Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 d 7 m

Domyślnie Przyszedł do mnie uprzejmy wykonawca...

Otóż szukam ekipy do wykonania ostatecznej warstwy elewacji -tynku cienkowarstwowego. No i po kilku telefonach przyszedł do mnie jeden z potencjalnych wykonawców( szef z gościem z ekipy).
    Był bardzo miły, zaproponował rozsądną cenę za robociznę, wskazał jego zdaniem dobry materiał choć ten który wczesniej upatrzyłem tez ocenił nieżle. Zaproponował też że mogę skorzystać z jego rabatów w hurtowni którą znam i wyliczył cenę dużo niższą od takiej którą ja mogę dostać a fakturę i tak wziąc na siebie (odliczę sobie VAT). Przyniósł też wzornik nawet go zostawił żeby na spokojnie przejrzeć ale nie widzi przeciwskazań jeśli wybiorę inny materiał. Stwierdził że nie ma problemu abym niektóre prace wykonał sam co obniża cenę a mi jest na rękę ze wzgledu na pewne detale które właśnie samodzielnie chciałem zrobić (gzymsy sztukaterie itp). Zapytał czy wolałbym żeby robili jednym ciągiem na raz czy tez nie przeszkadzałobymi że popołudniami o kilka dni dłużej. Zaproponował konkretny nieodległy termin rozpoczęcia prac.
    Co jest kurde grane, to podejrzana sprawa, przecież nie ma takich budowlańców.
    .

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 156 2.5 V6 1999
    Czas spędzony na forum
    5 d 22 h 56 m

Domyślnie

Bierz gościa, może to jeden z tych legendarnych polskich fachowców. Dobrze, że nie mówił, że będziesz zadowolony...

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Derewiczna / Radzyń Podlaski /Ursus
    Auto
    164 Super 2.0 8V, Maxima j30 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    26 d 7 h 57 m

Domyślnie

jeśli z budowlańcami jest coś nie tak to wiedz, że coś się dzieje
    Renault 25 2.2 1986r.- była
    Renault 25 2.0 1991r.- była
    AR 164 T.Spark aktualnie

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    10 d 5 h 3 m

Domyślnie

Mnie to nie dziwi - od paru lat zmienia się podejście budowlańców do ludzi i ludzi do budowlańców. Bo budowlańcy, którym np. nie płacą ludzie, a są nieźli, przestają robić prywatnie tylko wchodzą w podwykonawstwo większej firmy, a ludzie znowu nie chcą ekipy, która będzie olewać to, co oni chcą i robić g**niano. Witamy w epoce "klient nasz pan"
    Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!

Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Użytkownik Romeo
    Auto
    Dające Radość z Jazdy
    Czas spędzony na forum
    17 d 21 h 8 m

Domyślnie

Dawaj kontakt

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar premek
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    czarna 156 1,8 TS '00
    Czas spędzony na forum
    11 d 20 h 25 m

Domyślnie

Najpierw testuj - potem dawaj kontakt

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI
    Czas spędzony na forum
    8 d 7 m

Domyślnie

No właśnie tak chciałbym zrobić -lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo już jedna ekipa "była w ogródku i witała się z gąską" a potem słuch po nich zaginął i straciłem kilka tygodni. Na razie w ogóle muszę mu dać odpowiedź bo tak mnie zaskoczyl że się zawahałem choć z mojej strony nie ma żadnych zobowiazań (zaliczki itp).

Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 15 m

Domyślnie

Bierz chłopa i testuj. My się ewentualnie nauczymy na Twoich błędach...
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Dające Radość z Jazdy
    Czas spędzony na forum
    17 d 21 h 8 m

Domyślnie

Jak chłop taki uczciwy i będzie robił sam lub choć doglądał i był na miejscu to wojna wygrana - gorzej jak on jest ok - ale będzie robiła "ekipa" bez niego Wtedy czynnik ludzki może zawodzić Grunt byś Ty miał na to oko, lub zaufany kierownik budowy

Jak sobie przypomnę te Castingi jak się budowałem ..... brrr aż mnie ciarki przechodzą

PS. Jaki rodzaj tynku wybrałeś ?
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 23-07-2011 o 15:24

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI
    Czas spędzony na forum
    8 d 7 m

Domyślnie

W istocie gość był tylko szefem ale był z jednym z wykonawców odpowiedzialnym za całość( coś a la majster).
    No właśnie dotychczasowe doświadczenia zapewne podobne do Twoich kazały mi ze zdziwieniem spojrzeć na niego.
    Początkowo wybrałem silikon, cena nieco weryfikuje wybór(zobaczę jaki będzie rabat) i możliwe że będzie silikatowo silikonowy, mają sporo cech wspólnych a jest jakieś 30-50% tańszy. Akryl odpadł ze względu na wiekszą skłonność do brudzenia (a mieszkam na śląsku) choć chyba jest wytrzymalszy mechanicznie. Zresztą w sumie jak się wgryzłem w temat okazuje się że wszystkie tynki i tak jako baze mają żywicę akrylową modyfikowaną silikonową i /lub szkłem wodnym. Oni proponują ceresit, ja kabe lub sto.
    Ale to ekipa "tradycyjna" nakładają i zacierają ręcznie a moja małżowinka uwielbia różne ozdoby więc jest trochę różnych sztukaterii, kolumn itp wymagających tynkowania natryskiem. (BTW z jednego elementu tzn grubych frezowanych boni musieliśmy zrezygnować bo po zrobieniu jednego narożnika stał sie miejscem bytowania ptaków które je prawie zeżarły a następnie o..srały całą ścianę he he) Stąd tez zaopatrzyłem sie już w sprzęt do natrysku, pierwsze udane próby na garażu już za mną więc ozdoby machnę to sam. Co ciekawe po tych próbach uważam że natrysk i na całości samodzielnie i szybko może wykonać jedna-dwie osoby bo idzie jak po maśle i można przerwać w każdej chwili tyle że wybór tynków mały i głównie akrylowe. Ale gotowa do pracy ekipa od natrysku za całość podała mi cenę o jakieś 150% wyższą (szukają jelenia).
    Więc jak sobie policzyłem ich stawkę za kilka dni mojej nawet przyjemnej pracy to mi wyszło że gdybym tak zarabiał to byłbym chyba milionerem ;-)
    Ostatnio edytowane przez metan ; 23-07-2011 o 22:37

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

ceresit tynk silikatowo-silikonowy

Zakładki

Uprawnienia