil tego auta jakos specjalnie mnie wkurzył

"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Czas spędzony na forum
    40 d 13 h 42 m

Domyślnie

Moim zdaniem największe przypały to Audi wszelakiej maści i przedstawiciele handlowi. Zdarzają się też młodzi gniewni w BMW - reszta w miarę trzyma się w polskich normach. Nie wiem, czy zauważyliście, ale nie ma żadnych marek francuskich i włoskich. A niemieckie wszystkie popularne...
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 28 m

Domyślnie

Wg mnie największymi burakami są:
    - młodzi kolesie w pancerwagonach
    - kierowcy cienko cienko, matiza, skody felicji i starej favoritki

Natomiast przedstawiciele handlowi i kierowcy tirów jeżdżą na złamanie karku, bo zawsze im się spieszy i łamią wszelkie przepisy, jak ograniczenie prędkości czy zakazy wyprzedzania.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mirage
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    145/1,4 TS/1997r.
    Czas spędzony na forum
    2 d 3 h 36 m

Domyślnie

Moim zdaniem :
    Mam kilku znajomych jeżdżących BMW oraz Audi, są to ludzie w porządku, kulturalni i miło się z nimi rozmawia, fakt faktem BMW kupują nieraz by poszaleć, co przekłada się na reputację. Sam kiedyś miałem BMW e30 i ludzie na mnie patrzeli "spod byka" na ulicy mimo, iż jeździłem sobie spokojnie i kulturalnie. A jak już kogoś wpuściłem bo stał na podporządkowanej to wielkie oczy robił. Ostatnio jak jechałem AR to na pasie obok wyprzedzała mnie Betka z kilkoma chłopami na pokładzie, raptem jeden opuścił szybę i coś do mnie krzyczy, to i ja szybę opuściłem i ten do mnie : "Kolego! Nie masz lewej pozycji z tyłu! Pozdro!". Ale jak już mam mówić o marce która źle mi się kojarzy to mercedes. Pracowałem swojego czasu na giełdzie samochodowej, tam najwięcej problemów było z posiadaczami mercedesów. Stare buraki i wieśniaki - od niedzieli do niedzieli wyciągali swoje merole z szopy i przyjeżdżali na giełdę z zadartymi nosami kim to oni nie są i jakie prawa mają.
    I teraz do sedna sprawy - Nie miałem jakichś utarczek z kierowcami jednej marki pojazdu. Za to zwykle z rejestracją zaczynającą się na "W". W tym przypadku wystarczy że jest "W" z przodu i wiadomo czego można się po nich spodziewać. W mieście doświadczyłem już :
    -Wymuszenia pierwszeństwa
    -Brak kultury
    -Parkowania w niedozwolonych miejscach oraz w niedozwolony sposób
    -Za cholerę Cię nie wpuści jak z podporządkowanej wyjeżdżasz
    -Potrafi wysiąść z auta i zrobić awanturę na środku skrzyżowania
    -Na skrzyżowaniach nawet nie da kierunku gdzie skręca, bo po co?
    Poza Miastem :
    -przekroczenia prędkości
    -brak sygnalizowania zmiany pasa ruchu
    -wyprzedzanie na trzeciego (a jak robi to w kierunku przeciwnym do Twojego to zamruga Ci światłami byś zjechał na bok bo się wielmożny pan nie zmieści ).
    -złośliwość (nagłe hamowanie przed tobą)
    Długo można tak wymieniać. Traf chciał że zawsze był to osobnik z rejestracją zaczynającą się na "W". Oczywiście nie musi być to mieszkaniec Warszawy, teraz wiele aut jest służbowych i firmowych, ba! widziałem nawet busy komunikacji miejskiej które mają rejestrację na "W" się zaczynającą. Może to moje głupie szczęście (albo pech ).
    Ostatnio edytowane przez mirage ; 14-10-2010 o 16:48

+ kilka innych ;-)

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 28 m

Domyślnie

... nalezy dodać, że kiedy jestem w obcym mieście, czyli mam inne tablice i pomylę się a co za tym idzie, muszę zmienić pas żaden nie chce mnie wpuścić, a ci którzy za mną jadą to tylko trąbią.

A co do tablic na W... rownież chamscy są kierowcy z tablicami CB.
    Ostatnio edytowane przez zieloo007 ; 14-10-2010 o 18:53

Użytkownik Romeo Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    czerwone :)
    Czas spędzony na forum
    40 d 13 h 42 m

Domyślnie

Na W... większość leasingowców jeździ, więc przynależność terytorialną mogą mieć inną.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2003 -> Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170KM 2011

Qki
    Qki jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    44 d 16 h 10 m

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Natomiast przedstawiciele handlowi i kierowcy tirów jeżdżą na złamanie karku, bo zawsze im się spieszy i łamią wszelkie przepisy, jak ograniczenie prędkości czy zakazy wyprzedzania.
    Radził bym rozdzielić te dwie grupy.. bo o ile pierwsza sto procent się zgadza z opisem.. o tyle kierowcy CIĘŻARÓWEK są na drodze chyba najbardziej rozsądni i kulturalni. Tak wiem, każdy mi zaraz wrzuci klika przykładów jaki to "tirowiec" wandal... ale na każdy, z tych przykładów ja dam po 10 z kierowcami osobówek.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 28 m

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Radził bym rozdzielić te dwie grupy.. bo o ile pierwsza sto procent się zgadza z opisem.. o tyle kierowcy CIĘŻARÓWEK są na drodze chyba najbardziej rozsądni i kulturalni. Tak wiem, każdy mi zaraz wrzuci klika przykładów jaki to "tirowiec" wandal... ale na każdy, z tych przykładów ja dam po 10 z kierowcami osobówek.
    szczególnie jak jadą w terenie zabudowanym o wiele więcej niż jest dopuszczalne oraz wprzedzają się wzajemnie na autostradzie, co za granicą jest niedopuszczalne. Wiem, że terminy ich gonią i jak się spóźni jeden z drugim to będa mieli problem, ale stanowią zagrożenie dla reszty użytkowników dróg.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Pocieszny
    Mieszka w
    Stolica Mocy - 71
    Auto
    Zapierdala jak talala :) GT.
    Czas spędzony na forum
    4 d 15 h 4 m

Domyślnie

Szajswagen to najgorsza grupa driverow wedlug mnie

PUSSYWAGON ON TOUR...

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia