Dziwi mnie Twoja sytuacja. Korzystam z N-ki już 4 rok. Przy każdym wznowieniu umowy coś u nich wynegocjuję. Wszystkim polecam turborecorder. Nie ma z nim problemów. Twój jest ewidentnie walnięty. Może taka rada skoro masz problemy z wymianą. Zadzwoń na infolinię i powiedz że Ci Dolby Digital nie działa. Każą Ci zrobić reset jeden i drugi. Jak to nie pomoże to każą Ci się udać do punktu celem sprawdzenia i ewentualnej wymiany. A pokaż mi punkt gdzie Ci to na miejscu sprawdzą. I w ten sposób wrócisz z nowym do domu. I wreszcie będziesz się cieszył sprawnym urządzeniem. Ja praktycznie 50% materiału jaki oglądam to z nagranego materiału. Przynajmniej nie muszę się męczyć z reklamami.
alfa 156 1.6 TS 2004
No widzisz to miałes szczesci że ci działa. Na infolinie juz dzwoniłem (tylko 11 minut czekania na zgłoszenie sie gostka) ale polecili mi sie udac do najbliższego punktu sprzedaży "N" - co uczynie po weekendzie
Czytałem róniez opinie, że te dekodery głosno pracują i fakt chodzą głosno, ale nie sądziłem, że aż tak. Ostatnio w nocy to już mnie w ogóle powaliło jak zaczął wyc - wyje, przestaje, wyje przestaje normalnie superi w tym momencie przy próbie nagrywania wyskakuje błąd cos w stylu " nagrywanie niemożliwe dyska twardy został usuniety, albo jest uszkodzony" Najlepsze jest to, że raz działa nagrywanie, a raz nie. Ciekawe. Ale zdam relacje w przyszłym tygodniu.

Tak jak przedmówcy - korzystam już 4 rok - to mój trzeci dekoder. Najpierw był ten "biały" potem pierwszy z dyskiem a od prawie roku "turbo". Zero problemów nagrywanie działa wyśmienicie, opcja 2 konwerterów włączona. Jeśli chodzi o pomoc też nigdy nie miałem najmniejszego problemu z dodzwonieniem się czy kompetencją po drugiej stronie słuchawki. Ba wręcz raz udało się uwzględnić moje sugestie we wprowadzanych poprawkach. Raz także miałem reklamacje dotyczącą VOD ... zamówiłem film - czekałem 48 godzin mimo to film się nie odblokował i cały czas był opatrzony znaczkiem "kłódki". telefoniczna reklamacja jak najbardziej uznana i przyszły przeprosiny pocztą.
Jeśli chodzi o głośność to dysk pracuje z takim samym natężeniem hałasu jak dysk w PS3 ... stoją obok siebie i nie słyszę różnicy.
Proponuję wymienić ten dekoder i tyle![]()
Ja również n-kę mam od 4 lat i od roku czarny dekoder. Ani razu nie narzekałem że głośno chodzi, jedynie to że się zawieszały ale olewałem ich porady odnośnie resetu. Idziesz do punktu n-ki najlepiej salony play-a mówisz że masz dekoder zepsuty i na wszelkie pytania czy wykonał Pan reset, miękki, twardy itd odpowiadasz że: oczywiście. Wówczxas Ci dekoder wymienią odrazu.
Enke kupiłem mniej więcej tydzień temu. Mam turbodekoder HD z cyfrową nagrywarką. Słychać, że chodzi, ale nie szumi i nie przeszkadza w oglądaniu. Kupiłem go za 99 zł w największym pakiecie. Wszystko działa bez zarzutu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki