Polecam https://www.kurjerzy.pl/ tanio i solidnie![]()
Ja duże paczki zawsze wysyłam GLS - zawsze szybko i w miarę nie pociągną za kieszeńTu masz link do ich cennika
http://www.gls-poland.com/pl/parcelshop/pricelist.php3
Musisz tylko pomierzyć paczki, bo u nich płacisz za wymiary, nie za wagę![]()
Drażnisz mnie, wkurzasz mnie, czasami mam cię dość...ale i tak cię kocham...

GLS nie polecam. Paczka np. wysłana z Krakowa do Stalowej Woli, z Krakowa jedzie do Łodzi do głównej sortowni następnie pod Rzeszów do następnej sortowni a dopiero później do Stalowej Woli. Wiem bo korzystałem. paczka szla 3 dni ;/ I jak się dowiedziałem jest to normalna procedura ze wszystkie paczki niezależnie gdzie nadawane jada do głównej sortowni w Łodzi.
Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"
Serdecznie Wam dziękuję
---------- Post dodany o godzinie 19:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:49 ----------
Wyślę chyba tym UPS-em![]()

Ja polecam GLS, wysyłelem pare razy i pare razy odbierałem od tego kurier i było wszystko na czas, i solidnie
DPD nie odbierze paczki powyżej 31kg, GLS jest solidny więc warto korzystać z ich usług, DHL jest drogi, siódemka ... hmm jakoś nie jestem przekonany co do nich, UPS też solidna firma
na co dzień mam styczność z kurierami (pracuje jako magazynier)
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Również na codzień współpracuję z kurierami i siódemke odpuść sobie...co chwile mam jakąś zaginioną albo niedostarczoną paczkę. Więc nie polecam.
Today we are living our future memories..
To 4 felgi z gumami az 92 kg ważą ?? Szczerze mówiąc myślałem że mniej ...

Osobiście sam pracuje jako kurier, więc trochę wiem. Najwięcej to zależy od osoby, która doręcza przesyłki. Jeśli chodzi o transport pomiędzy miejscem nadania i miejscem doręczenia to myśle że wszędzie jest taki sam bajzel (dużo nasłuchałem się od osób które pracują na sortowniach). Jaki koszt musisz już indywidualnie ustalić, wydaje mi się że DHL jest najtańszy. Natomiast jeśli chodzi o pewność doręczenia to chyba UPS, ze względu na to jakie mają ich kurierzy... kary za awizowane przesyłki.
Swoją drogą to ważyłem ostatnio 14stki stalowe z oponami i i wychodziły mi dwie paczki po 28kg, więc chyba ta Twoja waga sporo przesadzona.
P.S. Ogólnie praca kuriera to strasznie niewdzięczna, demotywująca praca![]()
Ostatnio edytowane przez kln ; 11-11-2010 o 22:11
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki