Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Romeo Avatar majster
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    156sw 02r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    48 d 11 h 46 m

Domyślnie Telewizja "badziewnej" generacji "N"

hej,

Zaczne od tego iż "N" zapomniała podac w swych reklamach jakie to badziewne ma dekodery - durbodekodery (bez turbiny oczywiscie) z dyskiem twardym. Otóż mam ją na rok (umowa na czas okreslony), przeleciało już 6 miesiecy i ogolnie z tego dekodera jestem niezadowolony, z checią bym go wywalił przez okno - dosłownie już kilka razy jak trzeba cos zrobic to ten badzie nie działa...
    Akurat miałem wczoraj taki problem, że zostało do końca filmu 10 minut najlepszej sceny i chciałem ją sobie nagrac (było juz po 1.00 w nocy) i nawet mnie to nie zdziwiło, że oczywiscie dysk twardy w tym dekoderze chodzi tak głosno, że głowa boli (oczywiscie jak chodzi), bo ten dysk twardy żyje swoim życiem - zapomnijcie, że cos nagracie, żeby zadziałał trzeba mu chyba z buda za***ac!!! raz działa, a w wiekszosci czasu i tak nie działa, orprócz tego jeszcze zacinają sie kanały - wczoraj to już było przegiecie, oglądam sobie filma wszystko spoko nagle ekran czarny i odruchowo co robie przełaczam jeden kanał niżej lub wyżej... super bo tylko udało sie przełączyc jeden kanał niżej i zie zawiesiło, tzn. głos leciał obraz tez ale już nic niedało sie przełączyc, przez co trzebabyło zresetowac dekoder już którys raz z kolei...

Byłem juz z tym dwa razy w punkcie "N" i polecili mi zrobic reset miękki, a jak to nie pomoże to już reset twardy, który to wymazuje wszystko z dysku twardego (w sumie mnie to waliło bo tam i tak nic nie zapisałem z racji tego iż ten dysk prawie wcale nie działał...

mam juz dosc tracenia czasu i kasy na jezdzenie i pytanie czy z łaski swojej dają mi w końcu sprawny dekoder czy nie!

Z ciekawosci jakbym chiał zerwac umowe z tytułu niezgodnosci usługi/towaru z umowa to jak ich zagiąc, poniewaz wiadomo Oni zawsze swoje produkty chwalą, a ja już mam tego dosyc... Czy ktops ma z tymi dekoderami takie przypały jak ja? czytałem ze Chodza głosno i że w ogóle szkoda ich brac, ale sie skusiłem i... no własnie ani jednego filmu w całości nie nagrałem, bo to nie działa, a tylko z tym problemy.

P.S. Wczesniej miałem zwykły dekoder (bez dysku) dwa lat i zero problemów, a z tym z dyskiem sam problemy...

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta Pokaż na mapie Avatar Nowy_24
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    AR Gtv 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    4 d 21 h 55 m

Domyślnie

O cholera, a wlasnie mialem rezygnowac z badziewnej telewizji w neostradzie i myslalem, ze przejde do N...
    Co do rozwiazania umowy, to chyba trzeba czekac do jej zakonczenia i po prostu jej nie przedluzac. Ewentualnie sprawdzac regularnie czy wprowadzaja jakiekolwiek zmiany w regulaminie i wykorzystac taki moment do rozwiazania umowy bez ponoszenia zadnej kary.
    Na pocieszenie - ja moj dekoder z tp resetuje srednio dwa razy dziennie i od pol roku prosze sie o wymiane, ale oni zawsze zaslaniaja sie "aktualizacja softu". W takiej sytuacji chyba zostaje tylko wystawic starodawna antene na balkon:/

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    AR164 3.0v6 24v Q4+AR164 3.0v6 24v Super+ GTV 3.0 V6 24V lusso + galaxy 2.8vr6 by Alfa Romeo
    Czas spędzony na forum
    14 d 8 h 22 m

Domyślnie

nic podobnego- po prostu jesli by sie jakims cudem zdarzyło przepiecie to oddajesz i daja Ci nowy. na miejscu - jesli nie to rezygnujesz umowy z powodu braku dostępu do odbioru

Użytkownik Alfa i Omega Pokaż na mapie Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD
    Czas spędzony na forum
    6 d 18 h 29 m

Domyślnie

Ja korzystam z N już chyba ze 2 lata, od początku korzystam z dekodera z dyskiem i żadnych problemów nie miałem, nawet powiem, że póki co bardzo sobie chwalę (przede wszystkim jakość np. w porównaniu z badziewnym polsatem). Niemniej jednak w tym okresie zmieniali już kilkukrotnie regulamin, co stanowiło okazję do zrezygnowania z umowy (i np. podpisania jej na nowych warunkach z nową promocją) - może to będzie dla Ciebie jakaś wskazówka. Ja z nich na pewno póki co nie zrezygnuję.

Użytkownik Romeo Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r
    Czas spędzony na forum
    24 d 16 h 38 m

Domyślnie

Hehe..ja mam z polsatu dekoder mini. Restarty minimum 2x dziennie. Zasilacze padają jak muchy, a oni sobie teraz w nowych umowach zastrzegli, że pilot i zasilacz nie podlegają gwarancji. Normalnie jaja sobie robią. Żeby było śmieszniej, to ten dekoder produkują sami i ma opis na gnieździe zasilającym 12V/1,6A. I teraz pytanie jakie parametry ma zasilacz..? Odpowiem wam. W standardzie dają 12V/0,5A (normalnie śmiech). Ja po długich walkach z nimi dostałem wzmocniony od dekodera HD o parametrach 12V/0,8A. Normalnie debili z ludzi robią. Ale tylko czekam aż się spali znowu i zacznę z nimi imprezę przez RPK.
    był Opel Vectra 1.8 CD + gaz
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar Zwol4
    Mieszka w
    Kłodawa
    Auto
    Była : 146 1.6 TS Jest : 156 1.8 TS
    Czas spędzony na forum
    13 d 19 h 24 m

Domyślnie

Który bym nie miał dekoder z "polszmatu", każdy się ciął - obrazu nie bylo a dzwiek byl albo na odwrot - pomagało odpiecie zasilania...

Nie namawiam do złego itp ale radze isc ich tam troszkę wyzwać, i wymusić wymianę dekodera...

PS. Po kupnie radze kupić dekoder i sha***g
    Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
    Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

Użytkownik Dwusuwowiec Pokaż na mapie Avatar Xenocyd
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    MPK
    Czas spędzony na forum
    2 d 13 m

Domyślnie

Ja uzywam N czwarty rok i nie mam problemow. Caly ten czas lece na bialym dekoderze, bez dysku i pierdol ktore nie sa mi do niczego potrzebne. Nie mialem zadnych mocno negatywnych przejsc - raz mi z miesiecznym opoznieniem odlaczyli pakiety z ktorych rezygnowalem, jednak po reklamacji zwrocili nadlacona kwote przy kolejnym rachunku.
    Zdarza sie czasami zawiecha, ale ona wynika z zaniku sygnalu w mojej okolicy w trakcie konkretnej ulewy czy sniezycy (uzywam anteny zbiorczej bo nie chcialem wieszac swojego talerza) - to juz raczej nie jest wina ITI.
    Jak juz ktos zauwazyl - czesto zmieniaja regulamin i mozna wtedy bez problemow rozwiazywac umowy. Ale oferty konkurencji wymiekaja cenowo (Cyfra) i jakosciowo (Polsat).

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 4 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

Ja mam Cyfrę i jak na razie żadnych problemów ani z dekoderem ani z samą usługą nie ma. Moja siostra natomiast z telewizji cyfrowej korzysta jeszcze jak była Wizja TV później przejęła ją Cyfra i też nie narzeka. Ma chyba 4 dekoder i nigdy problemów z nimi nie było. Ja w zasadzie się podczepiłem pod nią bo korzystamy z usługi multiroom.

Przepraszam za wprowadzeni w błąd. Używa trzeciego dekodera
    Ostatnio edytowane przez Pietia ; 05-08-2011 o 07:50

Użytkownik Romeo Avatar majster
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    156sw 02r.
    Czas spędzony na forum
    48 d 11 h 46 m

Domyślnie

Ja wczesniej na tym zwykłym dekoderze też nie miałem problemów przez dwa lata. Natomiast na tym z dyskiem to już wczesniej słyszałem rózne opinie i teraz sam wiem, że niekóre były prawdziwe. Oczywiscie jak tylko bede miał czas to jade do najbliższego punktu N z zapytaniem co dalej z tym dziwnym dekoderem mają zamiar zrobic.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.
    Czas spędzony na forum
    40 d 11 h 4 m
    Wpisów
    4

Domyślnie

Masz go na własność czy dzierżawa?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

jak zrestartować dekoder n

zepsuty dekoder n

dekoder n reset

rozkodowanie dekodera n

dekoder n zawiesza się

turbodekoder reset

biały dekoder n reset

gdzie wymienić uszkodzony dekoder n

jak zresetowac dekoder n

uszkodzony dekoder nturbodekoder n resetnbox hdtv resetzawiesza się dekoder nproblem z oglądaniem telewizji n jak zresetowaćgdzie oddać dekoder n wrocławbiały dekoder problemjak zresetować turbodekoderreset białego dekodera nreset ntvtwardy reset dekodera ndekoder n zawiesza sientv na kartę dekoder resetnbox resetuje sięnie mogę utworzyć mojej listy na białym dekoderze nJak zresetować dekoder Ndekoder n się zacinajak zresetować telewizję njak zresetować turborekordergdzie oddać dekoder ndekoder n reset koddekoder n restarujeturbodekoder wolne przelaczaniejak zrestartowac dekoder telewizji na kartejak odblokować karte n box hd tvkara za dekoder nkiedy turbo dekodery n dekoder n resetuje sięn telewizja kara z dekoderrecorder n reset twardyturbo dekoder n resetjak rozkodować tuner ntvwymiana dekodera tprozkodowanie telewizji tptelewizja n czarny obraztuner n resetuje sięgdy pilot sie zepsol telewizja nreset dekoder n bialytelewizja n zacina się dekoderreset dekoder ndekoder tp resetile trzeba czekać aby odblokowali telewizji n na kartejak wymienic uszkodzony dekoder tv nmiękki reset dekodera ntelewizja n dekoderygdzie oddac dekoder noglądanie obrazu z telewizji 3 d na dekoderzenntelewizja-turbodekoderypilot n powolidekoder n nie włącza sięzacinajacy sie dekoder nrestart dekodera tv nkara za turbodekoderjak rozkodować dekoder n box hd tvna dekoderze n wyświetla dysk usunięty lub uszkodzonyco zrobić gdy na dekoderze n hd nie ma resettelewizja n czarny ekranjak zresetować dekoder n na kartętelewizja n na kartę zawiesza sien tuner restarttelewizja n i zacinanie telewizję n zresetowaćdekoder n zacina sienie dziala zasilacz n telewizjareset n kizacina sie telewizja nnie działa wyświetlacz w dekoderze nn turbo dekoder instrukcjagdzie wymienić dekoder n we wrocławiuwadliwe nbox yDekoder nbox się zawieszajak odblokować dekoder n kod nbox resestuje siedekodery n zepsół sietuner Nki hard resetgdzie oddać dekoder tv n bielsko białadekoder n kara za zasilaczodblokowanie dekodera nboxbialy dekoder multiroom n po twardym resecie nie startujekody do odblokowania telewizji nN tv czarny ekrannbox pilot zacinatelewizja n dekoder nbox problem pilot działa tylko przy aktualizacjijak zrestartowac dekoder telewizji nspalił się dekoder njak wymusić zakładkę multiroom w nile kary za zepsuty dekoder nczy dekodery n na kartę się zawieszajądekoder n wolno reagujezepsuty dekoder n mięki resetdekoder n wiesza sie

Zakładki

Uprawnienia