Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Bolsik
    Mieszka w
    WPI / GDA
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 h 50 m

Domyślnie

Ech, to były czasy... Liceum, glany, walkman z kasetami Ajronów i Metalliki Tyle tego słuchałem, że do dzisiaj znam większość ich płyt na pamięć. Raz na jakiś czas fajnie jest sobie zrobić podróż sentymentalną. Można dużo by gadać na temat obecnej kondycji tych zespołów, narzekać na jakość ostatnich albumów itp. Ale nikt nie zabierze ani Metallice ani Iron Maiden tego, że są zasłużenie zespołami kultowymi mającymi trwałe miejsce w historii rocka

A co do koncertów to też raczej sobie odpuściłem. Ale fajnie że widać dużo młodzieży, nastolatków (a nie samych podtatusiałych 30-40 latków) - to znak że rock żyje

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW
    Czas spędzony na forum
    6 d 9 h 30 m

Domyślnie

A mnie i tak najbardziej podobał się ich występ w Niemczech w 86 . Dla nie wiedzących, filmik naprawdę wart obejrzenia. Uprzedzam, że zrozumie jedynie ten kto zna Ironów.

PS: Wtedy chyba po raz pierwszy i ostatni zgodzili się grac z playbacku .
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar slejerek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT JTD
    Czas spędzony na forum
    15 d 8 h 8 m

Domyślnie

Abstrahując od tego konkretnego wykonania Wasted Years to jeden z moich ulubionych kawałków IM Ja zawsze mam w samochodzie całą dyskografię na mp3 i regularnie słucham, zwłaszcza w dłuższych trasach Pewnie Wam jest znany piano tribute ale wg mnie duży szacun za wykonanie tego właśnie kawałka

http://www.youtube.com/watch?v=9Bp5H5tHokE
    Ostatnio edytowane przez slejerek ; 24-01-2012 o 11:07
    145 1,7 16V boxer...
    147 1,9 8V ropucha
    GT 1,9 16V fajniejsza ropucha
    156 SW FL 1,9 8V kolejna ropucha

Użytkownik Rowerzysta Avatar goch
    Mieszka w
    Bytów
    Auto
    AR 159 SW 1,9JTDM
    Czas spędzony na forum
    2 d 12 h 49 m

Domyślnie

Cytat Napisał Van Holden Zobacz post
    Jako fanatyk zespołu na "M" - muszę się z tym nie zgodzić. Inspiracją dla Hetfielda i reszty były takie zespoły jak: Black Sabbath, Motorhead, Saxon, Deep Purple, czy Diamond Head. Owszem, Lars na początku lat '80 przyjechał do Anglii, był na koncercie IM, ale o fascynacji i statusu muzy dla Metalliki nie ma mowy. Sorry, że jestem upierdliwy, ale tak jak napisałem na początku - jestem fanatykiem 'talliki i nie lubię niedomówień.

Megadeth gwiazdą wieczoru? Wyprany z radości i życia Mustaine?
    Jeśli powiem, że najlepsza tego wieczoru była Metallica, to będe nieobiektywny. Więc napiszę, że prawdziwego czadu mózgoczaszki dał Slayer.
    hmmm, żeby za dużo nie szukać, Lars rzekł tak:
    "Zawsze byliśmy blisko Anglików. W tamtych czasach nasi menadżerowie trasy, opiekunowie, nasza załoga, wszyscy byli Brytyjczykami, zawsze mieliśmy więc blisko siebie angielski sarkazm i cynizm, i nieco pokręconego poczucia humoru. Byliśmy niesamowitymi fanami Maidenów to jasne, i nie wydaje mi się, że Metallica byłaby dziś tam gdzie jest, gdyby nie Iron Maiden, nie tylko przez dzięki utorowaniu drogi, ale i dzięki zainspirowaniu mnie w 1981 roku do założenia kapeli. Siedzieliśmy w Los Angeles nagrywając te garażowe rzeczy i była to dość luźna sesja, jednego dnia zaczęliśmy grać Run To The Hills, które jest jednym z tych kawałków, na który nikt nigdy nie powinien się porywać.

więcej na http://overkill.pl/Lars-o-Iron-Maiden,3404.html

mniejsza o to, świat jest na tyle duży, że wystarczy w nim miejsca dla fanów zarówno M jak i IM Choć z pewnością oba zespoły mają i lepsze i gorsze momenty w swej twórczości...

Co do Megadeth, to przyznaję się do omyłki, powinno być Slayer (pisałem z pamięci, wczoraj dopytałem znajomych i też mnie zrypali jak mogłem to pomylić . więc tu zgoda - gwiazda wieczoru Slayer.

Co do playbacku - trochę im się nuta rozjechała tak znane to cudo. chyba najlepszy playbeck w historii

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW
    Czas spędzony na forum
    6 d 9 h 30 m

Domyślnie

Cytat Napisał goch Zobacz post
    Co do playbacku - trochę im się nuta rozjechała tak znane to cudo. chyba najlepszy playbeck w historii
    Murray grający na basie, Harris nie wie co zrobić z rękami bez gitary i śpiewa , Nicko śpiewający, Harris grający na perkusji, no cudo.... cuuuudoooooo. Już ich więcej do telewizji nie zaprosili chyba hahaha
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.

Użytkownik Rowerzysta Avatar goch
    Mieszka w
    Bytów
    Auto
    AR 159 SW 1,9JTDM
    Czas spędzony na forum
    2 d 12 h 49 m

Domyślnie

a już w niedzielę na Dream Theater do Poznania...
    Wybiera się ktoś?
    Ostatnio edytowane przez goch ; 26-01-2012 o 20:08

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)