Nie znałem tej historii
http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,1...as=2&startsz=x
Alfa Romeo: stan świadomości.
Dzięki KRS ,też nie znałem tej historii a na Iron Maiden byłem po raz pierwszy wieki temu , w 1984 bodajże podczas trasy promujacej album ,,Powerslave'' .Miałem ich płyty jeszcze na winylach kupowanych na warszawskim Wolumenie a utwór ,,Rime of the ancient mariner '' jest jednym z moich ulubionych heavymetalowych kawałków .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Fajny artykulik, ja się zaszczepiłem IM od kuzyna jeszcze jako szczeniak pod koniec podstawówki.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

dzięki, też nie widziałem.
Dodatkowo na http://bestofironmaiden.prv.pl/ są linki do dwóch innych artykułów i filmików na youtube ze spotkania Janicka z rodziną.
Ja ironów słucham od podstawówki. Każdy pukał się w czoło a ja ich miałem w D. Nawet jak włączam Rock in Rio po raz n-ty to po pierwszych dźwiękach ciarki przechodzą i o to właśnie chodzi.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
Witaj w klubie.......
Zawsze w samochodzie mam przynajmniej jedną ich płytę....jak mi się inna muzyka nudzi zawsze wraca "ironiczny majdan". Jak ich ktoś lubi, to polecam oglądnięcie filmu "Flight 666", kilku moich znajomych się zdziwiło, że B.Dickinson oprócz śpiewania potrafi pilotować samoloty pasażerskie (ich firmowy Boening 758) i w wolnych chwilach jest kapitanem w liniach Astraeus czy jakoś tak. Generalnie bardzo lubię ich muzykę, kto nie zna...polecam spróbować.
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae

Historia historią, a był ktoś z Was na tegorocznym Sonisphere?
Niesamowity koncert.

Rafterja też ich widziałem pierwszy raz na tej samej trasie
) może sie minęlismy w tłumie
? ostatni raz, jedenasty, widziałem ich w 2007 w Ostrawie. Potem już odpuściłem, dosyć
Van Holden, opisz jak było na sonisferze?
Ja Ironów słucham od 1984 gdy poraz pierwszy przyjechali do Polski promować album Powerslave (Poznań - Arena). Chłopaki juz nie mają takiego powera jak w latach 80 ale i tak ich muzyka jest najlepsza wsród zespołów heavy metal.
Fiat 126p; Fiat Seicento 900;
Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Panowie są juz znacznie starsi więc może i powera nieco mniej ale... ważniejsze jest to, że popadli w pewien schematyzm, po kolejnym koncercie, własnie ostatnio w Ostrawie, powiedziałem sobie: starczy. Co w niczym nie umniejsza mojego do nich sentymentu i szacunku.
Jednak, mimo wieku, MOŻNA... Przykładem mniej znana w Europie ale tak samo znana w świecie, wielka kanadyjska grupa RUSH. Widziałem ich na żywo dwa razy, w 2004 w Pradze i w 2011 we Frankfurcie. Rush to tylko trzech facetów (Maiden to sześciu...) ale grają niemal 3 godziny! Wizualnie i multimedialnie również jest to uczta.
Dlatego, przez porównanie, troszke mi żal, ze panowie z Maiden w tak licznym składzie zagrają półtorej godzinki, bis i do widzenia.

temat rzeka...
KRS, byłem na ostatnich dwóch koncertach w Polsce i trwały po bite 2 godziny, a wytrzymać tyle czasu w kontrolowanej strefie zgniotu, uwierz mi, nie jest łatwo....
A koncerty IM to genialne doznania! również wizualne - w końcu to jeden z najlepiej koncertujących zespołów...
Powiem (napiszę) tak: nie ilość a jakość.
Dodam tylko, że słuchając Ironów od schyłku podstawówki (7 klasa, koniec lat osiemdziesiątych), cudownym zwieńczeniem było dla mnie "złapanie" na ubiegłorocznym Sonisphere przed ostatniej rzucanej kostki przez Dave Murray`a... Jest pamiątka!
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki