Opał tani ??
3,8 za olej opałowy to dopiero jest złodziejstwo!! Mam na mysli przede wszystkim ogrzewanie tym paliwem domu. 12 lat temu litr oleju opałowego kosztował 0,80 groszy. Było to najtańsze ogrzewanie i najbardziej wydajne ( w kotłowni masz czyściutko jak w łazience ).
Ogrzanie 80m2 domku kosztowało 1200zł.
Dziś ogrzanie tego samego domu kosztuje 6 000zł !!!!!!
Ogrzewanie domu olejem opałowym oraz gazem jest najbardziej ekologicznym rozwiązaniem. W Europie Zachodniej Państwo dopłaca do tego - ekologia.
U nas zdziera się z ludzi a ludzie palą w piecach śmieciami oraz butami.....!!
P.S na przyszłość polecam nie czytanie tego brukowca FAKT![]()
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)

Ehhh... te ceny to tragedia a na samą myśl, że może być gorzej... Jeśli tak dalej pójdzie i ceny paliw będą rosnąć to zwalniam się z pracy. Generalnie lepiej finansowo wyjdę będąc na zasiłku :-/ już teraz dojazdy do pracy kosztują mnie w granicach 600 zł :-/
Co do naszego ukochanego Rządu, można się było spodziewać, że tak będzie. Niestety nie mam, żadnej alternatywy do obecnej rzeczywistości, którąkolwiek partię wybierzemy i tak będą w niej Ci sami ludzi. Nasi ukochani posłowie chcą tylko sobie napchać tanim kosztem swoje konta bankowe a ta praca to powinien być prestiż. Są kraje, w których osoby z Rządu mają własne działalności gospodarcze i z tego żyją a rządzenie krajem jest wolontariatem. I co da się?! To czemu kurka u nas tak nie może być :-/

Ta jasne. Usprawiedliwiasz rzad jakbys był jednym z NICH! Widać że chyba na peło głosowałeś. Po co podwyzszyli podatkek 1%?? Żeby żyło nam się lepiej?? Nie lepiej obniżyć?? Odciążyć zwykłego smiertelnika?? Więc kasy będzie miał więc więcej wyda. Wszystko ruszy koło sie zamyka i gosp. powoli by odżyła. Przecież podatek jest od towarów i usług. Im wiecej kupisz tym wiecej do budżetu trafi. I ty byłbyś szczęśliwszy bo mniej wydałes na zakupy. Myślisz że jak akcyza będzie wyzsza to państwo bedzie bogatsze? Brednie totalne. Ludzie w rządzie nie myslą na kilaknaście lat do przodu tylko aby nachapać sie teraz. Sami sobie grób kopią. Kryzys się pogłębi. Przez te ceny zywnośc drożeje. Im wyzsze ceny tym mniej kupujemy i tak w kółko. zobaczymy kto wytrzyma dłużej. Oby peło juz odpadło w wyborach na tych naj..
---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:15 ----------
Ja proponuje nie czytac żadny chgazet i ogladanie tv. Jeżeli cos chcecie wiedziec wystarczy wklepac na necie i poczytać. Przynajmniej tam prawdę mówią i każdy moze się wypowiedzieć. A nie jak w tv na zasadzie jakiejś selekcji. Bo te wszystkie media należą do rządzących. Jak mówią że peło nają 40% poparcia to chce mi się ze śmiechu bąka puścić.
Ostatnio edytowane przez SCHNNAZZI ; 13-04-2011 o 09:17

Mylisz się xD
Większy podatek = wydanie całej wypłaty i życie od wypłaty do wypłaty.
Mniejszy podatek = kupowanie ile potrzeba i składanie oszczędności (na coś np. na wycieczkę za granicą. A jak jedziesz za granicę to przez okres pobytu tam będziesz płacił vat) czyli mniejsze dochody do skarbu państwa.
xD
SCHNNAZZI, dodaj jeszcze "ZOMO", "GestaPO" i "Tusk do gazu" - Twoja wypowiedź będzie spójniejsza.
Dlaczego wychodzicie z założenia, że każdy każdego chce okraść i każdy w rządzie robi nam na złość? Wszyscy wiemy, że w każdym polskim domu mieszka wybitny lekarz, prawnik i trener piłkarski, a teraz widzę, że w każdym polskim domu zamieszkał potencjalny kandydat na ministra finansów. To się chwali.
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars

Oj, przestań mieszać politykę krajową do tego. Policz, a potem przemyśl. Tu główną rolę gra światowa cena ropy i kurs dolara w stosunku do złotego. Jeśli tymi rzeczami się spekuluje, to taki jest efekt. W rynkowej gospodarce trudno jest komuś udowodnić spekulacje walutą lub zarzucić, że za dużo chce za towar. Podatek +1% to znikoma wartość. Już rozumiałbym gdybyś był negatywnie nastawiony do UE, bo i tekst dokładnie o tym mówi "Unia Europejska szykuje podwyżkę akcyzy na olej napędowy. ". Tylko jeśli UE chce podnieść kwoty, to i tak jest wina władzy krajowej, która tak na prawdę musi to przyjąć z opuszczonymi uszami lub to olać i zapłacić karę. Tak czy tak gro polaków stwierdzi, że wszystko to wina przeciwników politycznych w kraju.
Zamiast tak się denerwować siądź spokojnie, zrób sobie kawy czy herbatki i naprawdę dobrze przemyśl i policz.
I proszę cię, nie wciskaj komuś na kogo głosował. Tak ciebie to powinno nie obchodzić jak i mnie to G obchodzi na kogo ty głosowałeś. W "tajemnicy" ci powiem, że nie maiłem na kogo. Nie róbmy tutaj Krakowskiego przedmieścia... Ten temat nie po to powstał.
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16V - zwana Alicjąhttp://tinyurl.com/75y96ly
Czyszczenie łopatek/kierownic turbiny JTDm 1.9 16V: http://tinyurl.com/cc9ytrc
Naprawa po zerwaniu/przeskoku paska rozrządu: http://tinyurl.com/7wpolur
wystarczy spojrzeć na obietnice przed wyborami, dosłownie nic nie dotrzymali wiec to juz jest powód do odstrzału.. doić każdy potrafi

Już miałem Cię poprzeć, że faktycznie media do pewnego stopnia manipulują społeczeństwem lub jak sami o sobie mówią są "opiniotwórcze"gdyby nie kolejne napierdzielanie na PO, czy jak ty pogardliwie piszesz "peło". Przypomnę, że akurat w publicznej TV, to jest walka SLD z PiS z przewagą tych drugich.
---------- Post added at 09:49 ---------- Previous post was at 09:40 ----------
A, to już inna sprawa i OT
Zostawmy politykę, bo się bydło zrobi, a po co.
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16V - zwana Alicjąhttp://tinyurl.com/75y96ly
Czyszczenie łopatek/kierownic turbiny JTDm 1.9 16V: http://tinyurl.com/cc9ytrc
Naprawa po zerwaniu/przeskoku paska rozrządu: http://tinyurl.com/7wpolur

Heh pije własnie herbatke i czytam posty na alfaholikachJa nie głosowałem ani na peo ani na pis. tak dla ścisłości. Ale jak rządził pis to więcej dobrego widziałem. Teraz jest inaczej. Hehe nigdy nie byłem za UE. A w 2004 roku nie głosowałem za ..Te ich zakazy i nakazy sa po prostu śmieszne. A najbardziej mnie rozwala jak mówią że to ludzie sa winni efektu cieplarnianego i te ich limity na emisje haha. Przeciez to istne kminy. Unia i tak się rozpadnie. Nie gram zandego ministra fin. ale żeby ludziom zyło się lepiej tak nie wiele trzeba. Oni nigdy nam nie ułatwiają. Rotacja rządzących od 89 to zadna zmiana dla nas. Yhym najeżdząją na po tak w tv. To powiedz mi czemu nigdy nie zaprosza na forum w tv korwina mikke. Może i ma problem z wymową i niektóre pomysły z kosmosu ale większośc pomysłów jest nie głupich. Po prostu jest niwygodny dla tv. Za dużo by namieszał ludziom w głowie. Czemu jemu nie dac szansy. Chociaż RAZ. Ci co rządzą mieli 20 lat i całe G zrobili.
Taka anegdota:
Reporter na wizji pyta się stareszej kobiety ok 50tki z odległej wsi.
- na kogo będzie pani głosowała w wyborach (ostatnie wybory)
-eeee a na po ...
- a czemu ta partię pani wybiera
- eeeee a bo ładnie w telewizji wyglądają i często tam występują .....
Reszte dopowiedzcie sobie sami.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki