witam,mam takie pytanko,czy policjanci jadacy za autem aby zmierzyc jego predkosc lub nagrac wykroczenie lamia przepisy przekraczajac predkosc?przeciez oni sa uprzywilejowani tylko jesli maja wlaczone koguty i sygnaly dzwiekowe,mam racje czy sie myle?Jeszcze czeste zjawisko ,stoja w miejscach zakazanych,tzn na liniach,na pasach wylaczonych z ruchu,moga?tylko poto aby zwinac kogos na radar![]()
Oni mogą wszystko. Przeciez jak taki nieoznakowany radiowóz jedzie za autem , który znacznie przekracza dozwoloną prędkośc to nie może sobie odpuścic żeby przepisów nie łamac . Odniosłem nawet wrażenie , że wręcz przeciwnie . Oni nawet prowokują do jeszcze szybszej jazdy siedząc na ogonie a zatrzymają dopiero wtedy gdy zaczyna robic się naprawdę szybko .

jak to mówia...
co wolno wojewodzie to nie tobie... resztę już chyba znasz
taki już nasz ten kraj niestety.
Jestem Szymon, mam 23 lata i jestem Alfaholikiem.
moja włoszka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

Ale maja na to jakies przepisy ,ustawy lub podobne rzeczy,przeciez jak mnie nagraja to moge nie przyjac mandatu i dociekac prawdy w sadzie,jesli mnie nalezy sie mandat to im tez,a najlepiej jak beda z kamera TVN i tym "idiotycznym"narratorem,a kierowca mogl wczesniej wyjechac to niemusialby sie spieszyc,krew mnie zalewa jak to slysze
Mogą. Nie wojuj. Mogą. Oni wykonują obowiązki służbowe i działają w wyższej sprawie czy coś tam. Nie ważne czy to logiczne i sensowne, ważne że nie wygrasz.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...

Czyli jest na to paragraf?

Czyżby? Jeśli się nic nie zmieniło to niestety nie mogą http://www.polskatimes.pl/kielce/str...tml#material_1

Dobrze, że mogą. Z jednej strony paranoja kierowców, z drugiej - policjant nie może strzelać bez strzału ostrzegawczego i czegoś tam, a jak rozwali auto w pościgu to sam jest obciążony.
Szarzy obywatele i tak mają dobrze, nie przesadzajcie.

wszystko jest w KW i KPoRD
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki