hej,
Zaczne od tego iż "N" zapomniała podac w swych reklamach jakie to badziewne ma dekodery - durbodekodery (bez turbiny oczywiscie) z dyskiem twardym. Otóż mam ją na rok (umowa na czas okreslony), przeleciało już 6 miesiecy i ogolnie z tego dekodera jestem niezadowolony, z checią bym go wywalił przez okno - dosłownie już kilka razy jak trzeba cos zrobic to ten badzie nie działa...
Akurat miałem wczoraj taki problem, że zostało do końca filmu 10 minut najlepszej sceny i chciałem ją sobie nagrac (było juz po 1.00 w nocy) i nawet mnie to nie zdziwiło, że oczywiscie dysk twardy w tym dekoderze chodzi tak głosno, że głowa boli (oczywiscie jak chodzi), bo ten dysk twardy żyje swoim życiem - zapomnijcie, że cos nagracie, żeby zadziałał trzeba mu chyba z buda za***ac!!! raz działa, a w wiekszosci czasu i tak nie działa, orprócz tego jeszcze zacinają sie kanały - wczoraj to już było przegiecie, oglądam sobie filma wszystko spoko nagle ekran czarny i odruchowo co robie przełaczam jeden kanał niżej lub wyżej... super bo tylko udało sie przełączyc jeden kanał niżej i zie zawiesiło, tzn. głos leciał obraz tez ale już nic niedało sie przełączyc, przez co trzebabyło zresetowac dekoder już którys raz z kolei...
Byłem juz z tym dwa razy w punkcie "N" i polecili mi zrobic reset miękki, a jak to nie pomoże to już reset twardy, który to wymazuje wszystko z dysku twardego (w sumie mnie to waliło bo tam i tak nic nie zapisałem z racji tego iż ten dysk prawie wcale nie działał...
mam juz dosc tracenia czasu i kasy na jezdzenie i pytanie czy z łaski swojej dają mi w końcu sprawny dekoder czy nie!
Z ciekawosci jakbym chiał zerwac umowe z tytułu niezgodnosci usługi/towaru z umowa to jak ich zagiąc, poniewaz wiadomo Oni zawsze swoje produkty chwalą, a ja już mam tego dosyc... Czy ktops ma z tymi dekoderami takie przypały jak ja? czytałem ze Chodza głosno i że w ogóle szkoda ich brac, ale sie skusiłem i... no własnie ani jednego filmu w całości nie nagrałem, bo to nie działa, a tylko z tym problemy.
P.S. Wczesniej miałem zwykły dekoder (bez dysku) dwa lat i zero problemów, a z tym z dyskiem sam problemy...

O cholera, a wlasnie mialem rezygnowac z badziewnej telewizji w neostradzie i myslalem, ze przejde do N...
Co do rozwiazania umowy, to chyba trzeba czekac do jej zakonczenia i po prostu jej nie przedluzac. Ewentualnie sprawdzac regularnie czy wprowadzaja jakiekolwiek zmiany w regulaminie i wykorzystac taki moment do rozwiazania umowy bez ponoszenia zadnej kary.
Na pocieszenie - ja moj dekoder z tp resetuje srednio dwa razy dziennie i od pol roku prosze sie o wymiane, ale oni zawsze zaslaniaja sie "aktualizacja softu". W takiej sytuacji chyba zostaje tylko wystawic starodawna antene na balkon:/
nic podobnego- po prostu jesli by sie jakims cudem zdarzyło przepiecie to oddajesz i daja Ci nowy. na miejscu - jesli nie to rezygnujesz umowy z powodu braku dostępu do odbioru![]()
Ja korzystam z N już chyba ze 2 lata, od początku korzystam z dekodera z dyskiem i żadnych problemów nie miałem, nawet powiem, że póki co bardzo sobie chwalę (przede wszystkim jakość np. w porównaniu z badziewnym polsatem). Niemniej jednak w tym okresie zmieniali już kilkukrotnie regulamin, co stanowiło okazję do zrezygnowania z umowy (i np. podpisania jej na nowych warunkach z nową promocją) - może to będzie dla Ciebie jakaś wskazówka. Ja z nich na pewno póki co nie zrezygnuję.
Hehe..ja mam z polsatu dekoder mini. Restarty minimum 2x dziennie. Zasilacze padają jak muchy, a oni sobie teraz w nowych umowach zastrzegli, że pilot i zasilacz nie podlegają gwarancji. Normalnie jaja sobie robią. Żeby było śmieszniej, to ten dekoder produkują sami i ma opis na gnieździe zasilającym 12V/1,6A. I teraz pytanie jakie parametry ma zasilacz..? Odpowiem wam. W standardzie dają 12V/0,5A (normalnie śmiech). Ja po długich walkach z nimi dostałem wzmocniony od dekodera HD o parametrach 12V/0,8A. Normalnie debili z ludzi robią. Ale tylko czekam aż się spali znowu i zacznę z nimi imprezę przez RPK.
był Opel Vectra 1.8 CD + gaz
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
http://chomikuj.pl/danus77

Który bym nie miał dekoder z "polszmatu", każdy się ciął - obrazu nie bylo a dzwiek byl albo na odwrot - pomagało odpiecie zasilania...
Nie namawiam do złego itp ale radze isc ich tam troszkę wyzwać, i wymusić wymianę dekodera...
PS. Po kupnie radze kupić dekoder i sha***g![]()
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

Ja uzywam N czwarty rok i nie mam problemow. Caly ten czas lece na bialym dekoderze, bez dysku i pierdol ktore nie sa mi do niczego potrzebne. Nie mialem zadnych mocno negatywnych przejsc - raz mi z miesiecznym opoznieniem odlaczyli pakiety z ktorych rezygnowalem, jednak po reklamacji zwrocili nadlacona kwote przy kolejnym rachunku.
Zdarza sie czasami zawiecha, ale ona wynika z zaniku sygnalu w mojej okolicy w trakcie konkretnej ulewy czy sniezycy (uzywam anteny zbiorczej bo nie chcialem wieszac swojego talerza) - to juz raczej nie jest wina ITI.
Jak juz ktos zauwazyl - czesto zmieniaja regulamin i mozna wtedy bez problemow rozwiazywac umowy. Ale oferty konkurencji wymiekaja cenowo (Cyfra) i jakosciowo (Polsat).

Ja mam Cyfrę i jak na razie żadnych problemów ani z dekoderem ani z samą usługą nie ma. Moja siostra natomiast z telewizji cyfrowej korzysta jeszcze jak była Wizja TV później przejęła ją Cyfra i też nie narzeka. Ma chyba 4 dekoder i nigdy problemów z nimi nie było. Ja w zasadzie się podczepiłem pod nią bo korzystamy z usługi multiroom.
Przepraszam za wprowadzeni w błąd. Używa trzeciego dekodera![]()
Ja wczesniej na tym zwykłym dekoderze też nie miałem problemów przez dwa lata. Natomiast na tym z dyskiem to już wczesniej słyszałem rózne opinie i teraz sam wiem, że niekóre były prawdziwe. Oczywiscie jak tylko bede miał czas to jade do najbliższego punktu N z zapytaniem co dalej z tym dziwnym dekoderem mają zamiar zrobic.

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki