Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    adasco
    Gość

Domyślnie Nowa alfa ma juz nazwe

„Rozwścieczona” Alfa Romeo
    2007 - 11 - 21 | 09:53
    źródło: Alfa Romeo
    mojeauto.pl
    Furiosa. Tak najprawdopodobniej będzie brzmieć nazwa nowego modelu Alfa Romeo, który pozycjonowany będzie na rynku poniżej popularnej 147-tki. O wyborze tej nazwy zadecydowali Internauci w specjalnie zorganizowanym przez włoskiego producenta głosowaniu.
    „Rozwścieczona” Alfa Romeo Mała Alfa Romeo zadebiutuje na europejskim rynku w połowie przyszłego roku i wydaje się, że nazwa Furiosa z marketingowego punktu widzenia może być dla tego modelu strzałem w dziesiątkę. „Furiosa” w języku włoskim oznacza ni mniej ni więcej stan rozwścieczenia, a w przypadku nowego samochodu o nieokiełzanym jego charakterze mówić ma nie tylko sam design hatchbacka ale także jednostki napędowe. Według jeszcze niepotwierdzonych informacji najmocniejsza wersja tego auta będzie dysponować mocą dochodzącą do 230 koni mechanicznych. Zostaną one zamknięte w nadwoziu, którego długość wyniesie 4 metry.

Nazwa Furiosa została wybrana spośród 12 różnych propozycji (inne to: "Agea", "Enos", "Everso", "Fira", "Milo", "Mod", "Nevo", "Solea", "Sparvo", "Velvetta", "Ventura"), które zostały dopuszczone do finałowego głosowania przez włoską markę. Czy faktycznie nowa Alfa Romeo otrzyma zwycięską nazwę, tego jeszcze nie wiadomo. Póki co producent nie chciał potwierdzić tej informacji.

2. # ADS
    Akwizytorka

ja.m
    Gość

Domyślnie

Chyba faktycznie najlepsza nazwa to Furiosa bo jakoś Velvetta nie pasi to tylu koni pod maską

belmondoo
    Gość

Domyślnie

sam głosowałem i zwyciężyła moja nazwa

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Poznań/Monfoort Holandia
    Auto
    Alfa 33 Imola
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    31 m

Domyślnie

Cytat Napisał belmondoo
    sam głosowałem i zwyciężyła moja nazwa
    Ja oczywiście też FURIOSA DD

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia