Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Hyde Park - Rozmowy na każdy temat, nie kwalifikujące się do pozostałych działów - motoryzacja, elektronika, GSM, humor, gry wideo, polityka, wczasy za granicą, rozrywka, hobby.
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gryf
    Auto
    Alfa Romeo 166
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 25 m

Domyślnie telefony GSM z Hong-Kong po śmiesznie niskich cenach, ktoś to testował ??

Witam
    (tytułem wstępu) specyfika mojej pracy nie pozwala mi na zbyt częsty i zbyt długi dostęp do komputera/internetu. Więc jeśli się już "dorwe to zasysam cały syf tego świata" .

Natrafiłem na alledrogo na bardzo intrygujące oferty telefonów produkowanych i wysyłanych niby do kupującego z Hong Kongu. Wszytsko wygląda aż nazbyt cukierkowo wierna kopia Nokii E7 za 139zł + 69zł wysyłka ?? No gdzie jest haczyk ?? Wyczytałem na stronie sprzedającego w zakładce "o mnie" że termin realizacji zamówienia od 14-30dni w zwyż.

Ktoś miał z czymś takim do czynienia już ?? Może jakieś opinie i sugestie zanim zamówie cały kontener tego ??
    Poniżej link prosze przeglądnąć od początku do końca - na dole strony owe egzemplarze
    http://allegro.pl/my_page.php?uid=21174381

Pozdrawiam

2. # ADS
    Akwizytorka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h N/A

Domyślnie

odpuść sobie te telefony, jest masa opinii w necie o nich i o tym jakimi to złomami się okazują w dodatku długo nie popracują

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Lucky
    Mieszka w
    Frampol
    Auto
    147 1.9JTD 2002r.
    Czas spędzony na forum
    1 d 2 h 57 m

Domyślnie

Ogólnie rzecz biorą wyglądają tak samo jak oryginały ale w gruncie rzeczy nawet obok oryginałów nie leżały. Wystarczy porównać sobie parametry tego Chińskiego cacka z oryginałem np.: podróba: http://allegro.pl/nowy-telefon-n8-do...753171716.html
    Oryginał: http://telepolis.pl/telefony.php?id=1722#parametry
    Ogólnie to nie polecam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar richi102
    Mieszka w
    Szczecin/ obecnie Irlandia
    Auto
    Audi A6 1.9 TDI 130km 2002
    Czas spędzony na forum
    15 d 13 h 46 m

Domyślnie

Kolego Gryf:
    Jak chcesz się bawic w handel tą tandetą to kupuj to bez jak najmniejszej liczby pośredników, a zyski wtedy wzrastają.
    Ten telefon kosztuje 40-42$ http://www.alibaba.com/product-gs/48...locked_E7.html
    Nie wiem ile sztuk chcesz kupic od gościa na Allegro, ale przy kilkudziesięciu zrobi się już większa kwota z tej różnicy.
    Ogólnie polecam właśnie tą stronę www.alibaba.com do takich zakupów. Można bardzo dużo szajsu kupic, którym później można handlowac w polsce. Np pendrive 16GB po 2$ przy 50stukach i taniej też się znajdzie.
    Ostatnio edytowane przez richi102 ; 15-08-2011 o 16:08

Auto
    Alfa Romeo 166
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 25 m

Domyślnie

Cytat Napisał richi102 Zobacz post
    Kolego Gryf:
    Jak chcesz się bawic w handel tą tandetą to kupuj to bez jak najmniejszej liczby pośredników, a zyski wtedy wzrastają.
    Nie kolego richi nie chce się bawić w handel, nie bawi mnie nabijanie ludzi w butelkę. Z tym zamawianiem całego kontenera to dowcip był. Poprostu szukałem telefonu dla siebie, klawiatura qwerty + dotyk + WM i natrafiłem na to to.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar richi102
    Mieszka w
    Szczecin/ obecnie Irlandia
    Auto
    Audi A6 1.9 TDI 130km 2002
    Czas spędzony na forum
    15 d 13 h 46 m

Domyślnie

Jak dla siebie chcesz to zapomnij o tym. To straszny szajs jest. Miałem zaszczyt kilka okazów telefonów z chin i honkongu oglądac. NIE POLECAM!!!

Junior Admin Romeo Pokaż na mapie Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    16 d 57 m

Domyślnie

Praktycznie wszystkie te przesyłki z Chin trafiają do UC który nalicza odpowiednie cło za te towary (dlatego przesyłka idzie z Chin prosto do kupującego co by sprzedający w Polsce nie musiał tego cła płacić) ale nie wszyscy o tym piszą na aukcji i koniecznie trzeba przeczytać cały regulamin aukcji. Ogólnie to raczej nie polecam bo to co oni wypisują na aukcji w dużej mierze mija się z rzeczywistością a zdjęcia zamieszczane na aukcji to w 99% przypadków zdjęcia oryginalnych telefonów (nawet nie potrafią dobrze wymazać napisu Nokia z obudowy ).

Przykładowa aukcja:
    http://allegro.pl/telefon-e7qwerty-2...759506847.html

Przypatrzcie się dobrze zdjęciom, widać wymazany napis Nokia no i to co najbardziej się rzuca w oczy czyli "pulpit" z Symbianem.
    Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 15-08-2011 o 16:30
    Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Derewiczna / Radzyń Podlaski /Ursus
    Auto
    164 Super 2.0 8V, Maxima j30 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    26 d 7 h 57 m

Domyślnie

przecież one windows mobile nawet nie mają
    Renault 25 2.2 1986r.- była
    Renault 25 2.0 1991r.- była
    AR 164 T.Spark aktualnie

Auto
    Alfa Romeo 166
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 25 m

Domyślnie

Cytat Napisał krycho91 Zobacz post
    przecież one windows mobile nawet nie mają
    Si... WM a zwałszcza wersje 6.x można nawet po byle jakim screen shotcie rozpoznać. Szukam tel. z conajmniej WM by nie mieć problemów z mapami nawigacji. Windows wszytsko przyjmie.

Kolega Krzyśko słusznie zauważył że to coś trzeba oclić.

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Derewiczna / Radzyń Podlaski /Ursus
    Auto
    164 Super 2.0 8V, Maxima j30 3.0 V6
    Czas spędzony na forum
    26 d 7 h 57 m

Domyślnie

jeśli chcesz w miarę tanie a dobre to polecam toshibe g900 miałem ten tel przez rok i był bardzo dobry, ciekawostką w nim jest czytnik linii papilarnych
    Renault 25 2.2 1986r.- była
    Renault 25 2.0 1991r.- była
    AR 164 T.Spark aktualnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

telefony z hong kongu

telefony z hong kongu na allegro

telefony z honkongu

nokia e7 hongkongtelefony z hong kongu opiniehong kong telefonynokia e 7 hong kongn8 hong kong opinietansze telefony na allegro z hong kongue7 z honk-kongutanie telefony allegrotelefony w hong kongutelefony hogkongdobry telefon w niskich cenachHong Kong allegrodostawa towarów honkongutelefony allegro z hong kongutelefon z hong konguallegro hongkongtelefon hong kong

Zakładki

Uprawnienia