Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    poznan
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 h 55 m

Domyślnie ciągłość OC ???

Witam wszystkich milosnikow AR.
    Temat ten w zasadzie moglem rzucic w zasadzie na kazdym forum motoryzacyjnym ale zawsze lepiej "wsrod swoich".
    Tak po krotce: jezdze AR 33 1.4 - samochod sprawny w 200% i sprawuje sie znakomicie. Dwa miesiace temu kupilem sobie dodatkowo AR 33 1.7 16v. Samochod niestety wymaga remontu - ma np luzy w przekladni kierowniczej (przez co fatalnie sie prowadzi). No i jak to zwykle bywa wszystko sie sprowadza do kasy, ktorej obecnie nie mam za duzo - samochod stoi sobie u mnie przed domem. Za remont zamierzam sie zabrac latem - no i tu sie zaczyna problem. OC mam zaplacone do konca stycznia i szkoda mi placic za 4 miechy OC "za nic".
    Z tego co wiem konieczne jest ciagle placenie OC nawet jak samochod stoi i sie kurzy. Gadalem jednak z kumplem (prowadzi taki mini-warsztat i ma mnostwo samochodow ktore tnie, laczy, zamienia silniki itp), ktory mowi ze mozna to obejsc. Sprawa wyglada tak - samochod po kupnie nie moze byc zarejestrowany, jak sie umowa OC konczy sklada sie wypowiedzenie i samochodu praktycznie nie ma - moze sobie stac za darmo. Potem wystarczy (gdy juz sie zdecydujemy jezdzic) znalesc nowa firme i ubezpieczyc samochod. Podobno wyprobowal juz ta metode. Co Wy na to? Czy ktos probowal cos takiego?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

adasco
    Gość

Domyślnie

Ciaglasc powinna byc.
    Teoretycznie - da sie obejsc i nie powinien nikt do sprawy dojsc.... ale co, jesli jakims przypadkiem ktos sie dopatrzy?
    A na zarejestrowanie masz bodajze miesiac....

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

A na zarejestrowanie masz bodajze miesiac....
    Niby tak, ale znam ludzi ktorzy jezdza z dowodem na kogos innego i umowa bez daty.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

A jak zdaży Ci się "życzliwy" sąsiad to skasują Cię jak za woły. ;// Lepiej chyba zapłacić i spać spokojnie.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

My chcielismy z kumplem kupić fiata 126p pierwsze etapy produkcji i doprowadzić go do stanu przed lat taki jak wyjechał z fabryki w skórce zbudować malucha od podstaw i zarejstrować na żółte blachy ale to walone OC a maluch bedzie pół roku stać w garazu i po co płacić ehh i tak plany u maluchu się skończyły

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    poznan
    Czas spędzony na forum
    1 h 55 m

Domyślnie

Samochod mozna zaejestrowac kiedykolwiek tylko ze po miesiacu nie mozna nim juz jezdzic. Jednak praktycznie to wyglada tak (pytalem w urzedzie kommunikacji) ze jak cie zlapia to jedyna konsekwencja jest mandat i skonfiskowanie starego dowodu rejestracyjnego (w ten sposob zmuszaja zeby nowy wyrobic)

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie

Cytat Napisał anubis82
    mandat i skonfiskowanie starego dowodu rejestracyjnego (w ten sposob zmuszaja zeby nowy wyrobic)
    a na lawete zazwyczaj nie chce im sie czekac...

Kosiar
    Gość

Domyślnie

ja tam czytałem że za każdy dzień zwłok z zapłaceniem oc jest grzywna 100 EURO !! od dnia

Użytkownik Romeo Avatar mrutyś
    Mieszka w
    Gorlice, ʍoʞɐɹʞ
    Auto
    motung 3/4l i silnik V6 do nowego projektu
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 5 m

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    My chcielismy z kumplem kupić fiata 126p pierwsze etapy produkcji i doprowadzić go do stanu przed lat taki jak wyjechał z fabryki w skórce zbudować malucha od podstaw i zarejstrować na żółte blachy ale to walone OC a maluch bedzie pół roku stać w garazu i po co płacić ehh i tak plany u maluchu się skończyły
    a czy czasem nie można zawiesić OC na czas remontu, jak byłem w technikum to słyszałem jak jakiś kolega właśnie tak robił bo kupił jakiś wynalazek i chciał go doprowadzić do stanu sprzed lat...
    Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
    Tako rzecze mrutyna.

Fotografia Ślubna

Kosiar
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Cytat Napisał Kosiar
    a czy czasem nie można zawiesić OC na czas remontu, jak byłem w technikum to słyszałem jak jakiś kolega właśnie tak robił bo kupił jakiś wynalazek i chciał go doprowadzić do stanu sprzed lat...
    ja też kończe technikum i nam właśnie z kolegą z ławki taki pomysł wpadł do głowy no ale nie wiemy jak z tym OC , no ale ten czas remontu to jak do ubezpieczyciela mam zgłosić ?

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

konsekwencje z oc braku poinf.ubezpieczyciela o sprzedazy auta

kary za brak ciągłości oc

czy musi być ciągłość oc

czy można mieć przerwę w ubezpieczeniu oc

ciągłość ubezpieczenia oc zniżki

ubezpieczenie oc cz może być przerwa

czy do zniżek oc musi być ciągłość

ile mozna miec przerwy w oc i nie tracic znizek

ubezpieczenie oc czy konieczna jest ciaglosc

czy musi być ciągłość w skłądce oc 2012

ile czasu moze byc przerwy w ubezpieczeniu samochodu oc zeby nie stracic znizek

ile można mieć przerwy w ubezpieczeniach aby nie stracic zniżki

czy trzeba mieć ciągłość w oc

czy może być przerwa w oc

możliwa przerwa w oc bez straty zniżki

wypowiedziałem umowe oc czy musi byc ciagłośc jak nie jezdze

ubezpieczenie oc jaka przerwa żeby nie stracić ulg

czy można zawiesić opłate oc

dopuszczalna przerwa oc

czy można zrobić ciągłość oc po terminie

jak długo można nie mieć przerwe w ubezpieczeniu

wymagania do ciaglosci oc

umowa kupna sprzedaży współwłaściciel 2 kupujących samochodu

znizka ubezpieczenie os samochodowa jaka przerwa zeby nie stracic

okres przeterminowania ciągłości oc

czy ubezpieczalnie zawsze zgłaszać przerwę w oc

co zrobic jak nastopila przerwa w ubezpieczniu oc auta

czy fundusz namierza wszystkie przerwy w placeniu oc

czy istnieje kara za wycofanie oc i zaprzestanie placenia bez wyrejestrowanie auta

sprzedawca wyrejestrował samochód

zaieszenie płacenia oc

fundusz gwarancyjny oc brak ciągłości

czy strace zniżki oc po złomowaniu pojazdu

jaka moze byc przerwa w oc aby nie stracic znizek

ile trwa ciągłość oc

ciągłość oc ile miesięcy

oc jak długo trwa ciągłość

Zakładki

Uprawnienia